.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΘΩΜΑ ΓΟΥΔΗ



ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΑΓ. ΘΩΜΑ ΓΟΥΔΗ ΠΑΡΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

.H τρόικα δεν απαιτεί αύξηση των αντικειμενικών αξιών


Εκτός των προαπαιτούμενων δράσεων που θα πρέπει να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ βρίσκεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Στη δανειακή σύμβαση του Φεβρουαρίου 2012 γινόταν ρητή αναφορά στην υποχρέωση αναθεώρησης των αντικειμενικών αξίων των ακίνητων προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. Στόχος ήταν η αυτόματη αύξηση των εισπραττόμενων φόρων μέσα από την αναπροσαρμογή της φορολογητέας αξίας.

Ωστόσο, οι τιμές αγοράς έχουν υποχωρήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ χαμηλότερα από τις υφιστάμενες αντικειμενικές τιμές κάτι που το αναγνωρίζει η τρόικα και για αυτό δεν έχουν συμπεριλάβει στα prior actions την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Σήμερα σε ακριβές περιοχές όπως η Βουλιαγμένη η απόκλιση μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας έχει αγγίξει το 80% περίπου, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η αντικειμενική αξία σε 5.675 ευρώ το τετραγωνικό. Σε περίπτωση που είχαμε αύξηση 25% στις αντικειμενικές, η τιμή θα ξεπερνούσε τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό.

.Επώδυνη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά


Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων σε αυτήν και του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης. 

Στη συζήτηση τίθεται και το θέμα της αντικατάστασης της ποσοστιαίας αύξησης των τριετιών από την χορήγηση ενός συγκεκριμένου ποσού που θα καθοριστεί από την κυβέρνηση με το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2013. 

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας και της αύξησης των εργασίμων ημερών. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι συμφωνία για τα εργασιακά μπορεί να επέλθει ακόμη και την Κυριακή.

.«Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να φύγει το γρηγορότερο»


Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα αφορούν στο 2013 9 δις από τα 13,5 δις των νέων μέτρων του δεύτερου μνημονίου, προσθέτοντας τη χρονιά αυτή
 
επιπλέον 1,5 δις μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση, θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανεργία και θα ολοκληρώσουν το κατεδαφιστικό έργο στην κοινωνία και την οικονομία. 

Ακόμα και η περιβόητη επιμήκυνση, στην οποία τόσο έχουν επενδύσει επικοινωνιακά οι κυβερνητικοί εταίροι, πρακτικά ακυρώνεται, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων θα έχουν ληφθεί το 2013», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει.

«Κάθε σαθρό επιχείρημα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει, κάθε επικοινωνιακό παιχνίδι απέτυχε να πείσει για την αναγκαιότητα συνέχισης μιας πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της τα εισοδήματα και τα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, 
στο όνομα μιας λύσης στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους, που δεν θα έρθει ποτέ με αυτόν τον τρόπο.

.«Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής


Τα γεγονότα που εξελίχτηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» σχολιάζει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά. 

Όπως αναφέρεται σε αυτήν «τα γεγονότα που εξελίχτηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.

Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Αναδρομικό το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές


Καταργούνται αναδρομικά από εφέτος οι φοροαπαλλαγές, ενώ εάν δεν δοθεί η διετής επιμήκυνση, τα μέτρα που θα απαιτηθούν για τη διετία 2013- 2014 θα ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ.

Αυτό τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, αποδίδοντας την αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τα όποια άλλα μέτρα ληφθούν, επίσης αναδρομικά στο σκέλος των εσόδων, στη «μαύρη τρύπα», ύψους 1 δισ. ευρώ, που προέκυψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον ΕΟΠΥΥ. 

«Είναι ένα μεγάλο φασούλι, μη αναμενόμενο, που λέγεται ΕΟΠΥΥ», είπε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος παράγοντας, προσθέτοντας ότι για την κάλυψη αυτής της τρύπας περικόπτεται επιπλέον και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, φαίνεται ότι «κλειδώνουν» για το 2013 πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ προστέθηκε και το «καυτό» ζήτημα της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που ζητεί η τρόικα να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 

Πριν την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζει περίπου στις 15 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Στη σημερινή μαραθώνια (άνω των επτά ωρών) συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, «άνοιξε» ουσιαστικά όλο των πακέτων των μέτρων, όπως είναι το δημοσιονομικό (τα μέτρα των 13,9 δισ. ευρώ για τη διετία), οι προαπαιτούμενες δράσεις βάσει του Μνημονίου, αλλά και οι νέες που προσέθεσε η τρόικα (εργασιακά), καθώς και το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. 

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα φαίνεται τώρα ότι πιστεύει πως η ύφεση για το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ύφεση 3,8%.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για την απαίτηση της τρόικας για ριζική ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ότι κατ' αυτόν «το πρόβλημα δεν είναι η αγορά εργασίας, αλλά η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών». 

Ενώ, σχετικά με το θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο οποίο εμμένει η τρόικα, ανέφερε ότι «το υπουργείο Οικονομικών προτιμά την έκφραση "διαθεσιμότητα"». Ενώ, επανέλαβε ότι τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων θα καταργηθούν από το 2013 και όχι αναδρομικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στο υπουργείο Οικονομικών, που θεωρούν ότι «νέο κούρεμα χρέους σημαίνει έξοδος από το ευρώ», εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την εκταμίευση της δόσης θα αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία, καθώς «πάρα πολλοί επενδυτές περιμένουν για να έρθουν να επενδύσουν». Και προανήγγειλε ότι, τότε «το 2013 θα είναι χρονιά έκπληξη».

.«Να δώσουμε στην Ελλάδα άλλη μία ευκαιρία»


Η Ελλάδα προχωρά με τις μεταρρυθμίσεις και θα πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι αν η χώρα μας κάνει ό,τι χρειάζεται, θα πρέπει να της δοθούν περισσότερες ευκαιρίες.

Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκελα Μέρκελ αφήνει ένα «παραθυράκι» επιείκιας για τη χώρα μας, με την προϋπόθεση, φυσικά, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όπως δήλωσε, «έχω την αίσθηση ότι βήμα-βήμα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πρόοδο στην Ελλάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις η πρόοδος είναι μικρότερη απ' ό,τι θα θέλαμε, αλλά θα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα άλλη μία ευκαιρία».

.Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Στουρνάρα


 Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή την ώρα, οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης,αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) 

ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, κ.ά.

.«Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας»


«Ναι, είναι ρεαλιστικό να πάρουμε τη δόση. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αυτό αναγνωρίζεται πλήρως. Μεταξύ άλλων έχουμε διαμηνύσει ότι τμηματική καταβολή θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ...» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Σε ερώτηση τι θα κάνει για να υπερκεράσει τα εμπόδια στελεχών της κυβέρνησης που δεν δέχονται τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός απαντά πως «είμαστε στη στιγμή της αλήθειας! Ό,τι πρέπει να γίνει, γίνεται. Κι ο καθένας κάνει αυτό που του αντιστοιχεί. 
Άλλωστε, σε αυτά δεν κάνω "εκπτώσεις". Σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Από κανέναν. Και για κανέναν λόγο...», τονίζει.
Απαντά πως δεν θα κάνει εκπτώσεις ούτε στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι για έναν χρόνο θα παίρνουν τον μισό μισθό και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».
Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως «Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα...», επισημαίνει.
Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν και να αναδειχθούν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τις χώρας. 
«Ήδη αρχίζουν να υπάρχουν προτάσεις για σημαντικά επενδυτικά προγράμματα σε υποδομές, λιμάνια και αεροδρόμια, σε φυσικούς πόρους όπως ο χρυσός και στον σύγχρονο τουρισμό, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μαρίνες» 
αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς τονίζοντας πως «με την απομάκρυνση της αβεβαιότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πιστεύω ότι θα δοθεί το έναυσμα για μεγάλη εισροή πραγματικών επενδύσεων στην Ελλάδα. 
Ίσως για πρώτη φορά εδώ και χρόνια... Νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη».
Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν πως πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε... Μόνο που τώρα δεν είμαστε πια μόνοι μας. 
Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται απ' όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε τοαύριο...», τονίζει.
Ο πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα» λέγοντας πως θα του έλεγε ότι «κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».
Ο Αντώνης Σαμαράς λέει πως η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει αξιοπιστία η οποία θα είναι βασισμένη σε συνέπεια λόγων και έργων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δίνη τη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα. 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τη χαρακτηρίζει ως το «επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα» και η οποία συνεχίζεται, καθώς τονίζει πως «αλλαγή εικόνας και ανάκτηση εμπιστοσύνης είναι αυτό που λέμε Αξιοπιστία. Αυτό απαιτούσε -πιστέψτε με- πολλή δουλειά. Και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας ήταν η επίσκεψη Μέρκελ».

.Έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της


Ένας 45χρονος φανοποιός είναι ο δράστης του εγκλήματος που έγινε χθες το πρωί στη Λαμία με θύμα 45χρονο πατέρα δύο παιδιών. Ως κίνητρό του φέρεται να ήταν η πίεση που δεχόταν από τη σύζυγο του θύματος με την οποία διατηρούσε δεσμό.

Ένα ολόκληρο 24ωρο συνεχούς ανάκρισης και η 42χρονη σύζυγος του θύματος δεν έλεγε ούτε κουβέντα στους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες. 

Έφτασαν όμως στον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε σχέση. Έτσι μπορεί να μην ομολόγησε η 42χρονη τι ακριβώς είχε γίνει το ξημέρωμα της Παρασκευής, ομολόγησε όμως ο 45χρονος και περίγραψε στους αστυνομικούς όλο το σκηνικό της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, καθώς αναμένεται αύριο Κυριακή η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, η 42χρονη μιλούσε συνέχεια στον εραστή της για τη δύσκολη ζωή που περνούσε κοντά στον άντρα της, κάνοντας λόγο για σκηνές βίας. Έτσι επέλεξαν την ημέρα των γενεθλίων της 42χρονης να τον βγάλουν από τη μέση.

Το ζευγάρι των εραστών, αφού γιόρτασαν τα γενέθλια της 42χρονης γυναίκας, πήγαν στο σπίτι στη Λαμία και την ώρα που κοιμόταν ο άτυχος 45χρονος, ο εραστής της φέρεται ότι τον χτύπησε στο κεφάλι με το πίσω μέρος αεροβόλου όπλου. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, του έριξαν και τη χαριστική βολή, αφού εντοπίζεται από την ιατροδικαστή κ. Ακριβούση η πορεία μιας βολίδας που όμως δεν προέρχεται από πυροβόλο όπλο.

.Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο


Συμφωνία με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής για όλες τις πτυχές των μέτρων και ακολούθως, λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιμήκυνση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση μετά τα τέλη Οκτωβρίου, προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στη εφημερίδα «RealNews». 

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας λέει: «Είμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος βεβαίως παραμένει ακόμα μακρύς. Πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. 

Και αυτή την εβδομάδα, αλλά και μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών, θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης. Όταν καταλήξουμε, θα προχωρήσουμε στην ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) στη Βουλή. 

Εκτιμώ ότι θα έχουμε οριστική συμφωνία στο Eurogroup, που θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, θα μπορεί η οικονομία να ανασάνει και να ανακάμψει, αλλά και εμείς να ξεκινήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη χώρα, χωρίς το άγχος της σημερινής ασφυξίας».

.Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει


Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα πιθανόν να διαπιστώνει πως δεν έγιναν αρκετά, ή δεν έγιναν όσα αναμένονταν, αλλά αν δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, 
τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του, το μεσημέρι, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία. 

Βασική αρχή, όπως είπε, είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προυπόθεση για όλα τα άλλα, 
διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές.

.Καραγκούνης: "Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε"


Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν, αναμφίβολα, το πρόσωπο της βραδιάς και του αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". 
Ο μέσος της Φούλαμ προήχθη τη νύχτα της 12ης Οκτωβρίου 2012 σε "αρχιστράτηγο" του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς "παρέλαβε" απο τον Θοδωρή Ζαγοράκη το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα, αυξάνοντάς το κατά μία. 

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα οι 121 συμμετοχές, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν συνοδευτεί με επιτυχίες. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, να κοιτάξουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. 

Είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος γι΄ αυτό" δήλωσε για το επίτευγμά του ο διεθνής μέσος και ύστερα αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Βόσνιους και τη χαμένη ευκαιρία να βρεθεί η Ελλάδα μόνη στη θέση του οδηγού: "Όταν δεν μπορείς να νικήσεις ένα παιχνίδι, είναι καλό να μην το χάνεις.

 Είναι κρίμα, γιατί σήμερα είχε πολύ κόσμο το γήπεδο και θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ήρθαμε δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Κοιτάμε μπροστά. Όλα εξαρτώνται από μας. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη, αυτό θα κάνουμε και την Τρίτη με την Σλοβακία, απέναντι σε μια καλή ομάδα που επίσης διεκδικεί την πρόκριση", επισήμανε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.