.Σχέδιο διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ


Οι ενδείξεις ενίσχυσης του ευρωσκεπτικισμού που εμφανίζεται να υπερβαίνει τα όρια του μεσογειακού νότου ή των χωρών που βρίσκονται εντός ή στο χείλος του μνημονίου, σε συνδυασμό με την παγίωση των δημοσκοπικών ποσοστών των πολιτικών των κομμάτων που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, προκαλεί ανησυχία στην Ιπποκράτους. 

Η ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο του πολιτικού χάρτη με παράλληλη επιδίωξη της Κουμουνδούρου να κρατήσει ανοιχτή τη βεντάλια ώστε να καλύψει και την αριστερή πτέρυγα, οι πολιτικές αμαρτίες του παρελθόντος του αλλά και η σταθερότητα της δημοσκοπικής παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στον πολιτικοϊδεολογικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας που μέχρι πρόσφατα μονοπωλούσε η Ιπποκράτους, έχουν συρρικνώσει δραματικά το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν είναι τυχαία συνεπώς η στρατηγική όξυνσης που επιχειρεί η Ιπποκράτους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπορέσει να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους του κόμματος που, κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, κατευθύνθηκαν προς την Κουμουνδούρου. 

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους κατανοούν άλλωστε ότι είναι η μοναδική περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει την πολιτική του ισχύ, διαφορετικά, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της κυβερνητικής θητείας Σαμαρά, δε θα μπορέσουν να κεφαλαιοποιήσουν τα οφέλη. 

Στην κατεύθυνση αυτή, στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν την εικόνα σύγχυσης που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας κατά κύριο λόγο τη συζήτηση περί εξόδου από την ευρωζώνη η οποία με αφορμή την Κύπρο επανήλθε στο δημόσιο διάλογο και με την ιδέα της οποίας δείχνουν να «φλερτάρουν» ανοιχτά, αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου. 

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε αναφορά του κ. Τσίπρα «θα αξιοποιείται καταλλήλως», μια αρχή που ήδη έγινε από χθες, όταν το γραφείο Τύπου του κόμματος χαρακτήρισε «κοινωνικά και εθνικά προκλητική την πολιτική επένδυση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο της κατασροφής». 

Είχαν προηγηθεί διαρροές, εν όψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες από την Ιπποκράτους υπογραμμιζόταν η αναγκαιότητα να αναδειχθεί συνολικά από την κυβέρνηση το απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο της Κουμουνδούρου, 
στην οποία αποδίδονται επικίνδυνες και αντιφατικές θέσεις για την κυπριακή κρίση και την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και ετερόκλητη και ακραία τυχοδιωκτική «σύγκλιση» με τους ΑΝΕΛ.

.Το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τον Α. Μανιτάκη - Ποια η στάση του Μαξίμου


Σκληρό παζάρι και για το θέμα του Α. Μανιτάκη αναμένεται ανάμεσα σε Μαξίμου και τρόικας τις επόμενες ημέρες που το επικεφαλής ελεγκτικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Αθήνα. 

Οι ελεγκτές -και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ- εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη στάση του προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο. 

Από το Μαξίμου πάντως, τουλάχιστον για την ώρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο κ. Μανιτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. 

Ο Π. Τόμσεν επιμένει -ιδεοληπτικά θεωρούν από την Αγ. Κωνσταντίνου- σε απολύσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενος την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων του 3ου μνημονίου, η οποία κατά τον ίδιο δεν εξυπηρετείται από το πρόγραμμα κινητικότητας που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σε αυτή τη θέση, από την κυβέρνηση αντιτείνουν ότι πρόβλεψη για απολύσεις στο μνημόνιο δεν υπάρχει και μια τέτοια επιλογή, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα κατάφερνε μόνο να αυξήσει περαιτέρω την ανεργία και να ανατροφοδοτήσει την ύφεση. 

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει προσωπική ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου Μανιτάκη, το οποίο παρακολουθεί στενά και ο αρμόδιος Γραμματέας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλος. 

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε στην παρούσα φάση, είναι να χρεωθεί η κυβέρνησή του την απόφαση περαιτέρω επιβάρυνσης των δεικτών ανεργίας με μια επιλογή- ταμπού, όπως αυτή των απολύσεων. 

Οι εντολές του κ. Σαμαρά ως προς αυτό είναι σαφείς και κατατείνουν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα κινητικότητας αλλά και να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των επίορκων υπαλλήλων. 

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να εμφανίσει πειστική δραστηριότητα στο θέμα της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα δεδομένου ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχεται πυρά και από το εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Νωπή είναι η κόντρα του με τον Γ. Στουρνάρα ενώ γνωστές είναι οι θέσεις πρωτοκλασσάτων βουλευτών της ΝΔ για το θέμα των απολύσεων όπως των κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη. 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Κουβέλη, η στήριξη στον κ. Μανιτάκη είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη, με την κομματική θέση αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο να παραμένει αδιαφοροποίητη, ανεξαρτήτως προσώπων. 

Στην Αγ. Κωνσταντίνου πάντως, επιχειρούν ως προς το εν λόγω ζήτημα, να αναδείξουν και τη διχογνωμία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της τρόικας. 

Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν με νόημα την καλή συνεργασία Μανιτάκη με Μορς (ΕΕ) και Μαζούχ (ΕΚΤ) δεδομένου ότι οι τελευταίοι εκπροσωπούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενώ υποστηρίζουν ότι στήριξη στο σχέδιο κινητικότητας του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει και από το Ελιζέ (το πρόγραμμα κινητικότητας άλλωστε είναι κατ’ εφαρμογήν του γαλλικού μοντέλου).

.Μακροχρόνιοι άνεργοι το 39% των ανέργων


Στο 39% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων αντιστοιχούσαν το 2012 οι μακροχρόνιοι άνεργοι, δηλαδή άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, σύμφωνα με τα πορίσματα του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), που βασίστηκαν στα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνεργοι που επιδοτεί ο Οργανισμός αποτελούν μόλις το 25% του συνόλου, όταν προ διετίας το ποσοστό αυτό ήταν στο 30%.
Η μείωση των θέσεων εργασίας αυξήθηκε σωρευτικά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πορεία της ύφεσης της οικονομίας. 

Μέσα σε δυόμιση χρόνια (Αύγουστος '08 - Δεκέμβριος '10), χάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα επτάμιση χρόνια (Ιανουάριος '01 - Ιούλιος '08).

Συγκεκριμένα, στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ χάθηκαν στα δυόμιση πρώτα χρόνια της ύφεσης 309.194 θέσεις εργασίας.

 Συνολικά, μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, χάθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα 507.000 θέσεις μισθωτών εργαζομένων.

.ΔΗΜΑΡ: Να καταργηθεί το «χαράτσι» στα ακίνητα


Εμμένει η ΔΗΜΑΡ και δεν αποδέχεται να ισχύσει και για φέτος το «χαράτσι» στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ενώ δεν αφίσταται από τη θέση της να θεσπισθεί Ενιαίος Φόρος στα Ακίνητα, που θα το αντικαταστήσει.

Το θέμα απασχόλησε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την καθιερωμένη κάθε Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, όπου επιβεβαιώθηκε η ανωτέρω θέση.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για τις χθεσινές συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων με το οικονομικό επιτελείο και κατέληξαν ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος να διαφοροποιήσει το κόμμα τη θέση του και με αυτήν τη γραμμή θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

.Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο


Η Βόρεια Κορέα θα θέσει και πάλι σε λειτουργία όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, περιλαμβανομένου του πυρηνικού αντιδραστήρα της Γιονγκμπιόν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ έστειλαν στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας ένα αντιτορπιλικό ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους, έγινε γνωστό από την Ουάσινγκτον, η οποία θέλει έτσι να υπογραμμίσει την υποστήριξή της προς τη Σεούλ έναντι των απειλών της Πιονγκγιάνγκ.

Το USS Fitzgerald, το οποίο συμμετείχε σε ναυτικά γυμνάσια, εστάλη νοτιοδυτικά της χερσονήσου αντί να επιστρέψει στο αγκυροβόλιό του στην Ιαπωνία, δήλωσε χθες αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η ανάπτυξη αυτή προσφέρει "περισσότερες επιλογές στην αντιπυραυλική άμυνα, αν αυτή καταστεί απαραίτητη", πρόσθεσε η πηγή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.