.Ποιοι εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι, στελέχη της Ε.Ε., αλλά και απολυμένοι εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης οικονομικού έτους 2014.

Το υπουργείο Οικονομικών παρέσχε νέες διευκρινίσεις αναφορικά με την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το οικονομικό έτος 2014 και τις κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από αυτή. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο εξαιρούνται της εισφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, δηλαδή για το παρόν οικονομικό έτος πριν και κατά την 31/01/2013.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ακόμη πως εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς, για όλα τους τα εισοδήματα, οι κινητικά ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, συνεπώς και όσοι έχουν βαριά κινητική αναπηρία 80% ακριβώς.

Σημειώνεται ότι, τα άτομα με κινητική αναπηρία 80% ακριβώς, εξαιρούνται μόνο από την εισφορά και όχι από την επιβολή του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στους κωδικούς 913-914 του Ε1.

Ακόμη, η αποζημίωση απόλυσης όπως επίσης και οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε. δηλώνονται στους κωδικούς 657-658 του Πίνακα 6 του Ε1 προκειμένου κατά την εκκαθάριση να μην υπολογιστεί εισφορά για αυτά.

Τέλος, τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας και των ασφαλιστικών οργανισμών δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 του Ε1 και επίσης δεν υπάγονται σε εισφορά αλληλεγγύης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.