.Ψηφίστηκε ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα τον νόμο που θεσμοθετεί κατώτατο μισθό στη χώρα και ο οποίος θα εφαρμοσθεί το αργότερο μέχρι το 2017 και αποτελεί πρόγραμμα-κλειδί της τρίτης κυβέρνησης Μέρκελ.
Το επίπεδο της κατώτατης αμοιβής στη Γερμανία ορίσθηκε στα 8,5 ευρώ μικτά ωριαίως.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά προβλέπεται η εφαρμογή μεταβατικής περιόδου για τους τομείς όπου θα ισχύει ακόμη κλαδική σύμβαση. Το αργότερο μέχρι το 2017 θα έχει εφαρμοσθεί για όλους τους εργαζόμενους πλην των κάτω των 18 ετών, των μαθητευομένων και των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι εξαιρούνται για το πρώτο εξάμηνο από την πρόσληψή τους.

Ο νόμος που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια από τους βουλευτές της κάτω Βουλής της Γερμανίας και στην συνέχεια από τα μέλη της άνω Βουλής.
Η θέσπιση κατωτάτου μισθού αποτελεί επανάσταση σε μία χώρα όπου η διαπραγμάτευση των μισθών από τους κοινωνικούς εταίρους αποτελούσε ιστορικό θεσμό. 

Οι εταίροι της Γερμανίας, με πρώτη τη Γαλλία, ελπίζουν ότι η εφαρμογή του νόμου θα αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ σε ορισμένους τομείς, όπως ο τομέας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, και ότι θα τονώσει την εσωτερική κατανάλωση στην πρώτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και οι συντηρητικοί συμφώνησαν με μισή καρδιά με το σχέδιο αυτό, το οποίο υπήρξε ο εκ των ων ουκ άνευ όρος που έθεσαν οι Σοσιαλδημοκράτες για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού. 

. Εισαγγελική παρέμβαση για το υλικό της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης αναμένεται να μπει το υλικό της συνομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη με τον πρώην πλέον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου αναμένεται να ζητήσει το επίμαχο υλικό καθώς η δημοσιοποίησή της συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος», το οποίο ωστόσο δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα.

.«Αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι»

Πλεονέκτημα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε ο Ολυμπιακός μετά το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο ισπανός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του και ξεκαθάρισε πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν την... δυναμική ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στον επαναληπτικό της Τούμπας.

.Ύβρεις, ξύλο και απειλές στα γραφεία της Βουλής

Μαινόμενος όρμησε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον πρώτο όροφο της Βουλής ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε ο πατέρας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για λίγη ώρα επικράτησε πανδαιμόνιο ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις.

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον υιό του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκε κάποιος να φωνάζει: «Μπαλτάκο πρόσεχε, έχουμε και άλλα βίντεο». 

Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.

.Τσίπρας για Σαμαρά και Χρυσή Αυγή

Τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και την Χρυσή Αυγή αλλά και τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, αποκαλύπτει η υπόθεση Μπαλτάκου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα σε "Extra 3", "Action 24" και "Kontra Channel".
Πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρο τη Χρυσή Αυγή, όχι για λόγους νομιμότητας, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά.
Υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα και οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και χειρίζεται το θέμα της Χρυσής Αυγής ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου.

.Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αντώνη Πέττα


.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.