.Σχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς την εφορία σε περισσότερες δόσεις

Διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία. 

Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ' αυτήν.

Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014) οι οποίες στο τέλος Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που του υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου ενώ η αύξηση τους συνεχίζεται και τον Μάιο


Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.

.«Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη εθνικών εκλογών»

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα δεν προκαλούν άμεση ανάγκη εθνικών εκλογών, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας πάντως ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τον πολίτη και τα μηνύματα που έστειλε ψηφίζοντας.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της ΕΕ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αν υπήρχε άλλη αντιμετώπιση, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα της ύφεσης και της ανεργίας».

Στο συνέδριο συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

.Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη άτυπη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην Βρυξέλλες, όπου γίνεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. «Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, και αλληλεγγύη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο. 

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επανέλαβε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, όμως αναγνώρισε ότι κανένας πολιτικός σχηματι... περισσότερα »

.Συζητήσεις για «Ελιά» στη Βουλή

Το θέμα της -εκ νέου- ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ιδιαίτερη έμφαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλος και από τον Πρόεδρο του κόμματος Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδο. 

Δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά επισημαίνονται και τα κοινά σημεία. Το θέμα που τέθηκε είναι το ενδεχόμενο ένταξης του κ. Λοβέρδου, αλλά και του δεύτερου βουλευτή της Νέας Ελλάδας, Χρήστου Αηδόνη, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Σ... περισσότερα »

.Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ

«Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να απαντήσουν με σαφή επιχειρήματα για μια ακόμη φορά τους οδηγεί να καταφεύγουν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι μόνο σε αυτό το πεδίο διαπρέπουν».

.«Καιροσκόπος και αφερέγγυος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Με επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου απαντά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για «εκτροπή» σχετικά με τη θέση του για δυσαρμονία μεταξύ εκλογικού σώματος και βουλής. 

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας» και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. 

Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος . Περαστικά του» .

.Δρομολογούνται σαρωτικές αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου

Υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσίων λειτουργών, τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων» είναι η άποψη που διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Τη θέση του αυτή διατυπώνει ο κ. Στουρνάρας με αφορμή μια ερώτηση που είχε κατατεθεί από τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Νικολόπουλο και με την οποία ζητούσαν από τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει αν στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, καταβάλλεται bonus.

Στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του γενικού γραμματέα Εσόδων και διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ (σσ είναι οι αποδοχές του από βασικό μισθό, επίδομα θέσης και έξοδα παράστασης) δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή, όπως ορίζεται από τον Ν. 4093/2012 και την υποπαράγραφο Ε2 (εδάφιο 6β).

Πρόκειται για τη διάταξη που αναφέρει ότι «με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο».

Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους είχαν επισημάνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη που κινείται στο πλαίσιο της κινητροδότησης για την αύξηση εσόδων από φόρους, μεταλλάσσει το θεσμικό ρόλο της θέσης του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

.Αυξήθηκαν οι ευρωφοβικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο εκλογικός θρίαμβος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και των ευρωφοβικών του Ukip στη Βρετανία, προκάλεσε σοκ και πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη. Παρά την άνοδο της άκρας δεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, η συντηρητική δεξιά διατηρεί το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο νέο ευρωκοινοβούλιο των 28. 

Σύμφωνα με νέα πρόβλεψη αποτελέσματος που δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από το ευρωκοινοβούλιο, μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στις έδρες που εξασφαλίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ΕΛΚ καταλαμβάνει 212 έδρες, 61 λιγότερες σε σχέ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.