.Σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκονται οι Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης

Σημειώνεται ότι μια απο τις πρώτες πραξεις της κυβέρνησηςήταν η απομάκρυνση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη,τον οποίο ο κ. Σαμαρας αντικατέστησε με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Δημοσιογραφικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ελέγξει τις σοβαρότατες εξελίξεις με την εμπλοκή των 3 στελεχών της ΝΔ, κίνηση που δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα, μετά τη διαρροή της υπόθεσης στον τύπο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης στην κατάθεσή του εμπλέκει για συμμετοχή τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα από μίζες που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, που επικαλείται το δημοσίευμα, όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν σε πτώχευση την εταιρία του ομίλου Καρούζου για να σβήσουν τα ίχνη τους.
«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου»,δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν η άμεση απάντηση του Μιχάλη Λιάπη.

.“Όχι σε διαπραγμάτευση όπως – όπως και όσο – όσο”


Δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα και για αυτό το λόγο δεν έχει παρουσιαστεί το πακέτο, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους υπογράμμισε πως πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία και ξεκαθάρισε: “Όχι σε διαπραγμάτευση όπως – όπως και όσο – όσο”.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πακέτο πρέπει να είναι δίκαιο και πρόσθεσε ότι η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα γίνει την επόμενη εβδομάδα

.Δύο πακέτα μέτρων σε 7 ημέρες πρέπει να καταρτίσουν κυβέρνηση-τρόικα


Δύο προγράμματα με διαφορετικό μείγμα μέτρων θα πρέπει να καταρτίσουν οι τεχνικές επιτροπές που απαρτίζονται από τα στελέχη της Κυβέρνησης και τα κλιμάκια της τρόικας, μέσα σε 7 ημέρες.
Όπως έγινε χθες γνωστό για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ σε μέτρα που χαρακτηρίζουν «αδύναμα» η Κυβέρνηση πρότεινε στην τρόικα να μπουν ρήτρεςαιρεσιμότητας (Conditionality) στο πρόγραμμα, 

έτσι ώστε όταν κάποια μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά δεν εφαρμόζονται να ενεργοποιούνται αυτόματα άλλα αντισταθμιστικά μέτρα -τα οποία θα τα έχει προτείνει η τρόικα- για να καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό.

Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα το 2013, και υπολείπεται κατά 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2014 να ληφθούν προσθετά μέτρα 500 εκατ. ευρώ. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει σε κάθε αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας μέτρο να προστεθεί δίπλα ένα αποτελεσματικό μέτρο. 

Ενδεικτικά εάν το προτεινόμενο μέτρο εξοικονόμησης 50 εκατ. ευρώ από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οροφές των σχολείων δεν αποδώσει το 2013 , τότε θα πρέπει το 2014 να κοπούν 50 εκατ. ευρώ από επιδόματα, μισθούς ή συντάξεις.

Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση επεκτείνει την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων έως το 2017. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομική Στρατηγικής εκτείνεται έως το 2016. Αν τα μέτρα του 2016 δεν εφαρμοσθούν πλήρως και αυτό αποτυπωθεί στους δημοσιονομικούς στόχους (του 2016) τότε το 2017 θα ξεκινήσει με νέα μέτρα.

Πάντως, τόσο τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση όσο και οι σκληρές παρεμβάσεις της τρόικα θα πρέπει να συνοδεύονται από σενάρια ευαισθησίας για να είναι ξεκάθαρο πως θα επιδρούν στην πραγματική οικονομία και εάν θα επιτείνουν την ύφεση.

.Οι Παριζιάνες ψωνίζουν… άντρες στις βιτρίνες!


Εκτός από τα συνηθισμένα ψώνια που κάνουν οι γυναίκες στους δρόμους του Παρισιού, τώρα μπορούν να βρουν και τον άντρα των ονείρων τους, ρίχνοντας απλά μια ματιά στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Η ιδέα προέρχεται από τον ιστότοπο adopteunmec.com (υιοθέτησε-έναν-άντρα.com), όπου οι άντρες ανεβάζουν τα προφίλ τους και στη συνέχεια οι γυναίκες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στις «προσφορές» και να επικοινωνήσουν με την… περίπτωση που ενδιαφέρονται. 
Σε ό,τι αφορά στο κατάστημα, οι γυναίκες που είναι μόνες και ψάχνουν μπορούν να κάνουν και ένα «test-drive» με τις ζωντανές κούκλες, καθώς μπορούν να συνομιλήσουν ή ακόμη και να κανονίσουν κάποιο ραντεβού μαζί τους.
Η Amandine Camporro, η οποία είναι μια υποψήφια πελάτισσα δηλώνει: «Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό. Είναι διαφορετικό. 
Για μια φορά έχουμε την επιλογή και δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε με τη διαδικασία και την ταλαιπωρία της σαγήνης, οπότε είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα». 
Σημειώνεται ότι το κατάστημα θα λειτουργεί στη γαλλική πρωτεύουσα προσωρινά, καθώς πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας και της Ελβετίας. 

.Καρχιμάκης προς δικαστές: Αφού δεν είστε πορφυρογέννητοι γιατί κρύβετε το πόθεν έσχες;


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με νέο του παρεμβατικό σχόλιο σε twitter και Facebook, προ(σ)καλεί τον πρόεδρο των Διοικητικών Δικαστών να μην αρνείται την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δικαστών.

Εύλογα διερωτάται ο κ. Καρχιμάκης γιατί, εφόσον οι δικαστές υπεραμύνονται ότι δεν γεννήθηκαν πλούσιοι και ούτε έχουν καταθέσεις στην Ελβετία,αρνούνται την δημοσίευση των πόθεν έσχες τους. Ο κ. Καρχιμάκης ρίχνει με αυτόν τον τρόπο το γάντι στους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Κύριε πρόεδρε των διοικητικών δικαστών μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι οι δικαστές δεν έχουν τριφηλη ζωή, καταθέσεις στην Ελβετία, δεν είναι πλούσιοι και πορφυρογέννητοι. 

Απορώ λοιπόν γιατί αρνείστε την δημοσιοποιήση των πόθεν έσχες απο την ημέρα που μπήκατε στο σώμα, ως δικαστές μέχρι και σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολλοί δικαστές συμφωνούν στην διαφανή δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης. Λίγοι είναι αυτοί που αντιδρούν».

.Ο Νίκος Χατζηνικολάου πετάει στα σκουπίδια την κυβέρνηση Σαμαρά!


Πυρηνική βόμβα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από τον Νίκο Χατζηνικολάου και την εφημερίδα “Realnews”.
Tην ώρα που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ξεσκίζει τους μισθούς και τις συντάξεις των 300 ευρώ, την ώρα που οι ηλικιωμένοι ψαρεύουν σκυμμένοι στους σκουπιδοτενεκέδες την τροφή τους, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο περίφημος μπούγκα-μπούγκα Μειμαράκης, ο οποίος αρνείται να κλείσει το κανάλι της Βουλής, εμφανίζεται μαζί με τους Λιάπη και Βουλγαράκη να ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ για ξέπλυμα 10,2 δις ευρώ από μίζες, μέσω του Ομίλου του Ιωάννη Καρούζου ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Την ώρα που οδηγούν τον κόσμο σε απόγνωση η αγωνία του ξιπασμένου πολιτικού συστήματος είναι πως να κρύψει τις μίζες του. Σε λίγο θα προκληθεί τετκτονικός σεισμός με νέες αποκαλύψεις για τα πολιτικά λαμόγια που μας έφτασαν ως εδώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.

Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους

Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δύο ακόμη ονόματα υπουργών της συγκυβέρνησης Σαμαρά οι οποίοι φυγάδευσαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό. Ο ένας έχει αρχίσει ήδη να τρέμει και ο έτερος, ο οποίος είναι και καψούρης με sexy επιστήμονα δεν θα έχει που να κρυφτεί. 

Όλη αυτή η συμμορία των διεφθαρμένων απαιτεί από τους πολίτες να πληρώσουν με τους μισθούς και τις συντάξεις τους κοντά στα 10 δις για να στηρίξουν την Ελλάδα. Όσα δηλαδή κατηγορούνται από το ΣΔΟΕ ότι ξέπλεναν οι κύριοι Μειμαράκης-Βουλγαράκης και Λιάπης!

Τα γραφεία των Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ έχουν ενημερωθεί ήδη για την εξέλιξη και θεωρούν πλέον την Ελλάδα χαμένη υπόθεση. 

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές για να αποφευχθεί η αιματοχυσία σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει το πακέτο του θανάτου των φτωχών.

.Τι απαντούν Λιάπης- Βουλγαράκης για το δημοσίευμα της Real News και το ξέπλυμα χρήματος


Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη στην κατάθεση Ζωγραφάκη, που αποκαλύπτει η Real News στο αυριανό της φύλλο.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
“Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. 

.Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου”.
Απάντηση Βουλγαράκη
Τη δική του απάντηση έδωσε μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

“Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ ‘όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα”, έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης.

. Νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επεξεργάζεται η Ισπανία


Η Κομισιόν φέρεται να συνεργάζεται με την ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει μία νέα σειρά μεταρρυθμίσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε, ωστόσο, ότι γίνονται προετοιμασίες ενόψει ενός αιτήματος για πλήρες πακέτο διάσωσης από τη Μαδρίτη.

«Η Επιτροπή είναι σε στενή επικοινωνία με τις ισπανικές αρχές και συνεργάζεται μαζί τους για να καταρτίσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σήμερα ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι στόχος της Κομισιόν είναι να βοηθήσει την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας, τα νέα μέτρα θα παρουσιαστούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, στην Ισπανία έλαβαν χώρα νέες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οι φοιτητές και τα εργατικά συνδικάτα.

Στην Καταλονία η απεργία των εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο προκάλεσε καθυστερήσεις στα τοπικά δρομολόγια των τραίνων, ενώ φοιτητές και καθηγητές διέκοψαν την τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στο πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

.«Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση»


«Η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση», υπογράμμισαν, σήμερα, η Άγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ από την πόλη Λουντβιχσμπουργκ της νοτιοδυτικής Γερμανίας. 
Μέρκελ και Ολάντ εξήραν σήμερα από την πόλη Λουντβιχσμπουργκ την γαλλο-γερμανική φιλία, πριν από το γεύμα εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να εναρμονίσουν τις θέσεις τους για τον κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και την συγχώνευση του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής και άμυνας (EADS) με την βρετανική εταιρία αμυντικών συστημάτων (BAE).

«Ζήτω η γαλλο-γερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία», είπε στα γαλλικά η Γερμανίδα καγκελάριος στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης αυτής στην νοτιοδυτική Γερμανία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στα γερμανικά, ολοκληρώνοντας την δική του ομιλία: «Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλο-γερμανική φιλία».

Οι δύο ηγέτες εκφώνησαν τις ομιλίες τους στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, ενός από τα μεγαλύτερα γερμανικά κάστρα της εποχής μπαρόκ, στο ίδιο σημείο που είχε μιλήσει πριν από 50 χρόνια ο στρατηγός ντε Γκολ.

Η Μέρκελ ανέφερε δύο φορές στην ομιλία της ότι οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι και πρόσθεσε πως την εποχή που ο ντε Γκολ εκφώνησε το λόγο του η ίδια ήταν οκτώ χρόνων και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία. «Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ», είπε χαρακτηριστικά.
Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολάντ υπογράμμισαν πως «η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση». 

.Από 25 Σεπτεμβρίου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες


Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».

Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.