.Χρέος, ΔΝΤ και μια... κλωτσιά στο τενεκεδάκι

Ο κ. Maurice Obstfeld είναι ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Με την ευκαιρία της παρουσίασης της μεγάλης ετήσιας έκθεσης για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας απάντησε, αναπόφευκτα, και σε μια ερώτηση για τα ελληνικά πράγματα.

Η ερώτηση, εξίσου αναπόφευκτη, αφορούσε το σημαντικό ζήτημα διευθέτησης του ελληνικού χρέους και περιείχε την εξής ορθή παρατήρηση: «Υπάρχει η εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν την ελάφρυνση του χρέους που νομίζετε ότι είναι απαραίτητη».

Ο κ. Obstfeld απάντησε με τον ίδιο αφοπλιστικό τρόπο με τον οποίο έχουν απαντήσει, στο πρόσφατο παρελθόν, όλα τα αρμόδια στελέχη του ΔΝΤ. «Πιστεύουμε, είπε, ότι ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες, είναι σημαντικό να βγαίνουν οι αριθμοί». Η έκφραση είναι τυπική ενός τρόπου σκέψης και δουλειάς σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο: κάθε συμφωνία κρίνεται αν είναι ρεαλιστική και βιώσιμη όταν η αριθμητική της είναι σωστή. Οι αριθμοί αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι λαοί.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017 έχει εγγραφεί πρόγνωση δαπάνης ύψους 6,4 δισ. ευρώ για την πληρωμή των τόκων επί του δημοσίου χρέους. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τα 4 δισ. πλεονάσματος που υπολογίζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Σημειώστε ότι η αναλογία των τόκων είναι 3,5 εκατοστιαίες μονάδες του αναμενομένου και επιτέλους αυξημένου εγχώριου προϊόντος. Επομένως, το πλεόνασμα δεν επαρκεί: λείπουν κάτι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση αυτή δείχνει τον «διάδρομο», όπως τον αποκαλεί ο κ. Τσακαλώτος, για τα επόμενα χρόνια. Αποδεικνύει όμως ότι ο κ. Τσίπρας, όταν έκλεισε την περυσινή συμφωνία για το Τρίτο Μνημόνιο δεν έκλεισε το κρίσιμο αυτό θέμα του χρέους. Δέχθηκε να συμπράξει στη λατρευτή τακτική των Ευρωπαίων γραφειοκρατών και, γενικότερα, του κατεστημένου των μεγάλων κρατών, γνωστή με το όνομα «extend and pretend» που κωδικοποιεί την πρακτική να μεταφέρεις για αργότερα τις δύσκολες λύσεις προσποιούμενος ότι βρήκες τη λύση.

Στον αγγλοσαξονικό κόσμο χρησιμοποιούν μια άλλη έκφραση: «kick the can down the road» που περιγράφει αυτόν που δεν σηκώνει το τενεκεδάκι αλλά το κλωτσά παρακάτω, αναβάλλοντας την αντιμετώπιση του προβλήματος για κάποιαν άλλη, προσφορότερη, στιγμή.

Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Ταμείου είναι οι μόνοι πραγματικοί και ειλικρινείς σύμμαχοί μας στο θέμα του χρέους (και όχι μόνον). Ομως, οι υπουργοί, τα στελέχη και οι σύμμαχοι του κ. Τσίπρα σιχαίνονται όλα τα άλλα που ζητεί το ΔΝΤ.

Στην Ουάσιγκτον, αυτές τις μέρες, σε κάποια στενόχωρη αίθουσα, θα κριθεί η ικανότητα της κυβέρνησης να παραμείνει στο στενό έδαφος του ρεαλισμού. Θα είναι, σε ό,τι αφορά το Ταμείο, η τελευταία ευκαιρία.

.Μητρώο στελεχών και δελτίο καιρού

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στο πολιτιστικό ίδρυμα «Ελληνικός Κόσμος» το μητρώο στελεχών. Ας πούμε κάτι σαν ΑΣΕΠ που θα επιτρέψει την αξιολόγηση όσων θα δραστηριοποιηθούν στο κόμμα είτε ως πολιτευτές είτε ως στελέχη σε διάφορους τομείς. Είναι ο καλύτερος τρόπος ανανέωσης επί τα βελτίω του ανθρώπινου δυναμικού; Θα δείξει.
 Πάντως είναι ένας τρόπος, κυρίως όμως είναι μια παραδοχή, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως ένα από τα προβλήματα, αν όχι το μείζον, της πολιτικής ζωής της χώρας είναι η ποιότητα των ανθρώπων της.

 Μιλάμε για πολιτικές και ιδεολογίες ξεχνώντας πως αυτές τις υλοποιούν πρόσωπα, με τον δικό τους χαρακτήρα και τις δικές τους ικανότητες. Κι όταν οι χαρακτήρες και οι ικανότητες είναι ελλειμματικοί, τότε οι ιδεολογίες και οι πολιτικές λειτουργούν ως προσχήματα ή σανίδες σωτηρίας για την επιβίωση.
Η συγκυβέρνηση των Συριζανέλ, εκτός από τις ιδεοληψίες της, πάσχει και από αστοχία ανθρώπινου υλικού. Κατέδειξε μάλλον πως η πολιτική πανίδα της χώρας είναι ελλειμματική. Μητρώο στελεχών δεν χρειάζεται μόνον η Νέα Δημοκρατία η οποία, και με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της, απέδειξε ότι διαθέτει έναν κόσμο που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ανανέωσης. Δεν είναι μόνον θέμα ηλικίας. 
Είναι και θέμα ύφους. Μητρώο στελεχών χρειάζονται όλα τα κόμματα. Μητρώο στελεχών χρειάζεται η πολιτική σκηνή. Θα μου πείτε, όταν έχει διατελέσει ένας Χαϊκάλης υπουργός, όλα να τα περιμένεις, ακόμη και τον Λεβέντη ρυθμιστή του πολιτεύματος.
Ο Βασίλης Λεβέντης  και το κόμμα του ενσαρκώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χαμηλή ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Θα μου πείτε, τους εξέλεξε ο λαός. Οπως και τον Χαϊκάλη και τη Χριστοδουλοπούλου. Ο τηλεοπτικός γελωτοποιός της δεκαετίας του ενενήντα, ο άνθρωπος που ζητούσε από τον Θεό να πάθει καρκίνο ο Μητσοτάκης κι ο Παπανδρέου, σήμερα μας διαβεβαιώνει ότι με τις επαφές που διαθέτει σε ένα μήνα θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Εκπρόσωπος Τύπου αυτού του ανθρώπου ήταν μέχρι πρότινος ο κ. Καλλιάνος.
Τον κ. Καλλιάνο δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμόμουν καν ότι έλεγε τον καιρό στην ΕΡΤ. Δεν ήξερα καν ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων. Το έμαθα χθες όταν διάβασα ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κ. Λεβέντη θα διακοσμήσει το στελεχικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως χρειάζονται κάποιον να τους λέει τον καιρό; 
Πάντως, για να σοβαρευτούμε, ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Λεβέντη θα πρέπει να περάσει από κάποιο καθαρτήριο σοβαρότητας. Εξ ορισμού δυσκολεύεσαι να τον πάρεις στα σοβαρά. Ειδικά όταν εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος της ιδεολογίας του δημοκρατικού Κέντρου» στη δήλωση προσχώρησης. Πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ει δυνατόν με δικά του λόγια.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες. Και δεν αναφέρομαι μόνον στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που της δίνουν την κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές. Αναφέρομαι στην άρρητη προσμονή που ενδεχομένως να ξεπερνάει και την πρόθεση ψήφου. Κι αυτή είναι η αποκατάσταση της σοβαρότητας σε έναν τόπο που αρκετά έχει υποφέρει από την έλλειψή της. Θα μου πείτε, ο Καλλιάνος είναι λεπτομέρεια. Συμφωνώ. Oμως όταν έχεις απαιτήσεις, οφείλεις να είσαι αυστηρός. 

.Μάθανε ότι μαμιόμαστε, πλακώσανε κι οι ….

Με τούτα και με τα άλλα, όπως λέει και ο σοφός Λαός "μάθαν ότι... πλακώσανε κλπ". Σε απλά ελληνικά κερδάμε παντού λέμε, και μέσα και όξω (απο εδώ). Πιτυχίες πιτυχίες παντού! 

'Όξω  από εδώ, ξύπνησαν και οι γείτονες ζητούν κάτι νησιά. Θυμήθηκαν αυτό που είπε ο μορφωμένος ντε, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, άρα σου λέει αφού οι απέναντι το λένε αυτό ας τους ζητήσουμε-πάρουμε κανένα νησάκι. Τσουπ να και ζητούν κάτι βραχονησίδες. Το φέρνουν σιγά σιγά, σου λέει ας αρπάξουμε τώρα τις βραχονησίδες και φτάνουμε αργότερα μέχρι Μύκονο. Άλλωστε τι να φοβηθούν; από ποιους; από εκείνους που υποστηρίζουν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα; γάτα ο γείτονας, ο δικός μας είναι στην καρακοσμάρα του.
ΣΣ τώρα που το σκέφτομαι σκέψου να έρθει ο γείτονας να σου ζητά τη Λέσβο και ο δικός μας να του λέει "δεν στη δίνω, πάρε τη Μυτιλήνη"...

 Εντός της χώρας, ο υπουργός Πα(η)δίας αντί να ασχοληθεί με τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, αντί να δει ότι σε γυμνάσια νησιών το μάθημα είναι δίωρο ημερησίως, κάθεται και αναρωτιέται που ήταν η εκκλησία στη χούντα και στην Κατοχή!
Ο υπουργός της Τηλεόρασης, βγαίνει και αυτοσυγχαίρεται για την μεγάλη του πιτυχία, που κλείνει τα κανάλια της διαπλοκής και ανοίγει άλλα κανάλια νέας διαπλοκής. Φυσικά και δεν τον απασχολεί που 1.800 εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους από κανάλια που ήταν υγιή. Και υπολόγιζε αυτός ο ευφυής υπουργός των Καναλιών, ότι ο Καλογρίτσας θα ανοίξει κανάλι και θα πληρώνει τους υπαλλήλους. Ποιος; αυτός που δεν είχε να δώσει την πρώτη δόση. Αλλά κατά τα άλλα κλείσαμε τα κανάλια της διαπλοκής που πλήρωναν εργαζόμενους ΙΚΑ κλπ

Όσο για το προσφυγικο-μεταναστευτικό-λαθρομεταναστευτικό και εκεί μεγάλες επιτυχίες. Από τη μία η τραγωδία της ΕΕ να αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα από την άλλη οι φοβερές ικανότητες της κυβέρνησής μας, όπου γλύφουν εκεί που έφτυναν (βλέπε άνοιγμά της Αμυγδαλέζας με aircondition αριστερό παρακαλώ), φτάσαμε να ακούμε για βιασμούς και κλοπές μεταξύ των, αλλά και πλέον και με Έλληνες. Η δε βλακεία είναι τόσο απύθμενη, όταν κάνουν σύγκριση του μεταναστευτικού των Ελλήνων με το εξ ανατολάς μεταναστευτικό. Όση σχέση έχει η μουρμούρα με την τσιπούρα.

Με τούτα και με τα άλλα καταλήγουμε στο "total μπάχαλο situation". Και το μπάχαλο θα συνεχίζεται όσο παραμένουν…

.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αλλά… διορίζομαι!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων του Σεπτεμβρίου, στην οποία συνετέλεσε (και) η εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ για αρκετά μικροποσά. Και μαζί με την κυβέρνηση πανηγυρίζουν και αρκετά στελέχη της, αν και προεκλογικά καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν τον «παράλογο φόρο, που δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται». 

Αυτή η κυβίστηση δεν χαρακτηρίζει μόνο υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη του, τα οποία πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έδιναν ακόμη και νομικές συμβουλές στον κόσμο για το πώς δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Οι ίδιοι άνθρωποι απολαμβάνουν σήμερα την εργασιακή ασφάλεια στο γραφείο κάποιου υπουργού ή σε μια ΔΕΚΟ - σε ορισμένες περιπτώσεις και στα δύο – ξεχνώντας όσα έλεγαν πριν από περίπου δύο χρόνια…


Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του κ. Γιάννη Καρδαρά. Στις 27 Αυγούστου 2014 η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», δημοσίευε ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Εξώδικο: Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Το άρθρο υπέγραφαν ο κ. Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο κ. Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ

. Εξηγούσαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που αδυνατεί να πληρώσει τον «παράλογο και άδικο φόρο» και έδιναν πληροφορίες για το πώς πρέπει να συνταχθεί η Ενδικοφανής Προσφυγή κατά του χαρατσιού. Ο κ. Καρδαράς, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε για χρόνια ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ από το 2002 έως το 2014 εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά με τη δημοτική κίνηση «Λιμάνι της Αγωνίας» του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Μετά τις εκλογές τον Ιανουαρίου του 2015 και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου, ο κ. Καρδαράς ανέλαβε καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλεξάνδρου Φλαμπουράρη με αντικείμενο την παροχή νομικών υπηρεσιών και συμβουλών σε εξειδικευμένα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού Επικρατείας. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2015.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως προβλέπει ο νόμος, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και επέστρεψε ως σύμβουλος με απόφαση στις 23 Νοεμβρίου. Το Μάιο του ίδιου έτους είχε οριστεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Και αν οι παραπάνω δύο θέσεις δεν είναι έμμισθες, παρέχουν όμως την πρόσβαση σε κρίσιμες αποφάσεις, ο κ. Καρδαράς τοποθετήθηκε σε ακόμη μία, αυτή τη φορά αμειβόμενη.

Τον Ιούνιο του 2015 το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος πλειοψηφίας στην ΕΥΔΑΠ αντικατέστησε το διοικητικό συμβούλιο, με τον κ. Καρδαρά να τοποθετείται μέλος, μη εκτελεστικό, με τη θητεία του να είναι διετής. Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΕΥΔΑΠ για τη χρήση 2015, οι αμοιβές και τα έξοδα παράστασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου ανέρχονται συνολικά σε 76 χιλιάδες ευρώ. 

Με μία απλή διαίρεση του ποσού με τον αριθμό των δέκα μελών, ο κ. Καρδαράς εξασφάλισε έξτρα εισόδημα ύψους 7.600 ευρώ ετησίως.
Ο κ. Καρδαράς μπορεί να έγινε σύμβουλος υπουργού και να απέκτησε και άλλες θέσεις από μία κυβέρνηση που, όπως λένε πολλοί Αριστεροί, πρόδωσε τους αγώνες της Αριστεράς και πιθανόν και του ίδιου, αλλά ο δικηγόρος εμφανίζεται να συνεπής σε κάποιες προεκλογικές του θέσεις, κάνοντας εσωκομματική αντιπολίτευση, σαν την ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2013 έως το 2014 συμμετείχε σε ομάδα νομικών που ασχολούνταν εθελοντικά με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με σκοπό την αντιδικία στα Ανώτατα Διοικητικά και Πολιτικά Δικαστήρια. Παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, του κ. Φλαμπουράρη, όταν ρωτήθηκε για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO, έκανε λόγο για ενέργεια βλαπτική των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και έβαλε κατά του ΤΑΙΠΕΔ.

.Στον αέρα ο διαγωνισμός για τις άδειες – Απόλυτη ήττα για Τσίπρα

Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα είχαμε προβλέψει. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών γύρισε μπούμερανγκ για τον Τσίπρα. Πλέον η παραμονή του στην κυβέρνηση θα είναι σαν την κλεψύδρα που αδειάζει... Ίσως θα έπρεπε να δοθεί το βραβείο της πολιτικής ανικανότητας στον Τσίπρα και την καταστροφική παρέα του Μαξίμου. 

Ο λόγος απλός. Όποια κίνηση κι αν έκαναν τα τελευταία σχεδόν δυο χρόνια κατέρρευσε. Ποσώς μας ενδιαφέρει πως θα τους κρίνει η ιστορία. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι με τα τραγικά τους λάθη έχουν προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στη χώρα. Από την αρχή του τραγελαφικού αυτού διαγωνισμού ... περισσότερα »

.Απείθεια κι αντίσταση στον ανθελληνισμό

Η πολιτική δεν είναι επιστήμη. Δεν κάνει ένα κι ένα δύο. Ενίοτε κάνει και δυόμιση αλλά και χίλια οκτακόσια είκοσι ένα ή εικοσιοκτώ δεκάτου. Γιατί; Διότι υπεισέρχεται ο αστάθμητος κι υπερβατικός παράγοντας που λέγεται άνθρωπος, με την ανήσυχη και ελευθερόφρονα φύση του. Αν πηγαίναμε με το υποδεκάμετρο και την ψυχρή λογική του σαράφη, ακόμη θα βολοδέρναμε στα δάση και τα λιβάδια να κυνηγάμε την ωμή τροφή μας και τα βράδια θα τρέμαμε στις σπηλιές, οι ινδιάνοι θα την είχαν σκαπουλάρει από τη ευρωπαϊκή απόβαση κι εμείς, στις Θερμοπύλες θα είχαμε κέτερινγκ για τους διψασμένους Πέρσες και θα πληρώναμε ακόμη το χαράτσι στα τρισέγγονα του Αλή Πασά. Τώρα το παίρνουν άλλοι αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα…
Οι άνθρωποι λοιπόν, δεν είναι αριθμοί και στην πορεία της Ιστορίας διαμόρφωσαν συλλογικές ταυτότητες. Εμείς εδώ σε αυτή την γωνιά φτιάξαμε την δική μας, που καλείται Ελληνικό Έθνος κι έχουμε δυο ελληνικά κράτη, την Ελλάδα και την Κύπρο και άλλο τόσο Έθνος στην Ιστορική Περιφέρεια, στην Βόρειο Ήπειρο, στο κατσαπλιάδικο κρατίδιο των Σκοπίων, στην Ανατολική Ρωμυλία, κοινότητες μέσα στην Ρωσική Ομοσπονδία και την Ουκρανία, μια δράκα πολιορκημένους γέροντες στην Πόλη, κρυπτοχριστιανούς στον Πόντο, μιλιούνια στην Διασπορά αλλά και κρυφούς τουρκόφρονες εις τα Αθήνας, που γίνονται σιγά - σιγά φανεροί.
Ο Ελληνισμός κι ο Χριστιανισμός ενώθηκαν αξεδιάλυτα κι έφτιαξαν την ταυτότητα μας, την ιδιοπροσωπία μας στον κόσμο, η δε Ορθοδοξία ήταν η κιβωτός, στα πιο δύσκολα χρόνια, που φύλαξε την γλώσσα μας και το τείχος που εμπόδισε τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Φυλής μας από τους σουνίτες κατακτητές. Αυτοί έπαιρναν συνεχώς αίμα από εμάς αλλά όποιος εξισλαμιζόταν αποκοπτόταν από την οικογένεια του, ο εξωμότης χανόταν για το Έθνος. Γι’ αυτό σήμερα δεν είμαστε 200.000.000 και γι’ αυτό οι Τούρκοι συχνά έχουν ίδιες φάτσες με μας. Γιατί είναι ο κακός μας εαυτός. Οι μικρασιατικοί, θρακικοί και ποντιακοί ελληνικοί πληθυσμοί δεν εξαερώθηκαν, εσφάγησαν πολλοί στην κατάκτηση, όπου αντιστάθηκαν, συχνά προσκύνησαν οι προύχοντες και συμπαρέσυραν τον τοπικό πληθυσμό αλλά στην πλειοψηφία τους εξισλαμίστηκαν. Όσοι χριστιανοί απέμειναν έπεσαν θύμα της Γενοκτονίας από τους Τούρκους στον Α’ ΠΠ και στον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα το 1919-1922 στην Μ. Ασία κι οι επιζήσαντες κατέφυγαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες. Είπαμε, διαβάστε Σπύρο Βρυώνη κι όχι τα σκουπίδια των λιακορεπουσαίων.
Την αδιάκοπη φυλετική μας συνέχεια την έχει αποδείξει ο μεγάλος γενετιστής, ο Καβάλι Σφόρτσα κι ο μαθητής του ο Σάϊκ. Πέταξαν στα σκουπίδια της επιστήμης και της Ιστορίας τον Φαλμεράγιερ και τους λοιπούς ευρωπαίους ρατσιστές. Από την Κρήτη ως τον Γενούσο ποταμό και από τα παράλια της Βορείου Ηπείρου ως την νοητή γραμμή του Μοναστηρίου και της Ανατολικής Ρωμυλίας, στα παράλια της Μ. Ασίας και σε μεγάλα κομμάτια της ενδοχώρας της, στα νησιά της Ελληνικής Λίμνης και στην Κύπρο, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι χιλιάδες χρόνια ο ίδιος λαός, ακόμη κι αν σήμερα έχουν άλλη γλώσσα, θρησκεία και φρόνημα. Κι αυτό το γονιαδιακό απλότυπο, κοινό σε όλους μας, το ονόμασαν (πως αλλιώς;) «the Greek Factor».
Αυτό βέβαια που έχει πάντα σημασία είναι τελικά το πολιτιστικό εποικοδόμημα και το φρόνημα. Απόδειξη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φιλελέδες από αυτούς που μαζεύει ο Κυριάκος από τα λιμά του Μάνου. Αυτοί, οι αριστεροί και κρατικοδίαιτοι ψευτοφιλελεύθεροι, με μια χαρά ελληνικά γονίδια, είναι οι τελευταίοι οπαδοί του Φαλμεράγιερ, ρατσιστές κατά των Ελλήνων. 
Πιστεύουν πως δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια του Έθνους, πως είμαστε ένα μπάσταρδο συνονθύλευμα, που το συμμάζεψε φαντασιακά ο Κοραής κι ύστερα το κράτος με την Παιδεία, τον δημόσιο λόγο, τον Στρατό και τον Χωροφύλακα του έδωσαν με το ζόρι ελληνική ταυτότητα. Έτερο δε κοινό τους στοιχείο είναι και η αντιχριστιανική τους στάση. Οι μεν λόγω μαρξιστικής αθεΐας, οι δε διότι ως συμπλεγματικοί επαρχιώτες των Βρυξελλών νομίζουν πως είναι «εκσυγχρονιστικό» τους καθήκον να τα βάζουν με το «παπαδαριό». Γι’ αυτό συμπλέουν στον αντικληρικαλισμό, στα σύμφωνα συμβίωσης, στον ενδοτισμό απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό και στα λοιπά σκουπίδια της πολιτικής ορθότητας και της μηδενιστικής βαρβαρότητας.
Εκτός όμως από την Ορθοδοξία, το τείχος που μας έσωσε από την ολοκληρωτική απορρόφηση από τους ασιάτες επιδρομείς και την σουνίτικη βαρβαρότητα τους, τεράστιο ρόλο, διαχρονικά, από τις απαρχές της Ιστορίας μας και τον τυφλό ραψωδό της φυλής μας ως τον Ελύτη, έπαιξε ο Ηρωϊκός Τρόπος και η διδαχή του.
Καίριο τμήμα αυτής της διδαχής, που σφυρηλατεί τον ηρωϊκό τρόπο και ελληνικό το φρόνημα στις ψυχές των παιδιών, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, είναι να μάθουν για τον Μυκηναϊκό, Κυκλαδικό και τον Μινωϊκό πολιτισμό, για την κλασσική εποχή, τον Μιλτιάδη και το κλέος του Μαραθώνα, τον Λεωνίδα και τους 300, για τους Θεσπιείς, τον Θεμιστοκλή, για τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα και τις Πλαταιές, για τον Αλέξανδρο, που ως Ισκεντέρ ή Σικάντερ τα χνάρια του υπάρχουν ακόμη ως τις Ινδίες.
Αυτοί όμως εδώ, οι αντιχριστιανοί μηδενιστές, με το σιγοντάρισμα του ψυχικά ομόφρονα τους Μητσοτάκη, που νομίζει πως είναι CEO σε εταιρεία με παράγωγα, με αιχμή του ψωριάρικου δόρατος τους τον αγράμματο Φίλη, βάλλουν ευθέως κατά της ταυτότητας μας. Υποβαθμίζουν με σχέδιο την διδαχή της Ιστορίας στις περιόδους της ακμής του Έθνους. Όλα αυτά που θαυμάζει όλη η ανθρωπότητα και συγκροτούν τον πυρήνα του δυτικού πολιτισμού, θα διδάσκονται λέει «συνοπτικά» και εξαιρούνται των εξετάσεων. Εν ολίγοις στο περιθώριο όλα όσα αποτελούσαν τον πυρήνα της Αρχαίας Ιστορίας, μεγάλο κομμάτι της περηφάνειας μας.
Αν δεν αποσιωπήσεις ή υποβαθμίσεις από τις παιδικές ψυχές τον Λεωνίδα, τον Διηνέκη, τον Κυναίγειρο και τον Αλέξανδρο, πως θα τους πασάρεις μηδενιστές και περιθωριακούς ως μόνα πρότυπα;
Αν δεν αμφισβητήσεις τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Παύλο Μελά και δεν συκοφαντήσεις την ΕΟΚΑ, πώς να περάσει το μηδενιστικό κι ενδοτικό παραμύθι;
Αν δεν κατεβάσεις την Ορθοδοξία ίσα κι όμοια με τους σουνίτες, τους Χάρε Κρίσνα και την λατρεία της κοκκινόκωλης μαϊμούς από τους Οτεντότους, πώς θα μπορέσεις μακροπρόθεσμα να χτυπήσεις την ενοχλητική Κιβωτό του Ελληνικού Εθνισμού στην νεότερη Ιστορία;
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε την αριστερά παρθενία της βιασθείσα από τον ρινόκερο του Μνημονίου. Κοιμούνται με τον «καπιταλισμό» και χορεύουν τον χορό των επτά πέπλων για τον «ιμπεριαλισμό». Τι κάνουν λοιπόν; Για να διασώσουν την διακορευθείσα «προοδευτικιά» τιμή τους, κάνουν τους μεταρρυθμιστές βάλλοντας κατά της Εκκλησίας, της γλώσσας και της Ιστορίας. Χτυπούν το Έθνος, το Εθνικό Σχολείο. Γι’ αυτό υποβαθμίζουν τα σχετικά μαθήματα.

Το διακύβευμα είναι σημαντικότερο από τα λεφτά, από την κρίση. Το διακύβευμα είναι η ταυτότητα μας, το βαθύτερο είναι μας, η ελευθερία μας. Η αντιχριστιανική και ανθελληνική αντζέντα τους είναι αντισυνταγματική, πέρα από τα όρια της προδοσίας. Σαν αρουραίοι ροκανίζουν τους πυλώνες της ταυτότητας μας και κάποιοι πέφτουν τόσο χαμηλά να γίνονται ιδεολογικές ορντινάτσες αρουραίων, σιωπώντας ή ψελλίζοντας ανοησίες, αντί να υπερασπιστούν τον λαό και την ταυτότητα του.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.