.Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με 233 ψήφους επί 295 παρόντων βουλευτών, εξελέγη απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κύριος Παυλόπουλος πρόκειται να είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου υποστηρίχθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Απόντες ήταν οι βουλευτές, Ιωάννα Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ), Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) (έχει δηλώσει ασθένεια) και οι Αλ. Κοντός και Σ. Αναστασιάδης από την ΝΔ που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία απέσπασε 30 ψήφους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν "παρών".

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

.Ευ. Βενιζέλος: Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες

Ενημέρωση σε βάθος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, όπως είπε, μετέφερε στον πρωθυπουργό την εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών, εστίασε σε δύο σημεία που εντοπίζει πως άλλαξε η στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως έχει... περισσότερα »

.Π. Μοσκοβισί: Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εν αναμονή του ελληνικού αιτήματος τελεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. 

Ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε ότι άλλη επιλογή από την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα.

 Αναφερόμενος στις συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας, δήλωσε ότι το θετικό είναι πως "τώρα γνωριστήκαμε" με τους υπουργούς της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι δυο συνεδριάσεις του Eurogroup για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα... περισσότερα »

.Στη δημοσιότητα οι ελληνικές θέσεις προς το Eurogroup και οι προτάσεις Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

Τον πλήρη φάκελο των παρουσιάσεων που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται, επίσης, ως παραρτήματα τα προσχέδια κείμενα των προτάσεων του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με την Ελλάδα.

.«Προτείνουμε παράταση για διαπραγμάτευση νέας συμφωνίας»

Η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε χθες, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός. Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

.Η εκλογή Προέδρου «δίχασε» την οικογένεια Μητσοτάκη

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκε αφορμή «διχασμού» για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Από τη μία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησε ανοιχτά με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου και μάλιστα με ανακοίνωσή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν παρευρέθηκε καν στην ψηφοφορία.

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον ψήφισε και μάλιστα με τρόπο εμφατικό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

.ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καμμένου

Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ασκεί το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

«Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα ότι «αντί ο κ. Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι, καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα».

.Εγκρίθηκε η παράταση πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον ELA

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε τη συνέχιση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στο μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας, ELA όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εγκρίθηκε η παράταση για 2 εβδομάδες, ενώ το ποσό αυξήθηκε κατά 3 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον 68,3 δισ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.