.Η Ευρώπη παραπαίουσα

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 

Ακατανόητη η ευρωπαϊκή πολιτική ως προς το θέμα των προσφύγων από τις εμπόλεμες χώρες της Μέσης Ανατολής και των οικονομικών μεταναστών εν γένει. 

Η νευρικότητα της Γερμανίας ωθεί την κυβέρνηση αυτής της χώρας στην υιοθέτηση μονομερών πρωτοβουλιών – ενίοτε ατυχών ή ασυμβάτων με την πολιτική άλλων συλλογικών οργάνων και τα συμφέροντα κάποιων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. 

Εξήγγειλε μονομερώς προ ολίγων μηνών η κ. Μέρκελ την άρση της ισχύος της συμφωνίας του Δουβλίνου, περί επαναπροωθήσεως προσφύγων στη χώρα εισόδου. Η δημοτικότητά της όμως άρχισε να κρημνίζεται, ... περισσότερα »

.Γιάννη, θυμάσαι;

Δημήτρης Καμπουράκης 

Κύμα συμπαθείας ενέσκηψε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον ολοφάνερα φοβισμένο Γιάννη Πανούση κι ας λέει στην ανακοίνωσή του πως ούτε θα κλάψει, ούτε θα φοβηθεί. 

Αν μέσα στο εξάμηνο πολιτικής τρέλας της πρώτης φοράς Αριστερά είχε καταφέρει να διατηρήσει το τεκμήριο του κοινού μη-ιδεοληπτικού νου, τώρα μοιάζει να την έχει άσχημα. 

Από προχθές βρίσκεται ολομόναχος (κι ας λέει στην ανακοίνωση πως έχει φίλους) μέσα στο βεληνεκές του κυβερνητικού πυροβολικού και κινδυνεύει να εξέλθει του πεδίου βολής πολιτικά και δικαστικά διαμελισμένος. Ίσως τώρα, ο φίλος Γιάννης ... περισσότερα »

.Από γκάφα σε γκάφα

*Είναι *γνωστό ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Και δυστυχώς αποδεικνύεται ακόμη χειρότερος όταν αυτοί που αναλαμβάνουν να τον διαχειριστούν είναι επιεικώς ανεπαρκείς ή στερούνται της στοιχειώδους φρόνησης να συνεννοηθούν για τη στάση που θα τηρήσουν και τη γραμμή που θ’ ακολουθήσουν. 

*Προφανώς* οι «λεπτομέρειες» αυτές είναι άγνωστες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και οι χθεσινές γελοιότητες. Από τη μια ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παρασκευόπουλος και Τόσκας, μηνύουν τον Πανούση για διαρροή απόρρητου, εγγράφου και από την άλλη η κυ...περισσότερα »

.Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η χώρα;

Πραγματικά, πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει αυτή η χώρα; Πόση αντοχή έχουν οι Έλληνες να βλέπουν την πατρίδα τους να εξευτελίζεται και να μην αντιδρούν; Να κοιτούν απαθείς την καταστροφή τη χώρας τους και να περιμένουν τον… από μηχανής Έλληνα Θεό να τους ξανασώσει; 

Έχει γίνει τόσο «σούπα» η ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια κατάσταση η οποία όσο πάει και χειροτερεύει; Μπορεί να δίνει άφεση σε μια κυβέρνηση που είναι ό,τι χειρότερο έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος; Και τέλος, τι άλλο περιμένει; Μια εθνική τραγωδία για να βγει στους δρόμους; Η χθεσινή διαδήλωση με αφορμή τη... περισσότερα »

.Στην καλύτερη περίπτωση μια τρύπα στο νερό. Στη χειρότερη όμως; Του Γιώργου Μεντζελίδη

Και τι έγινε τελικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ; Σχεδόν τίποτε. Ναι σχεδόν τίποτε. Ποιος σώθηκε, ποιος κέρδισε από αυτή τη ματωμένη ιστορία; Ιδεοληπτική εμμονή, πολιτική υστερία, εθνολαϊκισμοί, παράλογες αποφάσεις, πολιτικός παλιμπαιδισμός, Βαρουφάκιοι και μεταβαρουφάκιοι τσαρλατανισμοί, ανοησία και ατέλειωτος ερασιτεχνισμός οδήγησαν τη βαριά πληγωμένη οικονομία και τους πολίτες σε ημιθανή πλέον κατάσταση. 

Έτσι μετά από μια πολύμηνη περίοδο αφόρητης πίεσης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και τον ασύλληπτου μεγέθους πολιτικό μεταμορφισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τη μετάλλαξή του σε μια πα... περισσότερα »

..Γεννηματά: Στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται τροϊκανότεροι των τροϊκανών

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή», της ευρύτερης συσπείρωσης της πλειοψηφικής δύναμης που θα εγγυηθεί τις προοδευτικές εξελίξεις στην χώρα, ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της. 

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού προοδευτικού ρεύματος. Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη», πρόσεθσε. Αφού επισήμανε ότι «οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμει... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.