.Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Χ. Σβόμποντα

Την ανησυχία του για τον «ανερχόμενο νεοναζιστικό εξτρεμισμό και τη βία στην Ελλάδα, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλη της Χρυσής Αυγής», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.  

Ο Χ. Σβόμποντα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «κατάλληλη και ισχυρή απάντηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον θα διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ελέγχου». 

«Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα ότι οι νεοναζί εξτρεμιστές και η βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μπορεί να καταπολεμηθούν μόνο με την ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», ανέφερε ο Χάνες Σβόμποντα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα «απαράδεκτη και μη βιώσιμη», υπογραμμίζοντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, που ξεπερνά το 60%.

.Η απελευθέρωση των συλληφθέντων βουλευτών της ΧΑ «δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι»

Η απελευθέρωση των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής «δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαίρη Μπόση, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

«Σε μια πρώτη φάση έγινε μια πρώτη ανάκριση.. Είναι μια πρώτη κρούση που γίνεται.. Πρέπει θεωρητικά να περιμένουμε και το επόμενο βήμα των αρχών», προσθέτει.

Η κ. Μπόση τόνισε πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου με τις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η Χρυσή Αυγή αλλά και τα αντίστοιχα κόμματα αυτής της ιδεολογικής σκέψης σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν ποτέ κρύψει τις απόψεις, τις σκέψεις τους, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο».

Αναφερόμενη στη δράση των νεοναζιστικών ομάδων σε πανευρωπαικό επίπεδο, η κα Μπόση εκτιμά ότι μέλη των ακοροδεξιών, νεοναζιστικών οργανώσεων είναι «είτε στις παρυφές ακραία συντηρητικών κομμάτων, όπως είδαμε στη Γερμανία, την Αυστρία, το βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, είτε μπορεί ταυτόχρονα να βρίσκονται εντός των κρατικών μηχανισμών ως παρακρατικός μηχανισμός, αλλά εντός του κράτους. Και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν παρά να είναι μέσα στις διωκτικές αρχές, τις δυνάμεις ασφαλείας, στο στρατό κλπ».
 Υπάρχουν «πάρα πολλά στοιχεία συνεργασίας των οργανώσεων, των κομμάτων, των ομάδων αυτού του τύπου και μάλιστα έχουμε ενδείξεις και αποδείξεις της συνεργασίας και μάλιστα όχι μόνο μέσω του διαδικτύου, 

αλλά με επαφές, ανταλλαγές τεχνογνωσίας, επισκέψεων και πολλές φορές ακόμη και με διοργάνωση «αθλητικών συναντήσεων» -όπως το λένε αυτοί- δηλαδή με κοινή παρουσία σε στρατόπεδα όπου γυμνάζονται» προσθέτει η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

.Προφυλακιστέος ο Ι. Λαγός, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι τρεις

Μετά από μαραθώνιες απολογίες, με αρχή αυτήν του Ηλία Κασιδιάρη που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες, οι ανακριτές με τους αρμόδιους εισαγγελείς έκριναν προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Σύμφωνα με την απόφαση της δικαιοσύνης οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον Η. Κασιδιάρη επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Και οι τέσσερις βουλευτές, όπως και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, που θα απολογηθεί το απόγευμα, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς που απολογείται αύριο, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

.Συνελήφθη ο πρωήν διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για σχέσεις με τη ΧΑ

Συνελήφθη χθες, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγ. Παντελεήμονα, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.
Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ' εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.
Στα σπίτια του αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. 

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους.

Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Λεπτομέρειες για τη δράση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και των συνεργών του, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

.Η άσκηση εξίσου αποτελεσματική με πολλά φάρμακα

Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου -ή και περισσότερο- αποτελεσματική με τα φάρμακα που παίρνουν οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.
Η μελέτη δείχνει ότι η άσκηση ανταγωνίζεται «στα ίσα» ορισμένα καρδιολογικά φάρμακα, ενώ υπερτερεί γενικά έναντι των φαρμάκων για το εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι η άσκηση πρέπει να προστεθεί στο θεραπευτικό σχήμα, χωρίς να σταματήσουν οι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους.

Οι ερευνητές Γιάννης Ιωαννίδης, από το 2010 καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης Ασθενειών του πανεπιστημίου Στάνφορντ, και Χουσεΐν Νάσι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ, σύμφωνα με το BBC, αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-επιδημιολογική ανάλυση) μια σειρά από δημοσιευμένες μελέτες, που αφορούσαν σχεδόν 340.000 άτομα και οι οποίες συνέκριναν την άσκηση με τα χάπια ως θεραπευτικό μέσο.

Η μελέτη επισημαίνει ότι ενώ συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση φαρμάκων διεθνώς, λίγοι ενήλικοι κάνουν αρκετή άσκηση στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστική κ.α.

.Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Τη Δευτέρα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο συνήγορος του κ.Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Παγορόπουλος τόνισε ότι «η δίκη αυτή είναι πολιτική», υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις. «Και, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ", χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μία απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο», επεσήμανε ο κ. Παγορόπουλος, ο οποίος απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

«Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: Ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα» ανέφερε ο κ.Παγορόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να «εξοντωθεί» πολιτικά, ενώ τόνισε πως στο συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».

.«Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση»

«Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θ...περισσότερα »

.Οπλοστάσιο στα σπίτια του συλληφθέντα υποδιοικητή

Κυνηγετικά όπλα,  σπρέι πιπεριού, τσεκούρια, σουγιάδες, σπαθιά και μαχαίρια είναι μερικά από τα αντικείμενα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στα σπίτια του 52χρονου πρώην διοικητή του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο οποίος βαρύνεται με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών πραγματοποιήθηκαν προχθές (30.09.2013) αιφνιδιαστικές έρευνες, σε χώρους του γραφείου, της οικίας και σε οχήματα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα Αξιωματικού. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.