.Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε από τον νέο υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, η σύνθεση της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δραγασάκης Υπουργός Εσωτερικών - Διοίκησης Ανασυγκρότησης: Νίκος Βούτσης Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος 

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Γιώργος Σταθάκης Αναπληρωτής Υπουργός Υπο... περισσότερα »

..Le Monde: Ο σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα που δημιουργεί μπελάδες

«Η συμμαχία ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκιστική δεξιά των ΑΝΕΛ προκαλεί ρίγη στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα», γράφει ο Alain Salles στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Και συνεχίζει: «Σε μια πραγματιστική λογική, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να συμμαχήσει με τον Πάνο Καμμένο, πολιτικό που πολέμησε σφοδρά τα μέτρα λιτότητας της τρόικα. 

Η προσέγγιση των δύο ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει να εννοηθεί τότε ότι ήταν έτοιμος να δεχθεί την υποστήριξη ή την ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ. Δυόμισι χρόνια αργότερ...περισσότερα »

.Η χαρά της Ζωής: Με καναρινί παλτό και ροζ παντελόνι στην ορκωμοσία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το γεγονός οτι θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος της Βουλής, κάτι το οποίο εκδήλωσε φορώντας ρούχα σε φωτεινά χρώματα στην ορκωμοσία της κυβέρνησης.
Αν και αρχικά το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε ακουστεί για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις τελευταίες ώρες έντονα για το υπουργείο Εσωτερικών, τελικά ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Βουλής.

.«Δημοκρατική» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην αυριανή Σύνοδο για τη Ρωσία

Αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, την Πέμπτη, στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, την οποία συγκαλεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. 

Το αντικείμενο συζήτησης της Συνόδου θα είναι οι κυρώσεις στη Ρωσία σε σχέση με το θέμα της Ουκρανίας. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη θέση που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Θα είναι δημοκρατική». Στο μεταξύ, δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση της ύπ... περισσότερα »

.Bloomberg: Η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μία ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους είναι λογική

Η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να συγκληθεί μία «ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους» για τη μείωση των εξουθενωτικών βαρών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την κρίση είναι λογική, αναφέρει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. 

«Το χρέος της Ελλάδας έχει ήδη ελαφρυνθεί κάπως, αλλά όχι αρκετά, για να γίνει βιώσιμη η δημοσιονομική της κατάσταση. Ο Τσίπρας ζητά μία διαγραφή του κατά το ένα τρίτο περίπου» αναφέρει το άρθρο, που επισημαίνει ότι «υπάρχει πληθώρα ιστορικών παραδειγμάτων για μία ελάφρυνση αυτής της κλίμακας». Ένα τέτο... περισσότερα »

.«Kακό κυβερνητικό σχήμα με ελάχιστες καλές εξαιρέσεις»

Ως «κακό κυβερνητικό σχήμα» με «ελάχιστες καλές εξαιρέσεις» πάνω στη «χωρίς αρχές συμμαχία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», χαρακτηρίζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το Ποτάμι. 

Επικρίνοντας τη «μοιρασιά» των υπουργείων «με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή - από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους», 

το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει ιδιαίτερα και την έκπληξή του για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής: «Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων», αναφέρει.

«Θα περίμενε κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση, «από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.