.Προδοσίες: το πρωθυπουργικό σίριαλ…

Δεν έχει νόημα να ψάξει να βρει κανείς τί έχει πει σε ποιον. Εννοείται, ότι την ώρα που στον Πούτιν έλεγε ότι είναι έτοιμος ακόμα και να βυθίσει την ευρωζώνη (τόσα καταλαβαίνει, που νομίζει ότι αυτό ήθελε η Ρωσία), στη Μέρκελ ορκιζόταν αιώνια πίστη στο πρόγραμμα κάνοντας puppy eyes, ενώ παράλληλα την έθαβε στον Ολάντ, τον οποίο με τη σειρά του κατηγορούσε στον Ρέντσι, που συνάντησε μαζί με τον Σόρος στην ίδια εκδήλωση με τον Κλίντον, τον οποίο αναγκάστηκε να βάλει ο Ομπάμα να επέμβει, όταν κατάλαβε ότι το πουλέν των εντός κι εκτός ευπειθών  είναι επικίνδυνο.
 Πρόκειται για τον άνθρωπο, που θα σου πει ό,τι θέλεις ν’ακούσεις για να σου γίνει συμπαθής. Δεν αντέχει να νιώθει αντιπαθής, διότι από μικρό παιδί ζει για να τον δοξάζουν. Σχέδιο δεν έχει. Όλα τα σενάρια τα θεωρεί διαχειρίσιμα. Αρκεί να τη βγάλει καθαρή. Και την όλη του ύπαρξη την επενδύει με ένα ιδεολογικό ζωτικό ψεύδος: Δεν είναι ότι αποτελεί την ενσάρκωση μιας απάτης, αλλά που κάνει ελιγμούς και θυσίες για το κίνημα. 

Πρόκειται, λένε οι αυστηρότεροι, για μιας μορφής ψυχοπάθεια. Δεν έχει καμία αίσθηση της έννοιας «πίστη», παρατηρούν οι ευμενέστεροι…
Βέβαια, οι προκάτοχοί του υπήρξαν τόσο εγκληματίες, που από τους αδαείς που τον εξέλεξαν αρκετοί ακόμα πιστεύουν πως έδωσαν ψήφο στο καλό παιδί. Δεν αντιλαμβάνονται πως «το παλικάρι που παλεύει με τα θηρία» δεν είναι παρά ένας αμόρφωτος μεγαλομανής τυχοδιώκτης.
 Και μπερδεύουν την αξία και την τιμιότητα με τη γαλιφιά και τη γοητεία. Πρώην σύντροφοί του έχουν πλάσει γι’άυτόν τον όρο «καλποζιγκολίκι». Από εκείνους που τον στηρίζουν, κάποιοι, λίγοι, πιστεύουν ακόμα στο όνειρο της ανατροπής. Οι περισσότεροι είναι θλιβεροί καρεκλάκηδες του ταε κβον ντο.
Ο Λαφαζάνης ακόμα θυμάται τον τεμενά του στον Μίλερ της Γκαζπρόμ, όταν νόμιζε πως έρχεται ρήξη. Συναντιέται με τον Αλαβάνο, που πάντα το φυσάει και δεν κρυώνει, κι αναρωτιούνται μήπως στηρίξουν τη Ζωή – που τον μίσησε, αλλά κρυφοπεριμένει σταθερά ένα «Κούγκι». Ο Βαρουφάκης, πάλι, κατάλαβε με τι είχε να κάνει τη νύχτα του ΟΧΙ, που έγινε «ναι σε όλα», τα οποία νομοθετούνται μεν, αλλά δεν εφαρμόζονται δε, ώστε να υπάρχει πάντα περιθώριο εξόδου κινδύνου. Το είπε με τον τρόπο του στο συνέδριο, όπου ο Κουβέλης δίνει νέο νόημα στη λέξη ασπόνδυλο.

Η «ρύθμιση του χρέους» και ο ανασχηματισμός ροκανίζουν χρόνο. Απαιτεί, λέει, τελική λύση ως τα Χριστούγεννα. Έχει ρίξει τόσους κατά την έως τώρα πορεία του, που ίσως πιστεύει πως θα γκρεμίσει και την αρχέτυπη Νέμεσί του, την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση – το γινάτι του να γίνει κι ας παραδώσει την Ευρώπη στην ακροδεξιά. Από την άλλη, κρατάει ζεστή την εναλλακτική της σιωπηρής συμφωνίας με τον Σόϊμπλε, δηλαδή του εφάπαξ ποσού ως χρηματοδότηση- ελάφρυνση πριν τις γερμανικές εκλογές και με συνεπακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη. 

Προετοιμάζει το σχετικό αφήγημα επιμελώς.

Θεωρεί τον εαυτό του ιστορική φιγούρα, θέλει να τα αλλάξει όλα και διεξάγει blitzkrieg σε όλα τα μέτωπα. Το πρόβλημα είναι, ότι έχει φθείρει την αξιοπιστία του σε κρίσιμο βαθμό εγχώρια και διεθνώς. Επίσης, του τελειώνει το στοιχειωδώς επαρκές ανθρώπινο κεφάλαιο - κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο με στρατό έναν θίασο. 

Κι ακόμα κι αν θέλει να εφαρμόσει πρόγραμμα, το κόμμα εκ των πραγμάτων αδυνατεί αν το κάνει.  Αν διαθέτει ακόμα κάποιο ένστικτο προσωπικής αυτοσυντήρησης, θα πετάξει εν καιρώ την βόμβα στα χέρια του Κυριάκου. Αλλιώς, η ιστορική ευθύνη, που ρισκάρει να χρεωθεί, θα του κοστίσει επώδυνα.

.«Γιατί έτσι γουστάρουμε»

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις. Η νέα Μεταπολίτευση με τη σφραγίδα της Αριστεράς είναι εδώ. Ή μάλλον η νέα… Χούντα που ακολουθεί την πιο ήρεμη πολιτικά περίοδο της Ελλάδας εδώ και πολλές δεκαετίες.
Μπορεί η Μεταπολίτευση να έχει χίλια δύο προβλήματα και να ανέδειξε όλα τα κακά του ελληνικού λαού, όμως, είναι μια περίοδος έμπλεη δημοκρατίας, ίσως περισσότερη από αυτή που έπρεπε, αλλά ποιος να βάλει περιορισμούς στο πόση δημοκρατία χρειάζεται ένας λαός;
Αυτή την περίοδο ήρθε να διαταράξει η αριστερά. Με δημοκρατικές διαδικασίες μπήκε στη ζωή μας ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιλέξαμε τον Τσίπρα να μας κυβερνήσει κι εμείς τον Νίκο Παππά να κάνει κουμάντο στη ζωή μας. Όμως, σιγά – σιγά συνετελέσθη ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα, όπως το είπε και ο Τσίπρας στη Βουλή. Από την προσπάθεια για επιστροφή στη δραχμή πέρυσι και την εισβολή στο Νομισματοκοπείο μέχρι όλα αυτά που συμβαίνουν με τις τηλεοπτικές άδειες. Η Χούντα της Αριστεράς και ο Γεωργαλάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο καναλάρχης κύριος Παππάς, αποφάσισε και διατάσσει.
Η μαύρη... τροπολογία που αποσύρθηκε άρον άρον προέβλεπε αυστηρά πρόστιμα, μπλόκο στη διαφήμιση και φυλακίσεις για όσα κανάλια δεν θα συμμορφώνονταν και συνεχίζαν να εκπέμπουν. Μάλιστα, προέβλεπε ότι θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στα κανάλια αυτά πέντε μέρες μετά από την οριστική παραχώρηση των αδειών στους τέσσερις καναλάρχες. Οι κυρώσεις θα ισχύαν πέντε ημέρες μετά από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα καθόριζε οριστικά τους αδειούχους, έλεγε η τροπολογία η οποία και αποκάλυψε γιατί όλη αυτή η πρεμούρα και γιατί όλα αυτά τα δρακόντεια μέτρα κατά του Mega (σαρώνει τη διαφήμιση έστω και χωρίς ενημερωτικό), του Alpha, του Star, του Ε και όποιου άλλου καναλιού δεν έχει πάρει άδεια.
Προφανώς ο καναλάρχης του Μαξίμου αντιλήφθηκε το κράξιμο που θα έτρωγε η κυβέρνηση με την φασιστική αυτή ντροπολογία ή ήρθε σε κάποιο προσωρινό ντιλ με την διαπλοκή (παλιά και νέα), έκανε ένα βήμα πίσω και αποφάσισε να ρίξει το «μαύρο» και τις κυρώσεις μετά από τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ασχέτως από την εξέλιξη αυτή, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα μπορεί να βλέπει μόνο τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ του Παππά. «Μαύρο» λοιπόν με ολίγη... παράταση από το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ με το έτσι θέλω εν έτει 2016.
Θα κλείσουν τόσα κανάλια, θα πάνε στο σπίτι τους τόσοι εργαζόμενοι επειδή έτσι γουστάρει η νέα Χούντα.
Η αριστερή Χούντα θα κλείσει τα κανάλια και μπράβο της, με την αιτιολογία ότι η αγορά δεν σηκώνει πάνω από 4. Μετά τι ακολουθεί; Ούτε η αγορά των εφημερίδων αντέχει τόσες; Θα τις κλείσει κι αυτές διά νόμου; Και στη συνέχεια θα κλείσει και τα ραδιόφωνα και σειρά θα πάρουν τα sites; Σε μια εποχή όπου η πληροφορία διαχέεται με τόσα πολλά μέσα και τόσο γρήγορα είναι δυνατόν να υπάρχουν περιορισμοί, «μαύρα» και λουκέτα; Είναι δυνατόν η ενός ανδρός αρχή, να κλείνει κανάλια; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί ότι ετσιθελικά ένα τσούρμο κομμουνιστόσκυλα να κάνουν ό,τι γουστάρουν; Είναι δυνατόν να μην ερωτάται ούτε ο κόσμος ο οποίος στις δημοσκοπήσεις λέει ότι αυτό το κόλπο με τις άδειες το έστησε ο Τσίπρας για να ελέγξει την ενημέρωση;
Μας φαίνεται αδιανόητο πώς ένας άνθρωπος ποντάρει την πολιτική του καριέρα στο να κλείσει τα κανάλια και στους εργαζόμενους να δώσει ψίχουλα για επιδόματα ανεργίας.
Αυτό θα μπορούσαμε να το περιμένουμε από ακραίους, δεξιούς ή αριστερούς. Αλλά από αυτούς που πλασάρονται ως οι νέοι Σοσιαλδημοκράτες, είναι πράγματι εξωφρενικό και προκλητικό.

Ο Παττακός και οι υπόλοιποι χουντικοί πέθαναν. Ζήτω οι Παττακοί της Αριστεράς.

.Στουρνάρας: Αν τολμά ο κ. Βαρουφάκης, ας πάει να καταθέσει στη Βουλή

Συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, απαντώντας στα όσα του καταλογίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρει:
«Ότι είχε να καταθέσει ο κ. Στουρνάρας το κατέθεσε ενόρκως στη Βολυλή. Αν θέλει ο ο κ. Βαρουφάκης ας πάει κι αυτός να καταθέσει».
Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη στις 4 Φεβρουαρίου, όταν επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και πριν καταθέσει τις προτάσεις του του ανακοινώθηκε ότι είχε ήδη αποφασιστεί ο αποκλεισμός των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ και η παραπομπή τους στην ακριβότερη ρευστότητα της Τραπέζης της Ελλάδος.
Στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης ζητά την απομάκρυνση του κ. Στουρνάρα για τέσσερις λόγους.
Σαν πρώτο λόγο ο πρώην υπουργός αναφέρει πως το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος ορίζει ότι η Τράπεζα στηρίζει την γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ομως, όπως αναφέρει, ο κ. Στουρνάρας όπως ο ίδιος ομολόγησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την εποχή που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν μες την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς την αναδιάρθρωση του χρέους που προαπαιτεί την παραδοχή ότι το κράτος είναι πτωχευμένο ο κ. Στουρνάρας εισηγήθηκε στον πρόεδρος της ΕΚΤ να μην ακούει τον υπουργό Οικονομικών.
Ο δεύτερος λόγος είναι η δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Στουρνάρας την 15η Δεκεμβρίου του 2014 που αποτελεί μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε μαζική εκροή καταθέσεων μετά από δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό» και αναφορά σε κίνδυνο «ανεπανόρθωτης βλάβης». Ηταν ο προπομπός, ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, στην επιχείρηση ασφυξίας μιας κυβέρνησης που δεν είχε ακόμα εκλέγει και οδήγησε σταθερά στα capital controls.
O τρίτος λόγος λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορά την εποπτική ανεπάρκεια του κ. διοικητή ο οποίος σύμφωνα με το ΣτΕ αποτελεί διοικητική αρχή για την εποπτεία επί των πιστωτικών ιδρυμάτων και τον έλεγχο της πίστης. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση της τράπεζας Αττικής, η ασυδοσία στο δανεισμό κομμάτων και καναλιών και η απολυτή ανυπαρξία πλάνου διαχείρισης των κόκκινων δανείων που ακύρωσαν την τραπεζική πίστη, συνιστούν ισχυρές ενδείξεις εποπτικής αποτυχίας, αναφέρει στο άρθρο του.
Ο τέταρτος λόγος σύμφωνα με τον πρώην υπουργό είναι η επιστημονική ανεπάρκεια η οποία συνυφαίνεται με εμπρηστικές δηλώσεις που έχουν στόχο την αυτοπροβολή του διοικητή ως «σωτήρα» της χωράς, για παράδειγμα ο ισχυρισμός του ότι η διαπραγμάτευση της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουνίου κόστισε 86 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

«Πρόκειται για δημιουργική λογιστική που δεν συνάδει με την κρίσιμη θέση διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος», αναφέρει ο οικονομολόγος. Θυμίζω, λέει ο κ. Βαρουφάκης ότι την ημέρα που παραιτήθηκα, το ονομαστικό ΑΕΠ της χωράς ήταν 200 εκατομμύρια υψηλότερο απ' ότι την ήμερα που παρέλαβα το υπουργείο, το πρωτογενές πλεόνασμα κατά τι μεγαλύτερο και το χρέος ακριβώς το ίδιο(καθώς δεν σύναψα ουδέν δάνειο).

.Ποιεί την νήσσαν… ο αρχιπραξικοπηματίας

Τις τελευταίες ώρες, και με αφορμή τις αποκαλύψεις για το ρόλο του Βαρουφάκη αλλά και όλης της κυβέρνησης στο σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, γίνεται μια προσπάθεια από το Μαξίμου να φορτώσουν το έγκλημα στον πρώην υπουργό οικονομικών. Το πρώτο είναι να υποστηριχθεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως όλα όσα λέγονται για το «βρόμικο 2015» είναι μυθεύματα.

 Ότι είναι παραμύθια που ανακυκλώνονται για να χτυπηθεί η κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι ότι… αν υπάρχει κάτι, αν έγινε προσπάθεια επιστροφής στη δραχμή αυτή έγινε ερήμην του Μαξίμου και του υπουργικού συμβουλίου. Να πέσει δηλαδή η ευθύνη ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.