. Ρύθμιση-βόμβα για να αδειάσει το Δημόσιο


Tην εφαρμογή των νέων αυξημένων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έπειτα από μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα μέτρο-βόμβα, το οποίο αναμένεται να ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, ώστε να μη βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης που εξετάζει αν το εν λόγω μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε επαρκή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να αποφύγει την εφεδρεία και τις απολύσεις, όπως ζητεί η τρόικα.

Συγκεκριμένα, εφόσον υιοθετηθεί το μέτρο, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. 

Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ορίου στα 67 έτη, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

.Αμετακίνητη η τρόικα, σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις


Οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικα, η επιμονή σε μέτρα ισοπεδωτικά για την ελληνική κοινωνία αλλά και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οδήγησαν σήμερα σε μια ακόμα μαραθώνια αλλά άκαρπη συνάντηση των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το κλίμα στην συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο καθώς ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε μια απόλυτα δογματική στάση της τρόικα η οποία αρνείται μέχρι στιγμής να συζητήσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. 

Κι όχι μόνο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών στις τελευταίες συναντήσεις εμφανίστηκαν με νέες απαιτήσεις που μπαίνουν πλέον στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας. 

Ζητούν ισοπεδωτικές περικοπές αλλά και παρεμβάσεις και στα εργασιακά με μέτρα που γυρίζουν δεκαετίες πίσω την χώρα. 

Θέτουν θέμα κατάργησης των αποζημιώσεων αύξηση του ωραρίου εργασίας κ.λ.π., ζητήματα πουεκτός των άλλων θέτουν σε δοκιμασία και τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Φ. Κουβέλη ο οποίος μίλησε ευθέως για επίθεση της τρόικα στον ελληνικό λαό αλλά και του Ευαγ. Βενιζέλου ο οποίος μίλησε για διάθεση τιμωρίας του ελληνικού λαού από την τρόικα. 

Πάντως όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να προτείνουν -σε αντίβαρο των μέτρων για τα οποία μάλλον η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη- παράταση εφαρμογής των μέτρων σε δύο διετίες κάτι που σε κάποιο βαθμό μπορεί να σημάνει και χρονικό επιμερισμό των μέτρων.

.«Η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία»


Μήνυμα προς την τρόικα έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης ο οποίος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των εκπροσώπων της τρόικας. 

Ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται δεν έχει κλείσει τίποτα οριστικά. Η τρόικα να σταματήσει να επιτίθεται στην ελληνική κοινωνία, έχει συγκεκριμένες αντοχές».

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα. 

.Χωρίς ΔΗΜΑΡ ψηφίστηκε τροπολογία για λιμάνια


Με ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής, και χωρίς τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας που επικυρώνει με νόμο όλες τις αποφάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, από το 2002 έως το 2012.
Την τροπολογία ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (151 θετικές ψήφοι), καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (114 αρνητικές ψήφοι) ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσαν «παρών» (13 ψήφοι). 

.Υπερβολικό το ύψος των περικοπών


Επιφυλάξεις σχετικά με την «εσωτερική ισορροπία» του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι είχε συμφωνηθεί ότι από τα 11,5 δισ. μόνο τα 6,5 δισ. θα προέρχονταν από την περικοπή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και τα 5 δισ. από τις περικοπές των δαπανών του κράτους. Ήδη, τόνισε, αυτή η ισορροπία έχει διαταραχθεί και επέρριψε, έμμεσα ευθύνες στην τρόϊκα και στους υπουργούς, οι οποίοι, όπως είπε, πρέπει να έχουν μεγαλύτερη και τεκμηριωμένη συμβολή στην περικοπή δαπανών.
 Και χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό των 8 δισ., το οποίο προβλέπεται από το πακέτο να αντληθεί από τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Η θέση του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, είναι ότι η τελική εσωτερική κατανομή του κόστους των μέτρων πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην αρχική συμφωνία. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Κινήματος ότι δεν πρέπει να ληφθούν οριζόντια μέτρα και αυτό, όπως είπε, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.
Στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν παρουσιάσθηκε ολοκληρωμένο το πακέτο των μέτρων, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομάδας της κυβέρνησης και της τρόϊκας. 
Γι αυτό και δεν θα γίνει νέα σύσκεψη την Κυριακή, όπως ανέμενε ο κ. Βενιζέλος, αλλά μάλλον την επόμενη Τετάρτη. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να γίνει η σύσκεψη και να κλείσει το πακέτο μέχρι την επόμενη Πέμπτη, διότι ο ίδιος θα πρέπει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε εκ νέου ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και το πακέτο να κλείσει όσο γίνεται γρηγορότερα, γιατί η εκκρεμότητα δεν ωφελεί τη χώρα. 
«Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει όπως- όπως και σε βάρος ή και τιμωρία της κοινωνίας, όπως το έχει κάνει πολλές φορές η τρόϊκα.
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ και οι οποίες ήθελαν να απευθύνεται πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, «ελάτε κι εσείς στη διαπραγμάτευση». 
Το λένε άκομψα και δεν το εννοούν, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επανήλθε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως τόνισε, αν είχε συγκροτηθεί, όλες οι διαπραγματεύσεις θα είχαν γίνει από κοινού.
Τα μέτρα, είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να έρθουν στη Βουλή το ταχύτερο δυνατό, μια κι έξω και να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη ιστορία, μαζί με τα αντίβαρά της, ένα από τα οποία θα πρέπει να είναι και η καταβολή ολόκληρης της δόσης των 31 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη σύσκεψη συζητήθηκε, σήμερα, για πρώτη φορά το θέμα της επιμήκυνσης και η εφαρμογή των μέτρων σε δύο φάσεις και η πρόταση αυτή θα τεθεί στην τρόϊκα από τη διαπραγματευτική ομάδα. 
Με βάση την πρόταση αυτή αν στην πρώτη φάση, των δύο ετών, η Ελλάδα πετύχει τους στόχους που θα τεθούν, τότε δεν θα χρειαστεί η εφαρμογή των μέτρων της δεύτερης φάσης.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι έχει λήξει η υπόθεση των ισοδύναμων μέτρων τα οποία απέτυχαν. Και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στα φορολογικά έσοδα. 
Ο ίδιος επισήμανε ότι η τρόϊκα ζητάει έσοδα 2 δισ., αλλά μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακά έσοδα με ένα εθνικό φορολογικό σχέδιο και ανέφερε ως παράδειγμα την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, για την οποία δεν εφαρμόζεται ο ισχύων νόμος. 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η σύσκεψη, όπως πάντα, έγινε σε καλό κλίμα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το κλίμα στην κοινωνία.

.Συγχωνεύσεις κλινικών-μονάδων


Σε συγχώνευση κλινικών σε νοσοκομειακές μονάδες με στόχο την άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο ΕΣΥ στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, εντάσσονται σε επίπεδο λειτουργίας κλινικές από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με το υπουργείο με τον τρόπο αυτό:
- Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.
- Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής.
- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Yγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε με αφορμή τις ανωτέρω εξαγγελίες: «Στόχος μας είναι για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του. 
Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει».
Σε ερώτηση εάν πρόκειται για το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε: «Είναι πράγματι το πρώτο κύμα και ο νέος χάρτης υγείας θα μελετάται νομό-νομό με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», 
διασαφηνίζοντας ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συνενώσεων των κλινικών, καθώς και των νοσοκομειακών και διοικητικών τμημάτων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012.

.Για φοροεπιδρομή πρωτοφανών διαστάσεων κάνει λόγο το ΚΚΕ


«Η φοροληστεία είναι ένα από τα μέτωπα πάλης με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν και να δείξουν το μπόι τους η εργατική τάξη, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ταυτόχρονα προστίθεται ότι «με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη, 

αξιοποιώντας την εμπειρία από τις περσινές πρωτοβουλίες, από τις όποιες μικρές νίκες έφερε ο αγώνας, να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, είτε στα ταμεία της ΔΕΗ είτε στις εφορίες, να μην περάσουν τα κόλπα και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, να καταργηθεί το χαράτσι στην πράξη».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι την ώρα που η συγκυβέρνηση και η Τρόικα ετοιμάζονται να «σερβίρουν στον λαό τις περικοπές-δηλητήριο σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, ύψους 11.5 δισεκατομμυρίων ευρώ»,

 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και «η πρωτοφανής φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα», ενώ την ίδια στιγμή «ο πακτωλός των επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς το μεγάλο κεφάλαιο πολλαπλασιάζεται».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για φοροεπιδρομή πρωτοφανών διαστάσεων εναντίον της λαϊκής κατοικίας «καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει εκτός από το ΕΤΑΚ 2009, και το ΦΑΠ 2010 και 2011, 
τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ, ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΥΚΩ, περιλαμβάνουν και την 1η δόση του Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) «δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012».

.Ελληνικά φάρμακα προτιμούν οι Έλληνες


Εμπιστοσύνη στα ελληνικά επώνυμα φάρμακα δείχνει η ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει περισσότερο, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, για τα ελληνικά φάρμακα, τα γενόση?α και τη χρήση τους.

Ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζεται πολύ ή αρκετά θετικός στη χρήση γενοσήμων, με τα ελληνικά επώνυμα γενόση?α να αξιολογούνται θετικότερα ?και με σημαντική διαφορά? στην πρόθεση χρήσης, 
την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τόσο από τα επώνυμα γενόση?α που προέρχονται από το εξωτερικό όσο και από τα «ανώνυμα» γενόση?α.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, 7 στους 10 γνωρίζουν καλά ή σχετικά καλά τι σημαίνει ο όρος γενόσημα και αποδίδει στον όρο θετικό πρόσημο, (ισοδύναμη θεραπευτική αξία, αλλά οικονομικότερα), ενώ ένα μικρό ποσοστό τα θεωρεί υποδεέστερα των πρωτότυπων. 

Ωστόσο, μόνο ένας στους 10 από όσους χρησιμοποιούν συστηματικά τουλάχιστον ένα φάρμακο γνωρίζει ότι καταναλώνει γενόση?α φάρμακα και αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ το αποδίδουν στην έλλειψη ενημέρωσης και στη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα για τη χρήση των γενοσήμων.

Επίσης, η έρευνα αποκάλυψε ότι η μεγάλη και γνωστή επωνυμία αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και απόδειξη εγγύησης του φαρμάκου για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Παράλληλα, οι μεγάλες επώνυμες ελληνικές εταιρείες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα ασθενή, σε μεγάλο βαθμό, μεγαλύτερο ακόμα και από τις παγκόσμιες γνωστές φαρμακοβιομηχανίες.

."Κεφαλικό φόρο" 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών


Η πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα σενάρια αυτά εντάσσονται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπεγράφη τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες. 

Η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.

.Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης


Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι μόνον απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε ότι η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον Γιώργο Σούρλα, θα καταθέσει, εντός των ημερών, στη Βουλή τις προτάσεις της για ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.

«Πρέπει, υπουργοί πρώην και νυν, που έχουν περάσει από τομείς της δημόσιας διοίκησης, να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα σε σχέση με τους άλλους πολίτες. Είμαστε σε εγρήγορση», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση.

.Δ.Αβραμόπουλος: "Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση"


«Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) σε ομογενειακή εκδήλωση στο Σικάγο, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπισητης κρίσης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη», 
ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα πρώτα λόγια συμπαράστασης ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Είμαστε στον πυρήνα, στην καρδιά μιας μάχης, ενός αγώνα, ενός πολέμου. Οι προηγούμενες γενιές έχουν ζήσει άλλους πολέμους που σκότωναν ανθρώπους και κατέστρεφαν κτίρια», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε:

 «εμείς, αυτό τον καιρό, ζούμε ένα πόλεμο που μπορεί να μην έχει σκοτώσει ανθρώπους και να μην έχει κατεδαφίσει κτίρια, τείνει όμως στο να σκοτώνει όνειρα και ελπίδες. Μιλάτε καθημερινά με τους συγγενείς και τους φίλους σας στην Ελλάδα και γνωρίζετε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο».  

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών θα αφιχθεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, 
με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και άλλα θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.