.Αύξηση στα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζωγράφου αναδρομικά για το 2014

Αυξημένα δημοτικά τέλη για τους Ζωγραφιώτες προβλέπονται στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ ,όπως όλα δείχνουν, κατόπιν σφάλματος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του έτους 2014.
Η ΔΕΗ από λάθος χρέωνε αφενός μειωμένα δημοτικά τέλη στις κατοικίες και αφετέρου αυξημένα στα καταστήματα, στους λογαριασμούς που εξέδιδε μετά το Ιανουάριο του 2014.
Τώρα για να ισοσκελίσει τις απώλειες της είναι πιθανόν να επιχειρήσει να εισέπραξει αναδρομικά τα διαφυγόντα δημοτικά τέλη και να τα πληρώσουμε στους επόμενους λογαριασμούς μας.
Βάσει των όσων δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σταματάκης στο φιλικά προσκείμενο στην νεά δημοτική διοίκηση zografou-live οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι γιαυτό ευθύνεται με κάποιο τρόπο η απελθούσα δημοτική αρχή του Κώστα Καλλίρη … ( διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ )  αφού όπως καταλήγει το άρθρο
“Εντυπωση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι ένα τόσο σημαντικό λάθος είχε περάσει απαρατήρητο έως τωρα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.”

.«Oι ελληνικές τράπεζες είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη»

Τα νέα εργαλεία παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ μπορούν να βοηθήσουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά για να συμβεί αυτό είναι αναγκαίο να μειωθεί η αβεβαιότητα. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, η πολιτική σταθερότητα, μία συμφωνία για την έξοδο της χώρας από το δεύτερο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, πιθανώς περιλαμβανομένων και διευκολυντικών μέτρων, 

αλλά και η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι ακόμη και μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, είναι ζωτικής σημασίας, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, μιλώντας στο συνέδριο της ΕΕΝΕ.

"Είναι η κρίσιμη ώρα που βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο του Προγράμματος Προσαρμογής και προσγειώνουμε το αεροσκάφος. Πρέπει όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση, να εργαστούμε όλοι μαζί σε ένα Εθνικό Σχέδιο που θα ορίσει τη νέα πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασάτος.

.Σκληρή αντιπαράθεση επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Η λεπτομερής παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των μέτρων που θα πάρει για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας, θα αποτελέσει τον βασικό πυρήνα των θέσεων που θα αναπτύξουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, όχι μόνο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά «και για την επιμονή του κ. Σαμαρά να συνεχίζει να στοιχίζεται πίσω από την κ. Μέρκελ». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει επίσης ότι τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια αλλαγή πολιτικής, την ίδια στιγμή στην Ευρώπη κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την πολιτική λιτότητας, με αποκορύφωνα τη στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας που ουσιαστικά αρνούνται να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο, θα αναπτύξουν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, όλο το πλέγμα των θέσεων και προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα τις αντιπαραβάλλουν σημείο προς σημείο, με την κυβερνητική πολιτική.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει το αργότερο με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, ενώ θα επαναλάβει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να «περιοριστούν όσο αυτό είναι δυνατό, οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής».

.Τρεις οπλίτες νεκροί σε πεδίο βολής στον Βόλο - Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ.

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. 
Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

.ΟΑΕΔ: Από την Τετάρτη οι αιτήσεις συμμετοχής για την πρόσληψη 5.000 ανέργων

Ξεκινά από την Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών και είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
 Η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους είναι έως 450 ευρώ ανά μήνα ανά ωφελούμενο. Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η κυβέρνησή μας για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή, τόνισε ο κ. Σαμαράς. 
Αναφερόμενος στην καθέλκυση του υποβρυχίου υπογράμμισε ότι μετά από 12 χρόνια, τα λεφτά του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο: Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
 Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά μας θέματα. Τα σημερινό αποτέλεσμα, πρόσθεσε δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον.

.Νέα συνάντηση με τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια»


Από τις εννέα το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη νέος -απροσδόκητος-  γύρος διαπραγμάτευσης της τρόικας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Στη συνάντηση είναι παρόντες και ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας 

και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Στ. Παπασταύρου και Χρ. Λαζαρίδης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Χαρδούβελης αποφάσισε να καλέσει για μια τελευταία συνάντηση όσους εκ των εκπροσώπων των δανειστών αναχωρούν την Πέμπτη προκειμένου να προχωρήσουν τα ζητήματα των δόσεων και των κόκκινων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί θεωρούνταν δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης της τρόικας στην Αθήνα. Μάλιστα κύκλοι των Βρυξελλών θεωρούσαν πιθανή την έκδοση της καθιερωμένης ανακοίνωσης με επιστροφή των δανειστών περί το Νοέμβριο.

.«Ετοιμάστε ψηφοδέλτια και για το 2015»

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015» είπε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνάντηση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο, 

μεταξύ του προέδρου και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και αντιπροσωπειών των κινήσεων και ομάδων που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη «Δημοκρατική Παράταξη» και έθεσε σε προεκλογικούς ρυθμούς το κόμμα. «Σήμερα εδώ θα πάρουμε αποφάσεις, θα επιβεβαιώσουμε την πολιτική μας συμφωνία και θα δώσο...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.