.Bild: Κύμα χρεοκοπιών στις γερμανικές εταιρίες του ευρωπαϊκού νότου


Η γερμανική εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων «Euler Hermes» προβλέπει κύμα χρεοκοπιών για τις γερμανικές εταιρίες που εδρεύουν σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η εταιρία «Euler Hermes», εκτιμά αύξηση περίπου 33% των χρεωκοπιών μέσα στο 2013, ενώ θεωρεί ότι υπάρχει πραγματική απειλή στάσης πληρωμών ύψους 31 δισ. ευρώ.
Σχετικά με το σύνολο της Ευρωζώνης, η εταιρία αναμένει αύξηση των στάσεων πληρωμών κατά 21%, ποσοστό που για το εσωτερικό της Γερμανίας περιορίζεται μόλις στο 1%.

.Μπλόκο Βενιζέλου, Κουβέλη για την απομάκρυνση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ


Τελικά παραμένει στη θέση ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας μετά από το βέτο των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Μόλις έγινε γνωστό πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Κικίλια, η Ιπποκράτους αντέδρασε άμεσα. 

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε στο τηλέφωνο τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη στάση του κ. Βρούτση.

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος συμφώνησε με τη σειρά του πως ο διοικητής του ΟΑΕΔ θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο -σκούπα του υπουργείου Οικονομικών.

Στο ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη ενδεχομένως να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς ωστόσο στην Ιπποκράτους να φοβούνται διαρροές, καθώς στο νομοσχέδιο υπάρχουν και δύο προτάσεις του κ.Βενιζέλου, εκ των οποίων η μία είναι η ανεργία.

.Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Να γυρίσουν τα τανκς στις παρελάσεις - Μας αρέσει ο ήχος από τις ερπύστριες


Η χθεσινή δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και παρουσίαζε το 30% των ερωτηθέντων να λένε ότι «επί χούντας τα πράγματα ήταν καλύτερα από σήμερα» φαίνεται ότι έχει κάνει τους Χρυσαυγίτες να είναι έτοιμοι να ξεσαλώσουν.

Μόνον έτσι δικαιολογούνται τα όσα είπε σήμερα σε ερώτηση του στη Βουλή προς τον υφυπουργό Αμυνας Παναγιώτη Καράμπελα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. 

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής όταν ο υφυπουργός του είπε ότι έχει σταματήσει η παρουσία μηχανοκίνητων αρμάτων στις παρελάσεις για λόγους οικονομίας αλλά και ρύπανσης του περιβάλλοντος έλαβε το λόγο και είπε απίστευτα πράγματα.

Οτι στα μέλη της Χρυσής Αυγής αρέσει ο ήχος που κάνει η ερπύστρια στην άσφαλτο και επίσης τους αρέσει και το καυσαέριο που παράγεται από την τριβή της ερπύστριας στην άσφαλτο. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν τα μηχανοκίνητα έπαιρναν μέρος στις παρελάσεις πλησίαζαν τα παιδιά τους κοντά για να ακούνε τον ήχο της ερπύστριας.

Η ερώτηση αφορούσε τις παρελάσεις και την κατάργηση των μηχανοκίνητων αρμάτων σε αυτές και ο κ. Γρέγος στη αρχή της τοποθέτησης του θέλοντας να πουλήσει και πνεύμα άρχισε λέγοντας: «Η ερώτηση μου γίνεται με αφορμή την Εθνική μας επέτειο».

Εκεί έκανε μια παύση έχοντας προφανώς στο μυαλό του ότι κάποιοι θα σκεφτούν τη χθεσινή μαύρη επέτειο της 21Απριλίου και αμέσως μετά συνέχισε «εννοώ την 25 Μαρτίου».

.Συνάντηση για την οδική ασφάλεια


Συγκεκριμένες δράσεις για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας , που συνεδρίασε το μεσημέρι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Συγκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει στις εξής δράσεις: Εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας (2011-2020) με στόχο τη μείωση των νεκρών από τροχαία κατά 50%, μέχρι το 2020. 
Πλήρης στελέχωση, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, της Γραμματείας της Διϋπουργικής Επιτροπής με εξειδικευμένα στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων η οποία θα επικουρεί τη Διϋπουργική. 
Ολοκλήρωση μελετών οδικής ασφάλειας ανά νομό με ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και προώθηση των μέτρων που θα προκύψουν από αυτές. 
Ενημερωτικές εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας (συνεργασία Υπουργείου Ανάπτυξης και Περιφερειών της χώρας).
Όσο αφορά στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο του νέου ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ενισχύσει την παρουσία αστυνομικών, ιδιαίτερα στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών να συντονίσει την περαιτέρω συνεργασία του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων για περιορισμό των ατυχημάτων. 
Ειδικότερη θα είναι η συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας το οποίο καλείται να εφαρμόσει: Την εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια σε συνεργασία με τους Δήμους και τη συστηματική χρήση των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής. 
Τακτική ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένταξη βασικών αρχών κυκλοφοριακής αγωγής στην βασική εκπαίδευση όλων των παιδαγωγικών τμημάτων και «καθηγητικών» σχολών των ΑΕΙ.
Όσο για το Υπουργείο Υγείας αυτό θέτει σε ετοιμότητα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των μονάδων του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ για την παροχή βοήθειας όποτε χρειάζεται.

."Δεν θα δικαστεί ως μαχητής του εχθρού"


Ο τσετσενικής καταγωγής φοιτητής Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ύποπτος για το μακελειό στον μαραθώνιο της Βοστόνης, δεν θα δικαστεί ως μαχητής του εχθρού κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Θα δικάσουμε τον τρομοκράτη αυτόν μέσα από το πολιτικό δικαστικό σύστημα. Βάσει των αμερικανικών νόμων, οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαστούν από στρατιωτικές ειδικές επιτροπές» πρόσθεσε.

Σήμερα, οι αρχές απάγγειλαν τις κατηγορίες κατά του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο νοσοκομείο όπου αυτός νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή του, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

«Του επιδόθηκε ένας σφραγισμένος φάκελος κατηγορητηρίου», δήλωσε ο Γκάρι Ουέντε, ο οποίος πρόσθεσε πως παρών κατά την επίδοση των κατηγοριών στον Τσαρνάεφ, στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο Μπέθ Ίσραελ, ήταν και ένας δικαστής.

.Δ. Κουτσούμπας: Κόμμα ετοιμοπόλεμο


Το διαχρονικό «παρόν» του ΚΚΕ «και σε φάσεις ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες στιγμές για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία» διακήρυξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, Διδασκόμαστε, Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον Σοσιαλισμό».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα διδάσκεται από την πείρα για το τι σημαίνει «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες».

«Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, 

 όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

.Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Eurobank


Την ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εισηγείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank. Επίσης, το ΔΣ συζήτησε, τις άμεσες προοπτικές της ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Στο πλαίσιο του ρόλου της ως μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η Eurobank σκοπεύει να συμμετάσχει στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενσωματώνοντας άλλες μικρότερες μη συστημικές τράπεζες. 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, εφόσον οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν τελικά τη μη πραγματοποίηση της συγχώνευσης, η Τράπεζα θα υποβάλει, ως οφείλει, ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικά και θεσμικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό το ταχύτερο δυνατόν, όπως άλλωστε προβλέπει και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

.Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Α. Τσοχατζόπουλος


Επί 12 μήνες είμαστε προφυλακισμένοι εγώ και η γυναίκα μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας, είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο αρνούμενος τις κατηγορίες. Ο πρώην υπουργός ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του. 

Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εκτός από τον Ν. Ζήγρα. 

Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο.

 Η εισαγγελέας έδρας Γεωργία Αδιλήνη ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Μαΐου.

.Τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία συζήτησαν Αντ. Σαμαράς και Άντρος Κυπριανού


Τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία συζήτησε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις που, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν ουσιαστικά επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση 

«αποφάσεις οι οποίες δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

 Σύμφωνα με τον γγ του ΑΚΕΛ, οι αποφάσεις αυτές έχουν καταστρέψει την κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσει η Κύπρος να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες.

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον ελληνικό λαό για τη στήριξή τους, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, «παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και η πορεία επίλυσης του Κυπριακού, με τον κ. Κυπριανού να εκφράζει «έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί». 

.Α. Μέρκελ: "Όχι" στην ανάπτυξη με νέα χρέη


Την αντίθεσή της στα προγράμματα που δημιουργούν κίνητρα ανάπτυξης αυξάνοντας το χρέος επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αμφισβητώντας την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους.

«Η ανάπτυξη μου είναι εξίσου σημαντική, αλλά όχι στο λάθος πλαίσιο. Δεν θεωρώ σωστή την απλή εξυγίανση, θέλω να βλέπω και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», 

δήλωσε η κα Μέρκελ, μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της Sueddeutsche Zeitung Στέφαν Κορνέλιους 

«Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο.

.Στο 10% το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2012


Στο 10% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε, τo 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 156,9%, σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα μετά την Ισπανία (10,6%) και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ. 
Σε ό,τι αφορά το χρέος, το 2012, 14 κράτη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60%, ενώ σε έξι κράτη παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με το 2011 και σε 21, επιδείνωση.

Σε τριμηνιαία βάση, το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στην Ελλάδα από 151,9% σε 156,9% (+5%), που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά την Ισπανία (+6,8%).

Ειδικότερα, το 2012, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στα 193,7 δισ. ευρώ από 208,5 δισ. ευρώ το 2011 και το χρέος μειώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ από 355,9 δισ. ευρώ (από 170,3% του ΑΕΠ, σε 156,9% του ΑΕΠ). Οι δημόσιες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν από 52%, το 2011 σε 54,8%, το 2012, ενώ τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν από 42,4%, σε 44,7%.

.«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Αθηνά πούλησε τον Σκορπιό»


Σοκαρισμένη από την απόφαση της Αθηνάς να πουλήσει το Σκορπιό δηλώνει η νονά της Αθηνάς Ωνάση, Μαρίνα Δοδέρο από το Μπουένος Αϊρες, η οποία έλυσε τη σιωπή της 25 χρόνια μετά το θάνατο της στενής της φίλης και μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνας Ωνάση και ξέσπασε όταν έμαθε πως ο Σκορπιός αλλάζει χέρια.

Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής η Μαρίνα Δοδέρο είπε «δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έφτανε στο σημείο να δώσει το νησί που πάνω του βρίσκονται οι τάφοι της μητέρας, του παππού και του θείου της. Τα χρήματα δεν τα δημιούργησε μόνη της η Αθηνά για να κόψει μεμιάς τον ομφάλιο λώρο. Αν ζούσε η Χριστίνα δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο».

Η νονά της Αθηνάς Ωνάση όταν άκουσε πως το νησί πουλήθηκε είπε μέσα της «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι η Αθηνά θα έκανε κάτι τέτοιο. Τα 30 στρέμματα γης που περιβάλλουν τους τάφους, βάσει της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση δεν πωλούνται». 

Τονίζει μάλιστα πως το κόστος για τη συντήρηση των τάφων δεν είναι μεγάλο και λέει «ο Αλέξανδρος έχει ταριχευτεί και τον βλέπεις όπως ακριβώς ήταν», ενώ εκφράζει το παράπονό της για το γεγονός πως δεν άφησαν την ίδια να ταριχεύσει και τη Χριστίνα.

Η κυρία Δοδέρο τονίζει τέλος ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απόφαση αυτή της Αθηνάς και εκφράζει την ελπίδα ότι αποφάσισε να πουλήσει το νησί για να πάρει τα χρήματα και να βοηθήσει την Ελλάδα. «Αυτό θα το δεχόμουν. Μόνο με αυτή τη σκέψη ησυχάζω και το περιμένω να είναι έτσι» καταλήγει η κ. Δοδέρο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.