.Στο 38% η αδήλωτη εργασία

Σημαντική ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε προσωπικό και μέσα, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και σαφάρι ελέγχων προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα έχει αγγίξει το 38%, ενώ ετησίως οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος, φθάνουν τα 6 δισ ευρώ.
Το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει 70 έως 80 εργαζομένους του Δημοσίου που ανήκαν σε άλλες υπηρεσίες και σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση κινητικότητας και περίπου 50 αυτοκίνητα που θα αποκτηθούν με μακροχρόνια μίσθωση

.ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ...

Τον περαιτέρω περιορισμό του αριθμού των υπηρετούντων σε κυβερνητικά γραφεία θα προβλέπει νέα απόφαση του πρωθυπουργού.
Όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ...
το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και με κάθε υπουργείο ξεχωριστά, προκειμένου να συλλέξει τα αναγκαία στοιχεία, ούτως ώστε με νέα απόφαση του Πρωθυπουργού να εξειδικευθεί ανά υπηρεσία ο περιορισμός που αφορά το σύνολο των προβλεπομένων θέσων στο Π.Δ. 63/2005 (Α΄98), κενών ή μη».

Ακόμη, όπως αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, «καταβάλλεται προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας», με δεδομένο το γεγονός ότι έχει υπάρξει διάσπαση των υπουργικών χαρτοφυλακίων και έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες που πρέπει να συνεκτιμηθούν για την υλοποίηση της ρύθμισης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τους υπαλλήλους στα κυβερνητικά γραφεία.

.New York Times: Βίντεο με εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από αντάρτες

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει Σύρους αντάρτες να εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες στρατιώτες του τακτικού στρατού.

Το βίντεο δείχνει επτά Σύρους στρατιώτες γυμνούς από τη μέση και πάνω και γονατισμένους στο έδαφος, με το μέτωπό τους να αγγίζει τη γη. Στην πλάτη τους φαίνονται μώλωπες και τραύματα. Πίσω τους, Σύροι αντάρτες όρθιοι με τα όπλα τους να σημαδεύουν τους στρατιώτες περιμένοντας.

Ένας αξιωματικός απαγγέλλει ένα επαναστατικό ποίημα: «Επί 50 χρόνια ήταν σύντροφοι της διαφθοράς. Ορκιζόμαστε στον πανίσχυρο Κύριο, αυτή είναι η υπόσχεσή μας: θα εκδικηθούμε». 
Μόλις ολοκληρώνεται η απαγγελία, πυροβολεί τον πρώτο στρατιώτη. Οι συμμαχητές του στη συνέχεια κάνουν το ίδιο με τους υπόλοιπους. 

Η εφημερίδα New York Times διευκρινίζει ότι αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε λαθραία στη Συρία πριν μερικές ημέρες από έναν πρώην αντάρτη που απηύδησε από τη βία και τις δολοφονίες που διαπράττουν και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βίντεο τραβήχτηκε το 2012. 

.Μ. Σουλτς: Η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση

«Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι μόνο με περικοπές δεν μπορείς να αυξήσεις τα δημόσια οικονομικά και ότι απαιτείται ανάπτυξη για να βελτιώσεις τα έσοδα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββάτου της Εφημερίδας των Συντακτών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, και προσθέτει: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες». 

Ο κ. Σουλτς εκφράζει την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη έως τώρα πολιτική για τον ευρωπαϊκό Νότο και τονίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τώρα ένα πρόγραμμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κονδύλια, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει την οικονομία της».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη «ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την οποία ολόκληρη η ευρωπαϊκή κατασκευή κινδυνεύει να καταρρεύσει» και θέτει θέμα δημοκρατικής λήψης των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας: «Η τρόικα, τουλάχιστον όσον αφορά το ευρωπαϊκό της κομμάτι (την Κομισιόν και την ΕΚΤ), θα έπρεπε να ελέγχεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

.Με φόντο τις διαφωνίες τους για τη Συρία οι ηγέτες των G - 20 συνεχίζουν τις εργασίες της συνόδου

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους ως προς μία ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της συνόδου κορυφής στην Αγία Πετρούπολη, συμφωνώντας μόνο ως προς την γενική καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου "επιβεβαιώθηκαν οι διαφωνίες ως προς τη Συρία", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία απορρίπτει την επιλογή ανάληψης δράσης στη Συρία χωρίς την εντολή του ΟΗΕ.

"Η ατμόσφαιρα ήταν σοβαρή, όχι τεταμένη", δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή. "Το θέμα για ορισμένους ήταν ποια πλευρά έκανε χρήση χημικών όπλων. Ο Πούτιν δεν δίνει απάντηση. Λέει "οι μεν ή οι δε και αναμφίβολα και οι μεν και οι δε".

Οι διμερείς επαφές μεταξύ των ηγετών της Ομάδας των 20 που χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα, συνεχίσθηκαν αργά τη νύκτα, μετά το δείπνο και το θέαμα που ακολούθησε, με τη συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

"Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν για μία ακόμη φορά τις απόψεις τους για τη Συρία", δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες "επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη της συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς".

Η σημερινή ημέρα άρχισε νωρίς το πρωί με πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έγινε γνωστό ότι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς θα συναντηθεί εντός του πρωινού με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας.

Από την Αγία Πετρούπολη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε να ασκεί πιέσεις επί του Κονγκρέσου υπερασπίζοντας πολιτικά τη θέση του υπέρ της χρήσης στρατιωτικής βίας κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, εν όψει της 9ης Σεπτεμβρίου και της σύγκλησης των αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων που θα κληθούν να δώσουν στην έγκρισή τους στην επιλογή αυτή.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί στην πολιτική εκστρατεία αυτή να βασισθεί στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ , αφού μόνο ο Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζει σαφώς την επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, που βρίσκεται επίσης στην Αγία Πετρούπολη, επανέλαβε χθες σε ανακοίνωσή του "ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, μία πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή της αιματοχυσίας".

.Το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για θανάτους από παθήσεις των πνευμόνων

Οι παθήσεις των πνευμόνων αποτελούν την αιτία για έναν στους δέκα θανάτους στην Ευρώπη (10%) και έναν στους οκτώ ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (12,5% ή 661.000 θάνατοι ετησίως), με το κάπνισμα να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας, που ανεβάζει το ετήσιο κόστος αυτών των παθήσεων για τους Ευρωπαίους στο αστρονομικό ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Κάθε χρόνο, στην ΕΕ των 28 κρατών-μελών οι πνευμονικές παθήσεις οδηγούν σε τουλάχιστον 6 εκατ. εισαγωγές σε νοσοκομεία (περίπου το 7% των συνολικών εισαγωγών).

Η έκθεση με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Λευκή Βίβλος των Πνευμόνων», σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι οι θάνατοι από τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια θα αυξηθούν κατά την επόμενη εικοσαετία, λόγω της συχνότητας του καπνίσματος κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτός από τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι άλλες δύο σοβαρότερες και πιο θανατηφόρες παθήσεις των πνευμόνων είναι οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος (στις οποίες ανήκει η πνευμονία) και η φυματίωση, οι οποίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δέκα κυριότερων αιτιών θανάτου παγκοσμίως. Οι τέσσερις αυτές παθήσεις των πνευμόνων από κοινού σκοτώνουν σήμερα περίπου έναν στους έξι ανθρώπους του πλανήτη κάθε χρόνο

.Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους

Στην πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να βοηθήσει τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται ότι προσανατολίζεται να αυξήσει τα όρια των οικονομικών κριτηρίων των δικαιούχων.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα ως 35.000 ευρώ, και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα ως 38.000 ευρώ.

Για του έγγαμους το ποσό του εισοδήματος θα αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη χειμερινή περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ, που ήταν το συνολικό κονδύλι, απορροφήθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ. 

.Για τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

«Για τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για την συνέχεια.

Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.