.Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣΟ Χρήστος Κλαδευτήρας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Χαράλαμπος Κρανιώτης 
και γραμματέας η Μαρία Βαρσαμιδάκη. 

Το δημοτικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σήμερα το πρωί (7/9/2014) σε σώμα εξέλεξε ακόμη την *Οικονομική Επιτροπή* την οποία αποτελούν: 

*Τακτικά μέλη:* Ειρήνη Αγγελακοπούλου Νίκος Κικάκης Βάσω Καλποδήμου – Κατωπόδη Δημήτρης Αναστασάκης Ιωάννα Πουρναρά Μιχάλης Βουιδάσκης Αντώνης Πέττας *

Αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν:* Κώστας Κακουρίδης Αριστειδης Μαρτάκος Έφη Βαμβακά Βασίλης Χασούρας Θεόδωρος Μετικαρίδης Για... περισσότερα »

.Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη

 Θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ) που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει για την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο και διοργανώνει από κοινού με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), συλλαλητήριο στις 12:30 στη Βουλή.


Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι η σύσταση της ΕΣΑΝ «σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας» και χαρακτηρίζει «επουσιώδεις» τις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς».

.«Η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος θα εξεταστεί στο άτυπο Eurogroup»

 Tην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι και ενόψει της έλευσης της τρόικας, εντός του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θα εξετάσει το άτυπο Γιουρογκρούπ την Παρασκευή στο Μιλάνο, όπως ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.


Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί τμήμα των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές στην εν εξελίξει αξιολόγηση επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Πάντως, διευκρίνισε ότι η ανάλυση επί της βιωσιμότητας του χρέους είναι συνάρτηση και των δημοσιονομικών επιδόσεων για το 2015, δηλαδή την πορεία του ελλείμματος, τα έσοδα και τις δαπάνες. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι υποχρέωση των κρατών-μελών είναι να παρουσιάσουν έως τα μέσα Οκτωβρίου στην Επιτροπή τα σχέδια προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς επί των οποίων θα υπάρξει τοποθέτηση στα τέλη Νοεμβρίου από την Επιτροπή.

.Σε νέα ιστορικά επίπεδα υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε νέα ιστορικά επίπεδα υποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το θετικό κλίμα που επικράτησε στην ελληνική αγορά ομολόγων μετά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Έτσι οι τιμές των δεκαετών ομολόγων συνέχισαν και σήμερα την ανοδική τους πορεία με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρήσουν σε νέα κατώτατα επίπεδα.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,57%. Αντίθετα το πενταετές ομόλογο δεν κατόρθωσε να "σπάσει" το ρεκόρ της Παρασκευής καθώς η απόδοση του κυμαίνεται στο 3,87% έναντι 3,80% που είχε υποχωρήσει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

.Λυκούδης: Το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει

«Το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει και μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό…», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας τη Δευτέρα στον Βήμα FM για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα. «Είμαι σε μία φάση σοβαρών, σε σχέση με μένα και τη ΔΗΜΑΡ, αποφάσεων. 

Η δική μου σχέση με τη ΔΗΜΑΡ είναι και πολιτικά και συναισθηματικά φορτωμένη και σκέφτομαι τα πάντα. Και τις αποφάσεις μου. Έχω συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη και του έχω πει τις σκέψεις και τις ενστάσεις μου και σήμερα θα συναντηθώ και με τους συντρόφους μου της Κ.Ε. όπου έχουμε συγκροτήσει τη Μεταρρυθμιστική Τάση ... περισσότερα »

.Τα «ρέστα» του στη ΔΕΘ ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το χρονόμετρο της Κουμουνδούρου μετά και τις εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ μετρά πλέον αντίστροφα για τη ρελάνς του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα το μεσημέρι της Κυριακής. 

Στο μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται πυρετωδώς και τις τελευταίες λεπτομέρειες του οικονομικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί, έχοντας πλέον πλήρη γνώση του τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν. 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η δεινή θέση του κυβερνητικού συνασπισμού είναι πασίδηλη, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις «πολυδιαφημισμένες» ελαφρύνσεις, οι οποίες όπως τονί...περισσότερα »

.«Προκλητικές οι εξαγγελίες»

«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον λαό. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν και να καθηλώσουν τη λαϊκή αγωνία για την επόμενη μέρα στο ποια κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την Τρόικα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, τις χαρακτήρισε «προκλητικές» για τα λαϊκά στρώματα και «ψίχουλα», που θα εξανεμιστούν με τη φορολόγηση, και ζήτησε κατάργηση «εδώ και τώρα» του ΕΝΦΙΑ και «όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών», δημεύσεων και πλειστηριασμών.

Κατήγγειλε «αλισβερίσια» της κυβέρνησης και κομμάτων στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για «κάλπικα παιγνίδια» και σημείωσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» όποια και να είναι η πρόταση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.