.Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά 6-12 ετών...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Χ. ΜΟΥΣΧΟΥ 18
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΙΛΙΣΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου προτίθεται να λειτουργήσει θερινά τμήματα προετοιμασίας για την Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ από 17 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου.
Τα τμήματα θα είναι πρωινά και για όλες τις κατευθύνσεις.
Αιτήσεις θα δεχόμαστε στο χώρο του φροντιστηρίου 9:30 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Χ. Μούσχου 18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΙΛΙΣΙΑ (ισόγειο από το πάρκο).
Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι 7 Ιουνίου ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα τμήματα και να ενημερωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Πληροφορίες στα τηλ. 210-7486267 και 210-7789652
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

.ΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


Ο «ΡΕRSEAS» εκπονείται από την Εταιρία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα και αποτελεί την πρώτη μελέτη που σε βάθος χρόνου στοχεύει να αποτυπώσει τους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου ...
του πληθυσμού (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, διαβήτης, παχυσαρκία) σε συνάρτηση με τις συνήθειες ζωής (κάπνισμα, άσκηση, διατροφή, συνήθειες ύπν 

Το δείγμα αποτελούν οι κάτοικοι της Ελαφονήσου. Κατά τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης «PERSEAS» όμως μπορούν, ποιοτικά και ποσοτικά, να γενικευτούν στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού με στατιστική απόκλιση 5 ποσοστιαίων μονάδων χωρίς σημαντικό κίνδυνο σφάλματος ή διαφοροποιήσεων.
Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνουΑπό την εξέταση του σωματικού βάρους και των διατροφικών συνηθειών, διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από το 70% έχουν υπερβάλλον βάρος, 22% είναι παχύσαρκοι και 14% νοσηρώς παχύσαρκοι. 

Το 25% του δείγματος κάνει καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα όσπρια καταναλώνονται από το 70% των νησιωτών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ για τους περισσότερους τα ψάρια αποτελούν σταθερή διατροφική συνήθεια τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Αντιθέτως, περισσότεροι από το 50% καταναλώνουν κόκκινο κρέας 1-2 φορές εβδομαδιαίως, ενώ με την ίδια συχνότητα καταναλώνει άσπρο κρέας (κυρίως πουλερικά) το 60%. 

Στο πλαίσιο των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, το 37,5% του πληθυσμού γνωρίζει ότι πάσχει από υπέρταση, το 37% γνωρίζει ότι πάσχει από κάποιας μορφής δυσλιπιδαιμία, ενώ το 10% γνωρίζει ότι έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.  

Επιπλέον, το 10% του πληθυσμού έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου, 11% περιφερικής αγγειακής νόσου και μόλις 3%  αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Το 45% του πληθυσμού παρουσιάζει υψηλές τιμές χοληστερίνης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελαφονήσου (περίπου 90%, σε αυτούς δηλαδή που δεν έχουν υποστεί κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο) μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα πρωτογενούς πρόληψης, ενώ στους υπόλοιπους η συνεχής ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα καρδιαγγειακής υγείας μπορεί να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της δευτερογενούς πρόληψης.

.ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ...


Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στη Συρία εξέφρασαν την Παρασκευή οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Κατάρ ζητώντας παράλληλα από το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επείγουσα συζήτηση...
Σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του Συμβουλίου, τον Ρεμιγκιούς Χέντζελ, οι πρεσβευτές των τριών χωρών στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, ζητούν τη διεξαγωγή επείγουσας συζήτησης, «την επόμενη εβδομάδα, για την επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και για τις πρόσφατες δολοφονίες στο Κουσέιρ».

«Η κατεπείγουσα αυτή συζήτηση να γίνει υπό το φως της κλιμάκωσης των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία, η οποία προκαλεί ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων κάθε μέρα», αναφέρεται στην επιστολή.

Συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ για το «συριακό»

Να σημειωθεί πως για το «συριακό» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν για «να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους μετά τις συνομιλίες τους πριν από μερικές εβδομάδες στη Ρωσία, και για να ενημερώσει ο ένας τον άλλον για τις προσπάθειές τους ενόψει της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία», διευκρίνισε ο αξιωματούχος σε ανακοίνωσή του.

.Σε έως 100 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τα Ταμεία


Δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, σε 48 έως και 100 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ, παρέχεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση. Η νέα ρύθμιση αφορά τις υποχρεώσεις προς τα Ταμεία έως τις 31.12.2012 και οι οφειλέτες που θα αποφασίσουν να ενταχθούν σε αυτή χάνουν τις διευκολύνσεις των προηγούμενων ρυθμίσεων. 

Ο οφειλέτης, προκειμένου να κάνει χρήση των νέων διατάξεων αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών παλαιότερων χρόνων πρέπει, αρχικώς, να εξοφλήσει τις οφειλές του 2013 μέσω της πάγιας ρύθμισης και στη συνέχεια να κάνει αίτηση για την ένταξη των παλαιότερων οφειλών.

.Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει πάνω από 3.000 αυτοκίνητα


Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα έχουν κλέψει μέλη οργανωμένης σπείρας, σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας. 
Τα μέλη της σπείρας αποσυναρμολογούσαν τα αυτοκίνητα και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη θέση Σκαλιστήρι Άνω Λιοσίων. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, κλάπηκαν και αποσυναρμολογήθηκαν συνολικά 14 ΙΧ αυτοκίνητα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων στην Αττική, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. 

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά 10 άτομα (τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμη τέσσερις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος.

.Κατέρρευσε γέφυρα στις ΗΠΑ


Τμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητοδρόμου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή της Πολιτείας της Ουάσινγκτον κατέρρευσε χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δύο από τους τρεις ανθρώπους που διασώθηκαν από τον ποταμό νοσηλεύονται με υποθερμία, δήλωσε ο Γκίβεν Κατς, εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν νεκροί από το ατύχημα. "Οι διασώστες δεν πιστεύουν ότι παραμένει κάποιος μέσα στο νερό", δήλωσε.

Οι αρχές περιμένουν επιβεβαίωση για τα αίτια της κατάρρευσης, δήωλσε ένας δεύτερος εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ, ο Τζιμ Μάρτιν. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα φορτηγό, πιθανόν υπερφορτωμένο, προσέκρουσε στη δομή της γέφυρας ακριβώς πριν αυτή καταρρεύσει.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.