.Η πρώτη κανονιά από Μιχελογιαννάκη: Δεν ψηφίζω τέτοια συμφωνία

Σχολιάζοντας τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι είναι χειρότερες και από μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ο ίδιος. 

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

 «Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» είπε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εά...περισσότερα »

.Ολόκληρη η νέα ελληνική πρόταση - Μέτρα 8 δισ. ευρώ για το 2015 και 2016

Δύσκολη συμφωνία, εφόσον αυτή επέλθει, θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, καθώς, με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση της κυβέρνησης έρχονται μέτρα 8 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία με τα έσοδα να προέρχονται κυρίως από φόρους. Για το 2015 το πακέτο μέτρων θα είναι κατά 700 εκατ. αυξημένο, στα 2,7 δισ. ευρώ. 

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την ολοκληρωμένη πρόταση της Αθήνας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το «πακέτο» για το 2016 είναι 5,2 δισ., από 3,6 δισ. που προέβλεπε η προηγούμενη. Αναλυτικά: *Από 1ης Ιουλίου ο νέος ΦΠΑ*. Η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ αποδίδει 1,36 δισ. ευρώ (0,74% του... περισσότερα »

.Καλή βάση συζήτησης οι ελληνικές προτάσεις

Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια «καλή βάση» συζήτησης αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες, δήλωσαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ευρωζώνης Ντάισελμπλούμ και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μοσκοβισί. 

Οι δύο άνδρες σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με πρόσθετες ελληνικές προτάσεις και στη συνέχεια με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από την Βουλή των Ελλήνων. 

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώ... περισσότερα »

.Οπωσδήποτε συμφωνία για παραμονή στο ευρώ, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα δημιουργεί θετικές προοπτικές για την έξοδο από την κρίση.

Πρέπει, προσθέτει, η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την γλώσσα της αλήθειας, όχι άλλη στο εξωτερικό και άλλη στα non-paper και τις δηλώσεις των υπουργών στο εσωτερικό. Αυτή η τακτική μόνο καθυστέρηση και έλλειμμα εμπιστοσύνης εις βάρος της χώρας δημιούργησε μέχρι σήμερα, αλλά και βαρύ κόστος που όπως φαίνεται θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

.Ντ. Τουσκ: Πρώτες, πραγματικές προτάσεις

Κάλεσα αυτή την άτυπη συνεδρίαση γιατί ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλους μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την Παρασκευή οπότε κάλεσε τους 19 αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, να συζητήσουν για το ελληνικό ζήτημα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά θετικά βήματα, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση των νέων ελληνικών προτάσεων. 
Αυτές, είπε, είναι «πρώτες, πραγματικές προτάσεις από την ελληνική πλευρά», τις οποίες θα αξιολογήσουν οι θεσμοί, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω δουλειά για να φτάσουμε σε μια συμφωνία.

.Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα. Την ικανοποίησή του για τις "νέες προτάσεις" που υπέβαλε η ελληνική πλευρά εξέφρασε, προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος τονίζοντας πως αν και δεν θα ληφθούν σήμερα "επίσημες αποφάσεις", ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε αυτές να υιοθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν. 

Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για να υπάρξει η συνολική λύση είπε ο Φρ. Ολάντ τονίζοντας ότι υπάρχουν τόσο οι προϋποθέσεις, όσο και το πνεύμα υπε... περισσότερα »

..ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ : ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ...

Ένα σαφές μήνυμα, που ίσως δεν ήθελε να ακούσει τόσο ωμά ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε στον πρωθυπουργό ... ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης

. Ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα μπορεί να διασφαλίσει τις ελληνικές τράπεζες όσο η χώρα είναι σε πρόγραμμα, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου. Για τη συνέχεια και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Ντράγκι δεν παρέσχε καμία εγγύηση. Σημείωσε, δε, ότι κάνει και θα κάνει αυτό το διάστημα ό,τι μπορεί για τη στ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.