.Δήλωση του Δημάρχου για τη νέα Σχολική χρονιά


 Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
Αγαπητοί μου μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη όνειρα, αισιοδοξία αλλά και πολύ μεγάλες δυσκολίες.
Το σχολείο ήταν και είναι χώρος μάθησης, γνώσης, ανάπτυξης της προσωπικότητας και του ταλέντου σας.
Παράλληλα, ήταν και είναι ο τόπος στον οποίο διαμορφώνονται σχέσεις και γεννιούνται φιλίες και όνειρα.
Στις μέρες μας, και η εκπαίδευση περνά τη δική της κρίση.
Πολύ χαμηλή χρηματοδότηση, απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, περιορισμοί κάθε λογής στο έργο της σχολικής κοινότητας.
καλούμαστε λοιπόν, σήμερα 
περισσότερο από ποτέ άλλοτε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και δημοτική αρχή, 
να δώσουμε τη μάχη για τη διατήρηση όσων μέχρι τώρα έχουμε πετύχει, για ένα σχολειό ανοιχτό και δημιουργικό.
Εύχομαι σε κάθε μαθητή, σε κάθε εκπαιδευτικό σε κάθε γονέα καλή σχολική χρονιά γεμάτη με όνειρα, δημιουργικότητα και επιτυχίες.

.Τα μέτρα που ζητάει η τρόικα


Η εμμονή της τρόικας σε απολύσεις, εφαρμογή σκληρών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις αλλά και η εφαρμογή ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας οδήγησαν σε ναυάγιο τόσο τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο των υψηλόβαθμων στελεχών των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημείο τριβής είναι τα ισοδύναμα μέτρα και εμμένει σε απολύσεις στο Δημόσιο, εφαρμογή των μειώσεων μισθών και των ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στο κλείσιμο ΔΕΚΟ, στην περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο τομέα και της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Χθες πάντως κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισαν ότι η τρόικα και οι εταίροι πρέπει να κατανοήσουν πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή.

Όπως δήλωσαν, η συνάντηση θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη, μετά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την τρόικα και τον Μάριο Ντράγκι.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο ο υπουργός, έλεγε πως η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για ορισμένα μέτρα, και ζητά περαιτέρω εξειδίκευση. 

Άλλο στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι για να εγγραφούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή πρέπει να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών και η δυνατότητα είσπραξης.

.Χωρίς αστυνομική προστασία στο εξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Χωρίς αστυνομική προστασία θα είναι στο εξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια, με εξαίρεση τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, 
η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων,
 ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων.

Η απόφαση ακολούθησε της εξαγγελίας του κόμματος ότι θα συνεχίσει τη δράση του σε υπαίθριες αγορές και εμποροπανηγύρεις, μετά τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.

Ειδικά για το περιστατικό στο πανηγύρι της Ραφήνας, το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.
Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες ζήτησε επίσπευση της προανάκρισης και για τα δύο περιστατικά.

Εξώδικο της Χρυσής Αυγής στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Σε εξώδικη διαμαρτυρία προχώρησε η Χρυσή Αυγή. «Με προφανή πολιτική εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 

από σήμερα το μεσημέρι (10/9/2012) κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία του κόμματος επί της οδού Δηλιγιάννη 50, διενεργώντας ελέγχους σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά», αναφέρει μεταξύ άλλων το εξώδικο του Συνδέσμου.

.Βαρύ το κλίμα στη συνάντηση Σαμαρά - τρόικας


Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει στο Eurogroup, την ερχόμενη Παρασκευή στη Λευκωσία, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τα μέτρα της διετίας 2013- 2014, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, ακόμη και εάν δεν έχει υπάρξει έως τότε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα και δημοσιοποίηση των μέτρων στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι χαρακτηριστικό ότι ο παράγοντας αυτός χαρακτήρισε το κλίμα των συζητήσεων με την τρόικα ως «δύσκολο και ζόρικο», 

επιβεβαιώνοντας ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν να μην δέχονται, μεταξύ άλλων, τα προτεινόμενα μέτρα που αφορούν στην αναδιάρθρωση του κράτους και ότι θέτουν μετ' επιτάσεως θέμα απολύσεων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα. 

Ζήτημα, το οποίο αρνείται να δεχθεί η ελληνική πλευρά, όπως προέκυψε και από τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία, κατά το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα».

. Στουρνάρας: Προσπαθούμε να πείσουμε για την ορθότητα των προτάσεων μας


Λιγότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών και ο πρωθυπουργός εξέτασαν το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, μετά και την απόρριψη μέτρων άνω των 2 δισ. ευρώ από τους τροϊκανούς. 

«Προσπαθούμε να τους πείσουμε για την ορθότητα των προτάσεων μας» ανέφερε ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για δύσκολα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα, έγινε όμως μια ουσιαστική συζήτηση για το τι ειναι εφικτό και τι όχι, ενώ έγινε και προσπάθεια να πεισθεί το κλιμάκιο της τρόικας, πως οι πολίτες δεν αντέχουν αλλά μέτρα.

. Δεν κάνει πίσω στις απολύσεις η τρόικα


Απολύσεις και αλλαγές στο μέτρο της διαθεσιμότητας ζητεί η τρόικα από τη κυβέρνηση, θέμα που θα εξετασθεί και στη συνάντηση των στελεχών του ΔΝΤ,της ΕΕ και της ΕΚΤ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλο.

Η τρόικα πιστεύει πως το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, δεν θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα απολύσεις.

Αλλά και για τη διαθεσιμότητα θεωρούν ότι είναι πολύ ακριβή όπως έχει σχεδιαστεί και δεν θα οδηγήσει στον στόχο για εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ.

Σήμερα κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως οι απεσταλμένοι των δανειστών έθεσαν ξεκάθαρα και θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Σε πρώτη φάση η τρόικα ζητεί να προχωρήσουν οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο που είχαν απαιτηθεί ως τα τέλη του 2012 και να υπάρξουν αλλαγές στην νέα εφεδρεία, καθώς θεωρούν ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση και η μείωση αποδοχών στο 60% για 35.000 άτομα μέσω διαθεσιμότητας δεν οδηγούν στις εξοικονομήσεις που απαιτούνται .

.Μετ' εμποδίων αρχίζει η νέα σχολική χρονιά


Τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών άκουσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Εξάλλου μεθαύριο, 12 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι καθηγητές.

Δάσκαλοι και καθηγητές έθεσαν στο υπουργείο  τα προβλήματα με τα οποία αρχίζει η σχολική χρονιά, κάνοντας λόγο για «δυσμενές περιβάλλον», ενώ ιδιαίτερες αναφορές έκαναν για τις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, επισήμανε ότι «το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη», μίλησε για συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και για οφειλές των σχολείων.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, αλλά ούτε καν για κιμωλίες, και πρόσθεσε ότι μέσα σ? όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν σε όλα αυτά, αλλά και επιπλέον στην ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου και στον τρόπο αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

.Τζορτζ Σόρος προς Γερμανία: «Ηγηθείτε ή φύγετε»


Ο Τζορτζ Σόρος καλεί τη Γερμανία να διαδραματίσει τον ρόλο της στην ηγεσία της ευρωζώνης για να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση μέσω της ώθησης της οικονομικής ανάπτυξης, της σύστασης κοινής χρηματοπιστωτικής αρχής και της έκδοσης κοινών ομολόγων ή, διαφορετικά, να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για να διασωθεί το μέλλον της Ευρώπης.

«Ηγηθείτε ή φύγετε: αυτό είναι μία νομιμοποιημένη απόφαση που μπορεί να λάβει η Γερμανία», λέει ο Τζορτζ Σόρος, «ή συνδέστε την τύχη σας  με την υπόλοιπη Ευρώπη, διακινδυνέψτε να βυθιστείτε ή να κολυμπήσετε μαζί, ή φύγετε από το ευρώ, 

διότι, εάν φύγετε, τα προβλήματα της ευρωζώνης θα διευθετηθούν καλύτερα», λέει ο 82 χρονος εκατομμυριούχος επενδυτής, ο οποίος τηρεί καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης σταθερά επικριτική στάση κατά της Γερμανίας και της προσήλωσής της στην πολιτική της λιτότητας.

.Τρόικα: Έξι δισ. ευρώ η διαφορά με την κυβέρνηση


Δεδομένη εμφάνισαν την επιμήκυνση οι εκπρόσωποι της Τρόικας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, τα οικονομοτεχνικά μοντέλα της Τρόικας εξειδικεύονται σε βάθος τετραετίας. 

Προς το παρόν, το πακέτο των μέτρων εξειδικεύεται και σε δεύτερη φάση θα προσδιοριστεί ο χρόνος υλοποίησής του.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος «υπενθύμισε 
την προβλεπόμενη στη σύμβαση ρήτρα βαθύτερης ύφεσης, που ανοίγει το δρόμο της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ανατροφοδότησης της ύφεσης και της ανεργίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας ανέφεραν στον κ. Βενιζέλο πως η απόκλιση με την κυβέρνηση σε σχέση με τα μέτρα αγγίζει τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ

.Κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι


Aρχίζει αύριο 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, θα καθίσουν στα θρανία για ένα σχολικό έτος που φαίνεται ότι η οικονομική κρίση και τα προβλήματα το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο.

Ήδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις και σήμερα πρόκειται να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ έχουν ανοιχτά δεκάδες ζητήματα.

Συγκεκριμένα οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για μεθαύριο Τετάρτη, ενώ την ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας και οι καθηγητές.

Την Τετάρτη, άλλωστε, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΛΜΕ, σε ανοιχτή επιστολή της προς τους γονείς αναφέρεται στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και ζητά τη συμπαράστασή τους με στόχο, όπως λέει: «Να υπερασπίσουμε με λογισμό και όνειρο το μέλλον των παιδιών μας».

Σε κινητοποιήσεις όμως, προχωρούν και οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι Πανεπιστημιακοί έχουν προτείνει στους συλλόγους τους κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα με 24ωρη απεργία, ενώ στα ΤΕΙ είναι σε εξέλιξη πενθήμερη αποχή των εκπαιδευτικών έως τις 14 Σεπτεμβρίου. 

Ως εκ τούτου, φοιτητές και σπουδαστές που έχουν αυτές τις μέρες την εξεταστική περίοδο θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους για να διαπιστώσουν εάν οι καθηγητές τους συμμετέχουν στην απεργία.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει διαβεβαιώσει ότι τα βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία και ότι το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση των τυχόν εκπαιδευτικών κενών, με ορθολογικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να συμπαρίσταται στους εκπαιδευτικούς και στα αιτήματά τους για καλύτερες μηνιαίες αποδοχές.

.Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας


Συνάντηση 50 λεπτών είχε ο Αντώνης Σαμαρας με τα στελέχη της τρόικας, κατά την οποία συζητήθηκε το πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα, έγινε όμως μια ουσιαστική συζήτηση για το τι ειναι εφικτό και τι όχι, ενώ έγινε και προσπάθεια να πεισθεί το κλιμάκιο της τρόικας, πως οι πολιτες δεν αντέχουν αλλά μέτρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθούν οι εκπρόσωποι της τρόικας για το δίκιο των θέσεών μας.

Η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας προηγείται του αυριανού κρίσιμου ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην Φραγκφούρτη.

Την Τετάρτη, εξάλλου, θα επαναληφθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το νέο πακέτο μέτρων, ενώ το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.