.Moody's: Η πολιτική αβεβαιότητα είναι πιστοληπτικά αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου δημιουργεί πολιτική αβεβαιότητα που είναι πιστοληπτικά αρνητική (credit negative) για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει ο οίκος Moody's σε σημερινή έκθεσή του (Credit Outlook). Στις τράπεζες περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank.

«Η πολιτική αβεβαιότητα όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση και η συνακόλουθη επανεμφάνιση της φημολογίας σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πλήττει την εμπιστοσύνη των καταθετών και δυσχεραίνει την πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα» αναφέρει ο Moody's. 

Η φημολογία, σημειώνει ο οίκος, προέρχεται βασικά από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το κόμμα της μείζονος Αντιπολίτευσης που είναι σθεναρά εναντίον των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για τη χρηματοδοτική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

.Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την Ευρώπη από τον λήθαργο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία από τον λήθαργο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News, ενώ για την εσωτερική πολιτική τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σχέδιο, «για το πώς θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι της ανομίας». 

«Αυτό που διεκδικούμε», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «είναι μία ευρωπαϊκή διάσκεψη, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού, το κοινό αυτό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην απο... περισσότερα »

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, σε τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται σήμερα στο «Ποντίκι», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγεί... περισσότερα »

.Παραδόθηκε ο ένας από τους υπόπτους για το μακελειό στο Παρίσι

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των 3 Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην εφημερίδα Charlie Hebdo, δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού.

 Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων 2 δραστών, οι οποίοι φέρεται πως είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση. Aξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. 

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο αδελφών το πρωί της Πέμπτης απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές. Η αστυνομία χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «οπλισμένους και επικίνδυνους». 

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για τη Γαλλία. Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στη χώρα.

.Συνάντηση Τσίπρα με παλαίμαχους της ΑΕΚ

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή συνάντησή του με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Το θέμα του γηπέδου έθεσαν στον κ. Τσίπρα οι Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Λάκης Νικολάου, Στέλιος Σεραφείδης, Στέλιος Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αλέκος Φλαμπουράρης, συ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.