.Οι Περιστεριώτες άλωσαν το Καραϊσκάκη και έβαλαν τέλος στο αήττητο του Ολυμπιακού


Αήττητο ήταν και… πάει για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος, από τον μισό Ατρόμητο, ο οποίος έφυγε με το 3-2 από το Καραϊσκάκη. Καραγκούνης (48’) και Δημούτσος (80’) με δύο… σουτ ρουκέτες οδήγησαν στον θρίαμβο, ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Μπρίτο (1’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει με τον Τζεμπούρ (9’) και πήραν προσωρινό προβάδισμα με τον Αμπντούν (44’). Πικρή η… πρώτη γεύση από Μίτσελ, ο οποίος παρακολούθησε τοπαιχνίδι από τις εξέδρες.

Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός με τους Μήτρογλου και Μασάντο να είναι οι κορυφαίοι, ενώ ο Ατρόμητος στάθηκε εξαιρετικά και με τους Καραμάνο, Δημούτσο και Μπρίτο έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Παραδοσιακά ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται τις αγωνιστικές που συμπέφτουν με το μνημόσυνο της Θύρας 7. Αυτό φάνηκε με τον πιο ενδεικτικό τρόπο, όταν μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μπρίτο έβαλε στη θέση του οδηγού τους Περιστεριώτες, στην πρώτη και πιο ουσιαστική, για 45 λεπτά επίθεση που έκαναν. Από εκεί και ύστερα όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος των «ερυθρόλευκων». 

Με πίεση ψηλά, με τον Μασάντο στον άξονα να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού και τον Μήτρογλου από εκτελεστής να γίνεται δημιουργός οι παίκτες του Νικοπολίδη έφτασαν γρήγορα στο 1-1 με τον Τζεμπούρ, έπειτα από όμορφη πάσα του Έλληνα επιθετικού.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και λίγο αργότερα, όμως ο Αλγερινός δαπάνησε την εξαιρετική ασίστ από τον Μήτρογλου. Ο Μασάντο πήρε την κατάσταση στα… πόδια του και κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Μπρίτο, το οποίο ο Αμπντούν, με δεύτερη προσπάθεια, έκανε την ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους».

 Ο Μίτσελ στις εξέδρες παρακολουθούσε, ενώ η ομάδα του Πειραιά έδειχνε να αντιδρά εξαιρετικά, την πρώτη φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ και πάλι για τον Ατρόμητο. Ο Καραγκούνης σε μια φανταστική έμπνευση σούταρε από πολύ μακριά, ξάφνιασε τον Μέγιερι και οι «κυανόλευκοι» έφεραν και πάλι στα ίσια το παιχνίδι.

 Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να κλείνει τον Ατρόμητο στα καρέ του και να τον… βομβαρδίζει με επιθέσεις. Το γκολ δεν ήρθε ούτε στην υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ράντμαν, ούτε σε κάποιες προσπάθειες των Μήτρογλου και Τζεμπούρ.

Εκεί που το τέρμα δεν ερχόταν για τους παίκτες του Ολυμπιακού, ήρθε για τον Ατρόμητο με νέο εκπληκτικό τέρμα από τον Δημούτσο. 

Οι παίκτες του Αναστόπουλου έκαναν την ολική επαναφορά και κράτησαν μία σπουδαία νίκη, παρά τις πέντε απουσίες βασικών παικτών. Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ… είδε από πρώτο χέρι τι χρειάζεται να αλλάξει στον Ολυμπιακό, αφού παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες. 

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν για πρώτη φορά στην έδρα τους πάνω από δύο γκολ, από τις 23-2-2003, όταν είχε σαν έδρα την Ριζούπολη.

.«Τα δύο πρώτα Μνημόνια είχαν τεράστια σχεδιαστικά λάθη»


Ευθύνες για «κρίσιμα μακροικονομικά λάθη» επιρρίπτει στο ΔΝΤ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνει στη συζήτηση που έχει αρχίσει, εδώ και λίγες ημέρες, σχετικά με τα «λάθη» του ΔΝΤ στον σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

 Ο Ευ. Βενιζέλος, απορρίπτει τη λογική που διέπει αυτήν τη συζήτηση και τον τρόπο διεξαγωγής της. «Με φοβίζει η συζήτηση των τελευταίων ημερών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Απορρίπτει την εκδοχή ότι πρόκειται απλά για ένα «τεχνικό» λάθος, καθώς και ότι οι ευθύνες βαρύνουν μόνο το ΔΝΤ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι «προφανώς και το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής είχε τεράστια σχεδιαστικά λάθη. Το θεμελιώδες λάθος ήταν ο συνδυασμός "στήριξης και τιμωρίας"…». 

Και προσθέτει ότι «η επιλογή των εταίρων μας είχε και εξακολουθεί να έχει πρωτίστως ιδεολογικά χαρακτηριστικά» και «εκπηγάζει από τον συνδυασμό μιας δημοσιονομικά συντηρητικής και μιας οικονομικά νεοφιλελεύθερης αντίληψης…». 

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει το γεγονός ότι στο δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής προβλέπεται η ρήτρα της «βαθύτερης ύφεσης» (η οποία υφίσταται) και η οποία οδηγεί «σε επαναδιαπραγμάτευση και αναθεώρηση της σύμβασης».

Θεωρεί ότι οι εταίροι πρέπει να αντιληφθούν πού οδήγησε η εμμονή τους στις οικονομικές ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού, αλλά, τονίζει, «το κλειδί» το κρατάμε στα χέρια μας και ότι οι βασικές προϋποθέσεις για τη «στροφή» της χώρας είναι «εσωτερικές» και κυρίως «πολιτικές και κοινωνικές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει «στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συνεπή προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων» θεωρώντας ότι αυτό είναι το «σημείο ισορροπίας» της σχέσης της Ελλάδας με τους εταίρους.

Μεγάλη σημασία δίνει ο κ. Βενιζέλος σε τρεις παράγοντες που αποτελούν σημαντικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων: πολιτική σταθερότητα, κοινωνική ευαισθησία και εθνική συστράτευση. Τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η απάντηση προς τους εταίρους, η οποία δεν συνιστά κάποιο «αίτημα» προς αυτούς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.