.Επιτόπου πρόστιμα φωτιά για τη μαύρη εργασία

Επιβαλλόμενο πρόστιμο: ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί (18) δεκαοχτώ μήνες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο - υπάλληλο και το κατώτατο νόμιμο νομοθετημένο ημερομίσθιο, μη προσαυξημένο για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί τετρακόσιες τρεις (403) ημέρες εργασίας για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο - εργατοτεχνίτη, ανάλογα με την ηλικιακή διάκριση που θεσπίζει η υποπαράγραφος ΙΑ 11 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 . 

Συγκεκριμένα για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο Μισθός Επί Μήνες Εργασίας Επιβαλλόμενο Πρόστιμο Για υπάλληλο ηλικίας ... περισσότερα »

.Στην Ελλάδα αύριο ο Γ. Άσμουσεν

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα αύριο Τετάρτη για να συζητήσει την πρόοδο της χώρας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης. Το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενώ συνεχίζεται η σεναριολογία περί του ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέτυχε την εκταμίευση 5,8 δισεκ. ευρώ του δανείου της από τους διεθνείς πιστωτές της τον Ιούλιο και πρόκειται να λάβει άλλο 1 δισεκ. ευρώ τον Οκτώβριο, με προαπαιτούμενη την εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.

Ένα κλιμάκιο της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα επιστρέψει στην Αθήνα το φθινόπωρο για να συζητήσει το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξοικονομήσει και άλλα κεφάλαια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για την περίοδο 2015-2016.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη», ανέφερε η ΕΚΤ.

.Χ. Θεοχάρης: Περισσότερες σε αριθμό και σε ποσά οι επιστροφές φόρων φέτος

Περίπου 200.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν υποβάλει εντός προθεσμίας τη φορολογική τους δήλωση, έχουν την ευκαιρία να το πράξουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, χωρίς την επιβολή προστίμου, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για ουσιαστική παράταση της υποβολής όλων των δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου, αποτελεί «ανάσα» σε πολλούς πολίτες, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι απομένουν περίπου 900.000 δηλώσεις να υποβληθούν, με τη ροή κατάθεσής τους να ανέρχεται σε περίπου 200.000 την ημέρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεοχάρης, είπε ότι οι επιστροφές φόρων φέτος, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος, θα είναι περισσότερες τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσά, σε σύγκριση με πέρυσι.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι οι αυστηροί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν καθώς αποτελεί συνειδητοποιημένη στάση προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

.Τρίτο πρόγραμμα στήριξης στην Ελλάδα «βλέπει» ο Σόιμπλε

Την ανάγκη χορήγησης τρίτου προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα διαβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει την προοπτική νέου κουρέματος.

«Θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη βόρεια Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Άγγελας Μέρκελ επανέλαβε πάντως τη γερμανική θέση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» χρέους για την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε είχε πει στο παρελθόν ότι οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα αφού εκπνεύσει το τρέχον στα τέλη του 2014, αλλά δεν είχε περιγράψει ποτέ κάτι τέτοιο ως αναπόφευκτο, όπως φάνηκε να κάνει σήμερα

.Κεφαλογιάννη: Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό

Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για τον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το υπουργείο Υγείας, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στη φετινή τουριστική κίνηση, τόνισε: «Νομίζω ότι θα έχουμε μια χρόνια- ρεκόρ, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων. Πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ».

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ελκυστικός για επενδύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις αλλού τύπου, με προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, ο θρησκευτικός, πολιτιστικός ή ο γαστρονομικός τουρισμός.

Επισήμανε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι να επιστρέψουν στη χώρα μας οι τουρίστες, χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα στις ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Δεν πρέπει να περιμένουμε τα εξωτερικά γεγονότα για να βελτιωθεί ο τουρισμός. Υπάρχουν αισθήματα αποσταθεροποίησης με όσα γίνονται στην Αίγυπτο, η δε Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά της, ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.