.El Mundo: Παρέμβαση Μέρκελ για να υπάρξει πολιτική συμφωνία

*Με τη φράση «η Άγκελα Μέρκελ είπε: “αρκετά”» και υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα», η ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την Ε.Ε.* 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυ... περισσότερα »

.Φουντώνει η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΚΟ απέναντι στη συμφωνία

*Την ώρα που η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών κορυφώνεται με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, που θα δίνει λύση στο πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας της χώρας εν όψει της 5ης Ιουνίου, η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά περί κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή άνοιξε τη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές.* 

Ο *Νίκος Παππάς*, σε συνέντευξή του στο Pressproject, είπε πως «προφανέστατα» θα τεθεί θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. «Προφανέστατα. Μην το συζητάτ... περισσότερα »

.El Mundo: Με παρέμβαση Μέρκελ κλειδώνει η συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έκανε σήμερα παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία. 

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώτερη διπλωματική πηγή, επισημαίνει ότι με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα επέλθει συμφωνία για να μπορέσει να πληρώσει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου. 

Από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει η El Mundo, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας γίνονταν στα χαρακώματα. «Η Αθήνα, ακολουθώντας τις εντολές του Αλέξη Τσίπρα, προ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.