.Αυξημένος κίνδυνος βλαβών στα μάτια για όσους κάνουν υπέρμετρη χρήση των «έξυπνων» κινητών

Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους χρησιμοποιούν υπέρμετρα τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές - ταμπλέτες κρούουν οπτικοί από τη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC. «Το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών» δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο, ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ. 

«Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια» προσθέτει ο ίδιος.

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα στη Βρετανία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κάτω των 25 ετών, έδειξε ότι οι νέοι «τσεκάρουν» το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα. 

Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα ανεξάρτητων οπτικών, σύμφωνα με τους οποίους, ένας νέος άνθρωπος περνάει περίπου επτά ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη («έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή - ταμπλέτα ή και επίπεδων τηλεοράσεων τελευταίας τεχνολογίας). 

Στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι το 43% των ατόμων έως 25 ετών αισθάνονται πίεση και άγχος όταν δεν έχουν πρόσβαση στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Η οπτικός Αμάντα Σέιντ συμβουλεύει: «Κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείται έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».

.Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βορειοδυτικά της Κρήτης

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, μετά τον εντοπισμό τριανταδιάμετρου σκάφους στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιβαίνουν περίπου 400 παράτυποι μετανάστες. 

Το συγκεκριμένο πλοίο ζήτησε την παροχή βοήθειας και στο σημείο έσπευσαν, ύστερα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, δύο φορτηγά πλοία και ένα αμερικανικό πολεμικό. Επίσης, αναχώρησαν από τον Πειραιά ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης και μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

.Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης

 Τη διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής.
Η επιστολή δόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα τη δήλωση διαγραφής του βουλευτή, την παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της Βουλής, ο οποίος την παρέδωσε με την σειρά του στον Ιω. Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια.

 Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς, δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων και δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας. δήλωσε ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τη διαγραφή από τη ΝΔ 

.Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Ντροπή σου αυτό που έκανες

Την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 στη χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε ιδιαίτερα εκνευρισμένος στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου και φωνάζοντας, του είπε: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες, δεν με ενημέρωσες καν ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα». 

Την οργή του κ. Βενιζέλου προκάλεσε και η απόφαση του Απόστολου Κακλαμάνη να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου.

«Αυτή σου η στάση είναι προσβλητική για όλη την κοινοβουλευτικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν προϊδέασες για τη στάση σου ούτε στην Κ.Ο. του κόμματος ούτε στη σημερινή σου ομιλία», φέρεται να του είπε ο κ. Βενιζέλος.

.«Δεν είναι ανεκτές οι δηλώσεις Ψαριανού»

Την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Γρηγόρη Ψαριανού με αφορμή τη στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. 

Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

Σημειώνεται πως ο κ. Ψαριανός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη μετά την απουσία του από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. 

Μιλώντας στο Βήμα FM, ανέφερε ότι ο Φώτης Κουβέλης μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, υιοθέτησε αλυσίδα λαθών που «επέφεραν πλήγμα» στην εικόνα του κόμματος. «Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα. 
Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο», επισήμανε.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον κ. Κουβέλη ότι πρώτα αποφασίζει και μετά συζητά με τους βουλευτές του. «Πρώτα βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα. Να συζητήσουμε τι;», αναρωτήθηκε.

.Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Με τρεις διαφοροποιήσεις -αυτές των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη από το ΠΑΣΟΚ και του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ- υπερψηφίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 11,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Το άρθρο 1 του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τόσο το κοινωνικό μέρισμα, όσο και την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, ψηφίστηκε με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 135 κατά, ενώ παρών δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πέρασε με οριακή πλει... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.