.«Το "ΟΧΙ" στον ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε επετειακό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου, τονίζει πως τη μέρα αυτή «τιμούμε την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει και πώς κερδίζεται η εθνική κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπεια».

«Αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, υπερήφανοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από την μέγγενη της κρίσης» σημειώνει ο αντιπρόεδρος

 και υπογραμμίζει πως «το «ΟΧΙ» στο ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιλέξει να ξεπεράσει, όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών που ταλανίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

«Σ’ αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα» καταλήγει ο Ευ. Βενιζέλος.

.Ανοίγει όλο το ασφαλιστικό η κυβέρνηση

Μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει 35ετία- οι οποίοι φέρονται να κινδυνεύουν να παραμείνουν στην εργασίας τους έως και 12 χρόνια παραπάνω για να πάρουν πλήρη σύνταξη- απειλούνται με ανατροπές στον προγραμματισμό τους, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας.

Η «καμπάνα» του ασφαλιστικού χτυπά για 350.000 ασφαλισμένους που έχουν από τα τέλη του 2012 θεμελιώσει το δικαίωμα να λάβουν πλήρη ή μειωμένη σύνταξη όταν κλείσουν το προβλεπόμενο από το νόμο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. 

Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, οι μειώσεις στις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων, καθώς και η κατάργηση της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ που χορηγεί σήμερα ο ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους του παλαιού ΤΕΒΕ αποτελούν τις βασικές παρεμβάσεις για τον περιορισμό της «τρύπας» στους προϋπολογισμούς των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Αν και οι δαπάνες για την πληρωμή συντάξεων στην Ελλάδα από το 17% του ΑΕΠ το 2010 έχουν ήδη υποχωρήσει στο 14% του ΑΕΠ το 2013, η τρόικα εξακολουθεί να ζητά εναρμόνιση της χώρας με το μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι στο 12% του ΑΕΠ.

Η τρόικα θεωρεί πως οι παρεμβάσεις συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τη διετία 2013 -2014 δεν έχουν αποδώσει πλήρως με αποτέλεσμα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι βραχυπρόθεσμα πιέσεις για το ασφαλιστικό σύστημα και ως εκ τούτου η πλέον «πρόσφορη» λύση είναι η καθολική επέκταση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Αν αποφασιστεί η παρέμβαση αυτή, θα έχει ως αποτέλεσμα ασφαλισμένοι που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα να βγουν τελικά στη σύνταξη από 7 έως 12 χρόνια αργότερα. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αθροιζόμενες οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τις παροχές των ευγενών ταμείων και του πρώην ΤΕΒΕ οδηγούν σε δημοσιονομικό όφελος 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

.Μικρό τσουνάμι έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας

Ένα μικρό τσουνάμι έπληξε απόψε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα. Οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα διατάχθηκαν να εκκενώσουν, για προληπτικούς λόγους, τις εγκαταστάσεις.

Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού. Σημειώθηκε στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

.."Η παράνομη μετανάστευση παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης"

«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

 «Τα κύματα παράνομων μεταναστών αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε ο Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας   την ανάγκη ανάληψης κοινής ευθύνης από όλες τις χώρες της ΕΕ και επιμερισμού του κόστους φύλαξης των συνόρων.  

 Όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί. 

Για πρώτη φορά, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνεται σαφής αναφορά στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο (Mediterenean Task Force), η οποία έχει ζητήσει την εφαρμογή του διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής.

 Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αυτή η Ομάδα Δράσης, με εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε σε λιγότερο από δύο μήνες να έχει ολοκληρώσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

.Συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων ενόψει έλευσης της τρόικας

Αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρεϊ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων.

Πρόσθεσε ότι με τις ελληνικές αρχές θα συζητηθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2014 και όχι η βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο "επιπρόσθετων μέτρων" επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.