.Εκλογές ΟΤΑ: Πλαφόν 5% και πλήρης συνδυασμός για όλους

Πλήρη συνδυασμό για όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, γεγονός που αποκλείει τους μεμονωμένους ανεξάρτητους μη κομματικούς συνδυασμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αλλά και πλαφόν 5% σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφορικά με το νέο σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, τα δύο αυτά σημεία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ομιλία έδωσε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Πεύκη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Βέβαιος ότι θα ισχύσει ο νέος νόμος στις εκλογές το Μαΐου
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιχελάκης κατέστησε σαφές ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει απαραίτητα να καταρτίσει πλήρη συνδυασμό, ενώ αναφορικά με το πλαφόν τόνισε ότι «είμαστε πιο κοντά στο 5%». 

Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν του 5% ήταν η αρχική πρόταση που είχε συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων και του ΥΠΕΣ ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο 7% σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια για να ξανακατέβει, πλέον, στο 5%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα διεξαχθούν με το νέο εκλογικό σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

.Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στα Τίρανα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα με τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας . 

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλε, ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως το άλυτο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αφορά κυρίως τους μειονοτικούς κατοίκους της περιοχής του Ιονίου, της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα. 

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα είναι, όπως ανάφερε ο κ. Ντούλε, η έλλειψη σχολικών βιβλίων στα ελληνικά. 

Ο κ. Ντούλε ευχαρίστησε και τον βουλευτή Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλυθεί το ζήτημα των συντάξεων για τα υπερήλικα μέλη της ελληνικής μειονότητας. 

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας να συμβάλει στην επίλυση τον προβλημάτων της ομογένειας.

.Δ. Αβραμόπουλος: Παρέλαση με άρματα και αεροσκάφη

H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκινήτων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε  συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

 Με αφορμή δε τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή», «όπως πρέπει» και όχι «μίζερα». Ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν υπήρχε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.

 Αναφορικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης, το επιπλέον κόστος ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο σε 35.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή εκπαίδευση. 

Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήλθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση.

 Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη και η προσφορά έγινε αποδεκτή.

.ΗΠΑ: Τέσσερις ημέρες προθεσμία για να καθησυχάσουν τον κόσμο σχετικά με το δημόσιο χρέος τους

Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι από σήμερα στραμμένα προς την Ουάσινγκτον όπου ο Μπαράκ Ομπάμα και το Κονγκρέσο δεν έχουν παρά τέσσερις ημέρες στη διάθεσή τους για να επιτύχουν τον συμβιβασμό που θα αποτρέψει την πρώτη στην ιστορία στάση πληρωμών των ΗΠΑ επί του αμερικανικού δημοσίου χρέους.
Μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει ικανότητα δανεισμού και ότι κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις πληρωμές. 

Ενα μονοσέλιδο κείμενο νόμου, το οποίο θα ψηφισθεί από το αμερικανικό Κονγκρέσο, αρκεί για να αυξήσει το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και να αποτρέψει τη στάση πληρωμών.

Οι διεθνείς αγορές περιμένουν σήμερα με νευρικότητα τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα αρνείται να διαπραγματευθεί "με το πιστόλι στον κρόταφο" και κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για ανευθυνότητα. Η στάση πληρωμών του αμερικανικού κράτους θα προκαλούσε διεθνές χάος με πολύ σοβαρές συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη, οι πολιτικές ηγεσίες παρακολουθούν με ανησυχία την αμερικανική διελκυστίνδα.

.Το ΔΝΤ επιμένει στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

Η κατάσταση και οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, οι αναδυόμενες αγορές, το αδιέξοδο στις ΗΠΑ, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και ο συσχετισμός δυνάμεων στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων για την παγκόσμια οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ εξέφρασε την ανησυχία του για "αποσταθεροποίηση" των αναδυόμενων αγορών, υπογραμμίζοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων οικονομικών θα πρέπει να δράσουν προσεκτικά στον τομέα της νομισματικής πολιτικής για να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών.

Από τη Διευθύνουσα Επιτροπή του ΔΝΤ αναφέρθηκε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, με βελτιώσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά με μέτρια μεγέθυνση στις αναδυόμενες αγορές. 

Επίσης, υποστηρίχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές για καθοδική πορεία, προειδοποιώντας ότι η κρίση στις ΗΠΑ με τον προϋπολογισμό και το χρέος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Για τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ ζήτησε να υπάρξουν αποφάσεις το συντομότερο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι βραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές αβεβαιότητες.

Για την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι οι περισσότερες χώρες θα εξέλθουν από την ύφεση μέσα στο 2014, αλλά υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, των υπηρεσιών και του εμπορίου.

Για την Ελλάδα, από πλευράς ΔΝΤ επανατονίσθηκε με έμφαση η "δέσμευση των Ευρωπαίων" για την αντιμετώπιση του ελληνικού δημόσιου χρέους, επαινώντας τις ελληνικές αρχές για τη "σημαντική πρόοδο" που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. 

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τους Eυρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που είχαν αναλάβει το Νοέμβριο του 2012 για περαιτέρω μείωση του χρέους, αν η Ελλάδα καταφέρει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Από πλευράς Eυρωζώνης, ο Επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι ένα νέο "κούρεμα" είναι αναγκαίο. Επίσης, τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν "κάποια στιγμή στη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού".

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ 'Ασμουσεν, ότι "το ΔΝΤ μιλάει για τα λεφτά των άλλων", προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ είναι μικρός δανειστής και έχει διασφαλίσει ότι θα πάρει στο ακέραιο πίσω τα χρήματα που δάνεισε στην Ελλάδα.

Τέλος, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Ρεζά Μογκαντάμ, δήλωσε ότι ακόμη είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

.Έσβησε στα 65 του χρόνια ο Φίλιππος Συρίγος

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους ο Φίλιππος Συρίγος. 

Ο δημοσιογράφος που τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών.

Ο εκλιπών είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το χώρο της καλαθοσφαίρισης έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ ενώ ήταν ο άνθρωπος που είχε περιγράψει τον ιστορικό τελικό αγώνα του ευρωμπάσκετ του 1987, όπου η ελληνική εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

.Αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ

Άμεση αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με σημερινή της παρέμβαση, η οποία αφορά τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και την τακτική το ίδιο το Κίνημα από το οποίο ζητείται η επανεξέταση της στρατηγικής της συνεργασίας με τη ΝΔ και η διαφοροποίηση από το συντηρητικό κόμμα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της Χ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.