.Μπορούν οι 155 να γίνουν 180;

Δυο μήνες διορία έχουν στη διάθεσή τους τα τρία υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που ορίστηκαν από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να έχουν καθαρή εικόνα για το εάν «βγαίνει» η προσπάθεια για τη συγκέντρωση των 180 ψήφων που απαιτούνται προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. 

Οι κ. Σταμάτης, Βορίδης και Λαζαρίδης έχουν ήδη ξεκινήσει τις παρασκηνιακές τους επαφές και άμεσα θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα. Το βέβαιον είναι ότι δεν βρίσκονται στο σκοτάδι, μετά και τα όσα ελέχθησαν κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Οι τοποθετήσεις ανεξάρτητω...περισσότερα »

.Η διεθνής κοινότητα υπόσχεται βοήθεια 5,4 δισ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Περίπου 50 χώρες και διεθνείς οργανισμοί υποσχέθηκαν σήμερα να προσφέρουν το ποσό των 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η διάσκεψη των δωρητών στο Κάιρο.

Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ζητήσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση αυτής της περιοχής όπου σχεδόν 2200 άνθρωποι- κυρίως άμαχοι- σκοτώθηκαν τον Ιούλιο και Αύγουστο στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Από την πλευρά των Ισραηλινών 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, στην πλειονότητά τους στρατιώτες.

«Οι συμμετέχοντες υποσχέθηκαν περίπου 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια (4,3 δισεκατομμύρια ευρώ)» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Μπέργκε Μπρέντε, η χώρα του οποίου διοργάνωσε από κοινού με την Αίγυπτο τη διάσκεψη αυτή.

.ΔΝΤ: Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου


Την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα μας αναγνώρισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον. 

Ωστόσο επέμεινε ότι η χώρα μας πρέπει τηρήσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδας και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Σε αυτή συμμετείχαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Στ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.