.Προγράμματα “Διακοπές στο Σχολείο”

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση «ΕΛΙΞ», ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιουνίου προγράμματα δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι για παιδιά 6 έως 12 ετών με τίτλο «Διακοπές στο Σχολείο».
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν δύο (2) προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, διάρκειας 2 εβδομάδων το καθένα, από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουλίου. Στα προγράμματα θα συμμετέχουν περίπου 200 παιδιά κατοίκων της περιοχής.

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» θα περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια κλπ, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες στο πάρκο Γουδί και το προαύλιο χώρο του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου.
Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας την δυνατότητα στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες 
όπου θα αναδειχθούν τα ενδιαφέροντά τους και θα αναπτυχθούν τα ταλέντα τους μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες καταρτισμένων εθελοντών από όλη την Ευρώπη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ

.Γεννηματά: Θα υποστηρίξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού και ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ευθύνης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε «το βαθύ και ειλικρινή» της σεβασμό στο ένστολο και στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου για την προσφορά του, για τον επαγγελματισμό του, επισημαίνοντας «ότι διεθνώς έχει αναγνωρισθεί και για τη συμβολή του στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, που είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ανάπτυξη, ευημερία, παραγωγικότητα».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλες τις θυσίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα της οικονομικής προσαρμογής και της εξόδου από την κρίση», σημείωσε.

«Γνωρίζω όμως και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Γι αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ όχι απλώς για να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Θεωρώ ότι τους το οφείλουμε και οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους», επισήμανε η νέα υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ότι μπορούσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο. Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης, είναι η ώρα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε, μεταξύ άλλων. 

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του Υπουργείου και του στρατεύματος με ανθρωπιά, με ευαισθησία, με διάλογο, με συνεννόηση, με συνεργασία, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες και προτεραιότητες».

«Εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση χρειάζεται ο τόπος, κοινωνική ειρήνη για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

.Vodafone και Wind θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία τους

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν αύριο, νωρίς το μεσημέρι, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συνεργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, ένα σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.

.Το 4,1% των Ελλήνων σκέφτεται να μεταναστεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες

Τον δρόμο της ξενιτιάς σκέφτεται να πάρει τους επόμενους 12 μήνες το 4,1% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η μείωση της απασχόλησης και η εκτίναξη της ανεργίας των νέων σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνέβαλαν στην αύξηση της κινητικότητας εντός της ΕΕ.
 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών «με σοβαρές προθέσεις να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών» υπερδιπλασιάστηκε από το 0,5% το 2010 στο 1,2% το 2012.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 ένας στους τέσσερις Έλληνες (24%) επιθυμεί να μεταναστεύσει μόνιμα και το 63% εξ' αυτών εντός της ΕΕ.

.«Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει την αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε ευρωπαϊκή προοπτική»

Σαφές στίγμα για την πολιτική στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ από δω και στο εξής -μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση- έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, με δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. 

«Η χώρα πρέπει να δώσει τη μάχη για την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με το δικό της διακριτό στίγμα. 

Δεν απομακρύνεται κατ' ελάχιστον από την πολιτική των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο και περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτηση των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

.Τον Ιούλιο το νέο φορολογικό

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών, ο οποίος θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων και των τελών δημοσίων εσόδων.

Μεταξύ άλλων, στον νέο κώδικα θα καθορίζονται τα πρόστιμα για κατηγορίες φορολογικών παραβάσεων, ενώ θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στο δημόσιο να προχωρά στον προληπτικό προσδιορισμό του φόρου στην περίπτωση που συντρέχουν λόγοι διασφάλισης της είσπραξης του φόρου.

.Αναζητούνται λύσεις για εξοικονόμηση νερού

Τα σημαντικά προβλήματα ως προς την ποιότητα και την ποσότητα στον τομέα της ύδρευσης τόσο σε παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές έχουν οδηγήσει τους επιστήμονες σε μια σειρά από έρευνες που έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση νερού. Η αυξημένη ζήτηση σε τουριστικά μέρη, κυρίως ελληνικά νησιά χωρίς υδάτινους πόρους, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους υπευθύνους των Δήμων, που ψάχνουν διεξόδους και λύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερήσια κατανάλωση νερού σε επίπεδο κατοικίας ανέρχεται περίπου σε 150 λίτρα ανά κάτοικο. Η ποσότητα αυτή κατανέμεται ως εξής: 40-45 λίτρα για το καζανάκι της τουαλέτας, 50-55 λίτρα στην ντουζιέρα και τη βρύση μπάνιου και άλλο τόσο στη βρύση της κουζίνας και στα πλυντήρια πιάτων. 

Φυσικά, τα συγκεκριμένα στοιχεία σε αγροτικές περιοχές αλλάζουν δραματικά, καθώς η κατανάλωση ανά κάτοικο ανεβαίνει στα 200 με 450 λίτρα ανά ημέρα σε αναλογία πάντα με την εποχή του έτους και την αρδευόμενη έκταση.

"Το κόστος του νερού ύδρευσης στη χώρα μας είναι σχετικά χαμηλό, καθώς στοιχίζει 0,5-1 ευρώ για κάθε κυβικό μέτρο νερού συγκριτικά με τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για τις περιοχές που η μεταφορά του νερού γίνεται με τάνκερ ή βυτία. 

Ωστόσο, σε πολλές νησιωτικές περιοχές το πόσιμο νερό βρίσκεται σε έλλειψη και αυτός είναι ο κύριος λόγος που γίνονται συχνά κάποιες διακοπές στην υδροδότηση. Το σχετικό κόστος μεταφοράς αγγίζει πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα το κόστος ανά κυβικό μέτρο νερού να στοιχίζει από 5-10 ευρώ. 

Επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις, η εξοικονόμηση και ανακύκλωση νερού αποτελεί επιτακτική ανάγκη που μειώνει αισθητά τον οικογενειακό προγραμματισμό" ανέφερε σε πρόσφατη εκδήλωση για το νερό ο διδάκτορας μηχανικού περιβάλλοντος Βασίλειος Διαμαντής, ο οποίος - μεταξύ άλλων - πρότεινε και πρακτικές που υπόσχονται εξοικονόμηση νερού.

.Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες σήμερα στον πλανήτη

Η κλιματική αλλαγή και η οικονομική αστάθεια είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με σχετική έρευνα-δημοσκόπηση.

Η έρευνα έγινε από το Pew Research Center και σε αυτή ρωτήθηκαν 37.653 άτομα σε 39 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού. 

Στο σύνολο των χωρών το 54% των πολιτών συμφώνησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους και ακολουθεί το 52% που αισθάνεται να απειλείται από την οικονομική αστάθεια.

Πιο μικρές απειλές για το σύνολο των πολιτών στον πλανήτη, θεωρούνται ο ισλαμικός εξτρεμισμός (49%) το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (42%) και η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν (22%).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.