.O Άδωνις ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για το εξώφυλλο του Unfollow


Την παρέμβαση του εισαγγελέα για το πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Unfοllow» ζητά η Νέα Δημοκρατία μέσω non paper που παρουσιάζονται δηλώσεις του βουλευτή, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το εξώφυλλο απεικονίζει το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, με μώλωπες και τίτλο «Photoshop στον πρωθυπουργό. Η πολιτική πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη».

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα:

«Έχω εδώ ένα περιοδικό της Αριστεράς. Γράφουν όλοι οι μεγάλοι αριστεροί της εποχής, Βαξεβάνης και λοιποί. Μπορεί να έρθει ο φακός λίγο πιο κοντά. Θέλω την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το πράγμα. Προσέξτε τι έχει γίνει… 

Δείτε τώρα εδώ, εξώφυλλο περιοδικού. Εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Τον έχουν βάλει πυροβολημένο στο κεφάλι. Το μάτι του, το χειρουργημένο, εδώ, του το έχουν βγάλει, τα γυαλιά σπασμένα, και δαρμένος. Αυτός, κυρίες και κύριοι, καλά αναρωτιέμαι, εισαγγελέας δεν υπάρχει; Πραγματικά το λέω…

Εάν δεν πάει για αυτό εισαγγελέας, όπου παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας πυροβολημένος στο κεφάλι σαν να λένε στον τρομοκράτη, πήγαινε σκότωσε τον Σαμαρά. Και πάει και του βγάζει το μάτι του, εδώ το χειρουργημένο…

Αυτοί οι αισχροί άνθρωποι που δεν σέβονται ούτε την υγεία ενός ανθρώπου. Και πάνε και το κάνουν αυτό οι της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί οι δημοσιογράφοι και καλά εν είδει αντιπολιτευτικής. Ωραία. Καταδικάστε το. Αν μπορείτε. Αν μπορείτε, αφού δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάστε το… 

Αυτός εδώ είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας με πυροβολημένο το κεφάλι και με βγαλμένο το μάτι…

-Αυτό εδώ δεν καταλαβαίνετε τι είναι; Δεν το καταδικάζετε όμως…

.Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία εφοριακού για πολιτική παρέμβαση


Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε όχληση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, 

προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργό Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο. 

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.

.Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες


Η κηδεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας, παρουσία 32 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους οι πρόεδροι της Κούβας Ραούλ Κάστρο και του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Στον περίβολο του κτιρίου της Στρατιωτικής Ακαδημίας βρισκόταν συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος από υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού κόμματος του Τσάβες, που έφεραν τα εμβληματικά κόκκινα πουκάμισα της παράταξης, και είχαν συρρεύσει απ? όλη τη χώρα για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη.

.Αντ. Σαμαράς: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες και την πολιτεία


Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες και την πολιτεία, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και περίπου 20 εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι άνθρωποι με ιδέες υπάρχουν, η στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών είναι μια ρεαλιστική στρατηγική, μια οδός εξόδου από την κρίση  και χρειάζεται κινητοποίηση για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας. 

Νέες ιδέες υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους τοίχο από την πολιτεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

.Σήμερα η τελική σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ


Έληξε, στις 12 το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά του κύρους της εκλογής ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του Κινήματος. 
Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), η οποία θα εξετάσει τις ενστάσεις και θα προβεί στην τελική ανακήρυξη των εκλεγέντων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον Γραμματέα της ΚΠΕ.

Το θέμα του «ασυμβίβαστου» στην εκλογή μελών στην ΚΠΕ, έχει προκαλέσει έντονες τριβές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ερμηνείες για την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του Καταστατικού που ψηφίστηκε διαφέρουν. 

Από την πλευρά της ΕΚΑΠ, αναφέρεται ότι το «ασυμβίβαστο», σύμφωνα με την ψηφισθείσα διάταξη του Καταστατικού, ισχύει για όσους κατέχουν θέσεις προέδρων, διοικητών, διευθυνόντων συμβούλων, δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, γενικών γραμματέων, αλλά και κάθε στελέχους με εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι στο συνέδριο ψηφίσθηκε πλήρες «ασυμβίβαστο» και αφορά ακόμα και απλά μέλη ΔΣ σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, έστω κι αν πρόκειται για συμμετοχή σε ΔΣ Εταιριών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είτε με τη μια είτε με την άλλη ερμηνεία, η διάταξη του Καταστατικού δεν εφαρμόσθηκε ως έχει και, λογικά, πρέπει να αναμένονται παραιτήσεις μελών της ΚΠΕ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη σωστής εφαρμογής του Καταστατικού είναι η περίπτωση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος παρότι ήταν σε εκλόγιμη θέση, δεν συμπεριλήφθηκε στους εκλεγμένους, με απόφαση της ΕΚΑΠ, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον Υποδιοικητή του ΟΓΑ.

.Όλο και θερμότερη η Γη τα τελευταία 11.300 χρόνια


Η άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι έχουμε δει τα τελευταία 11.300 χρόνια, αναφέρουν επιστήμονες σε μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.
Οι θερμοκρασίες δεν είχαν αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο τώρα στα 11.300 χρόνια που μελέτησαν οι αμερικανοί επιστήμονες και τα κλιματικά μοντέλα έδειξαν πως ως το τέλος αυτού του αιώνα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλότερες απ' ό,τι ήταν οποτεδήποτε άλλοτε μετά την τελευταία περίοδο των παγετώνων, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Science.

Τα δεδομένα τους,  τα οποία συγκεντρώθηκαν από μελέτες παγετώνων, απολιθωμάτων και των ωκεανών, αφορούσαν μια πολύ μεγαλύτερη περίοδο από τα 1.500 χρόνια που είχαν εξεταστεί προηγουμένως.

Η έρευνα, με επκεφαλής τον Σον Μάρκοτ του Πολιτειακού Πανεπιστημπιου του Όρεγκον, προκάλεσε ανησυχίες για το πώς και το αν οι άνθρωποι και άλλα είδη θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στην ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας. 

"Εμείς και άλλα έμβια όντα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε βραδύτερες αλλαγές", δήλωσε προς τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς" ο Μάικλ Μαν, κλιματολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας. "Το πολύ ανησυχητικό είναι η άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία αλλάζουμε το κλίμα".

.Αυτό είναι το νέο Facebook




Ο Mark Zuckerberg, παρουσίασε τις αλλαγές στην εμφάνιση του
News Feed στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Δίνοντας μεγάλη βάση στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες το νέο News Feed του Facebook το οποίο θα έχει πλέον ίδια εμφάνιση τόσο στη web έκδοση, όσο και στις κινητές συσκευές πράγμα που σίγουρα θα βολέψει πολλές χρήστες.

Η νέα εμφάνιση του News Feed είναι πιο μινιμαλιστική, με τις φωτογραφίες να έχουν το βασικό ρόλο στη ροή μιας και έγιναν μεγαλύτερες και πλέον βρίσκονται παντού ενώ οι πληροφορίες που προβάλλονται έχουν περισσότερες λεπτομέρειες για διάφορες ενέργειες, όπως η σύνδεση δύο φίλων, ο διαμοιρασμός ενός συνδέσμου, ενός event, ενός βίντεο κλπ.

Ο σχεδιασμό του νέου News Feed του Facebook θυμίζει πολύ τα μενού που έχει και το Google+ αφού και εδώ πλέον ο χρήστης θα μπορεί μέσα από διάφορα εικονίδια να πλοηγηθεί στις διάφορες λειτουργίες του Facebook, όπως για παράδειγμα στο News Feed, στα μηνύματα, στο προφίλ, στις φωτογραφίες, στο Graph Search, στα events κλπ, καθώς και να κάνει chat με τους φίλους του, αυτή τη φορά από τα αριστερά και όχι από τα δεξιά.

Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι η εμφάνιση των πολλαπλών feeds (ροών). Στο παλιό News Feed βλέπαμε νέα από τα πάντα: φίλους, σελίδες, εφαρμογές, φωτογραφίες, βίντεο κλπ. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει συγκεκριμένο feed προς προβολή, έτσι ώστε να βλέπει και το επιθυμητό περιεχόμενο. Παραδείγματα από μερικά feeds που παρουσιάστηκαν είναι τα εξής:

• Most Recent: Περιεχόμενο από τους φίλους σας και τις σελίδες που ακολουθείτε, όπως το παλιό News Feed, με χρονολογική σειρά.
• All Friends: Περιεχόμενο μόνο των φίλων σας.
• Photos: Περιεχόμενο μόνο με φωτογραφίες φίλων και σελίδων.
• Music: Περιεχόμενο μόνο με τη μουσική των φίλων σας, αλλά και τη δραστηριότητα των μουσικών καλλιτεχνών που έχετε κάνει like.
• Following: Περιεχόμενο τις σελίδες που ακολουθείτε, δηλαδή έχετε κάνει like.
• Games: Περιεχόμενο από τις εφαρμογές παιχνίδια που παίζετε εσείς και οι φίλοι σας.
• Groups: Περιεχόμενο από Groups στα οποία συμμετέχετε.

Εν τέλει, η επανασχεδίαση του Facebook News Feed μοιάζει πολύ λογική, εφόσον οι κινητές συσκευές ολοένα και καθοδηγούν τις εξελίξεις, και πολύ όμορφη. 

Θα είναι διαθέσιμη από σήμερα κιόλας σε περιορισμένα προφίλ, όπως και το Graph Search, και οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν στη wait list που έχει κοινοποιήσει το Facebook στην ειδική σελίδα για το νέο News Feed, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα τη δοκιμάσουν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.