.Έλεος με το «δούλεμα» κύριε Καμμένο!

«Πολλά από τα μέτρα που πήραμε δεν είναι ευχάριστα, δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος, αλλά η συμφωνία του Ιουλίου κατέληξε και σε συμφωνία στο Eurogroup». Ποιος τα λέει αυτά; Μα φυσικά ο... Συριζαίος πλέον Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι γνωστό ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του και στο κόκκινο χαλί των παρελάσεων.
Όμως, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπουργοί και βουλευτές που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους να ομολογούν δημόσια ότι ψήφισαν... εκτός νόμου. Και αυτό να το κάνουν συστηματικά, ειδικά ο Καμμένος που κατήγγειλε ότι είναι έγκλημα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λίγες ώρες αφ' ότου είχε ψηφίσει κι αυτός και οι καμαρωτοί συνάδελφοί του.
Φαίνεται ότι είναι «γραμμή» που έχει δοθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να βγαίνουν στον κόσμο και να λένε πόσο πονάνε για τα μέτρα που ψήφισαν ή ότι είναι αντισυνταγματικά αλλά τι να κάνουν, εξαναγκάστηκαν. Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής απάτης. Ότι κορόιδεψαν δηλαδή τον ελληνικό λαό. Είναι θέμα Δημοκρατίας να ομολογείς ότι κινείσαι εκτός Συντάγματος.
Βεβαίως που να βρεθεί το φιλότιμο και η δημοκρατική συμπεριφορά από τους Συριζοψεκασμένους να ομολογήσουν την απάτη τους και να ζητήσουν συγγνώμη. Και που να σταματήσει λίγο η ξεδιαντροπιά της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Καμμένου ο οποίος λέει και τα εξής απευθυνόμενος σε όσους τρώνε σανό: 
«Με την έγκριση της δόσης από το Eurogroup μπαίνουμε στην απομνημονιοποίηση της χώρας. Ξεκινάει μια νέα εποχή, είναι βασικό το θέμα της ψυχολογίας, που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία. Φαίνεται ότι θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων, που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να δώσουμε και ψυχολογικά ένα σύνθημα ότι η οικονομία θα βελτιωθεί».

Πρόσεχε «Ακομβίωτε Στρατάρχη » μη τυχόν και σκάσει καμιά οβίδα κατά τη διάρκεια της... έκρηξης και που να τρέχετε να κρυφτείτε από το φόβο.

.Αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα, αλλά τα μέτρα – μέτρα

Όπως κάθε… καλή κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης έτσι και η σημερινή διαρρέει ότι ο πρωθυπουργός είναι… εκνευρισμένος από τις δηλώσεις υπουργών του.
Ότι είναι προβληματισμένοι, ανήσυχοι για το αντίκτυπο που έχουν αυτές οι δηλώσεις στην κοινωνία. Κατά καιρούς οι διαρροές γίνονται πιο γλαφυρές. Επί Καραμανλή π.χ. έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός είναι αμίλητος, συνοφρυωμένος, σκεπτικός, ότι έχει σηκώσει το ένα φρύδι πιο πολύ από το άλλο κ.λπ.
Τώρα επί Τσίπρα ρωτάνε: «Είναι καλά ο Αλέξης; Έχει προβληματιστεί; Είναι εξοργισμένος; Eίναι θυμωμένος; Έχει βγάλει έρπη»; Δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να μαζέψεις το ρεμπέτ ασκέρι που κυβερνάς. 
Ο Φίλης τα βάζει με τους «παραιτηθείτε», του Σπίρτζη τα δάκρυα είναι καυτά καθώς καταγγέλλει τη συμφωνία για το Ελληνικό που μόλις υπέγραψε, η Καρακώστα βγάζει φοροφυγάδες τους συνταξιούχους, η Γεροβασίλη λέει ασυναρτησίες για το δημοψήφισμα και το Σύνταγμα, ο Κυρίτσης απειλεί με κρεμάλες τους «μένουμε Ευρώπη» και ούτω κάθε εξής. Κάθε μέρα και μια βλακεία, κάθε μέρα το Μαξίμου δηλώνει προβληματισμένο και ο χρόνος περνά. 
Οι φόροι επιβάλλονται αλλά δεν πληρώνονται, οι περικοπές όμως έχουν ξεκινήσει, ομαδικές απολύσεις έρχονται, περικοπές δώρων και επιδομάτων πλησιάζουν, οι κόκκινες γραμμές έχουν καταντήσει αστείο για να γελάμε στις παρέες. Όμως το καραβάνι της κυβέρνησης προχωρά ακάθεκτο προς τον γκρεμό. 
Αλλά μην ανησυχείτε. Το… προβληματισμένο Μαξίμου θα μας βγάλει ξανά από το αδιέξοδο. Θα τραβήξει τα αυτιά των διαφωνούντων, θα στείλει μηνύματα με κωδικούς, θα εκδηλώσει τη δυσφορία του για κάποιους υπουργούς, θα ρίξει και μια απειλή για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές και όλα καλά. 
Ο κόσμος θα παρακολουθεί τον Αλέξη, αυτό το καλό παιδί, να δίνει μάχες, να της χάνει αλλά όρθιος. Θα τον δικαιολογεί γιατί έχει κακούς συνεργάτες που λένε βλακείες αλλά αυτός, σοφός… γέρων βάζει τα πράγματα στη θέση τους με ένα νεύμα, με μια διαρροή, με ένα σήκωμα του φρυδιού, με έναν έρπητα που δείχνει ότι βασανίζεται το παιδί.
Βρε δε μας παρατάτε βρε σαλτιμπάγκοι; Δεν έχουμε καταλάβει το παιχνίδι σας νομίζετε; Δεν ξέρουμε τις ψεύτες και υποκριτές είστε και πώς στήνετε το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της προπαγάνδας; Όλα στημένα είναι κύριοι και κυρίες. Η Γεροβασίλη άνοιξε θέμα δημοψηφίσματος και παρ’ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση έχει περάσει στον κόσμο ως ένα εύκολο και… δημοκρατικό μέσο για να αλλάξει π.χ. ο εκλογικός νόμος.
Ο Φίλης, τάχαμου δεν ήξερε τι έλεγε για τους… ακροδεξιούς που θα κατέβουν στο Σύνταγμα; Ποιος ο Φίλης που σπούδασε χρόνια την προπαγάνδα και ξέρει πώς να στήνεις το κόλπο της συκοφάντησης. Με την κίνησή του να «διαφημίσει» τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου ουσιαστικά ο υπουργός της… απαιδείας την υποβαθμίζει. Όσοι κι αν μαζευτούν στο Σύνταγμα απλά θα έχει καεί ένα χαρτί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. 

Ο Φίλης βάζει στο στόχαστρο τους διοργανωτές, ο κόσμος σκέφτεται ότι υπάρχουν δυνάμεις «αντεπανάστασης» στην επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι Συριζαίοι συσπειρώνονται μια χαρά και η ζωή θα συνεχιστεί ακόμη καλύτερα.
Αντί ο κόσμος να βγει στους δρόμους μόνος του, να διεκδικήσει καλύτερη ζωή, εμφανίζεται από την προπαγάνδα του Φίλη να «πατρονάρεται» από κάποιους που είτε έχουν σχέση με τη ΝΔ είτε όχι, ουσιαστικά βγαίνουν στα μανταλάκια και τους δείχνει ο κόσμος.
Πολύ καλά στημένο το παιχνίδι, ασχολούμαστε μ’ αυτό σε σημείο που θα το βαρεθούμε τόσο και θα απαξιωθεί τάχιστα. Μια χαρά δουλειά έκανε ο Φίλης.
Για να μην πούμε για τους κλαψιάρηδες υπουργούς. Τον Σπίρτζη, την Καρακώστα, τον Παππά, τον Κυρίτση και όλους όσοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί πιέζονται από τα δύσκολα μέτρα που αναγκάζονται να ψηφίσουν. 
Έτσι η κυβέρνηση έχει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Και έχει πέσει στα τέσσερα υπογράφοντας ό,τι της φέρουν και κρατά ασίγαστη την αριστερή συνείδηση, την ευαισθησία της μεταπολιτευτικής αριστεράς για τους φτωχούς, τους αδύναμους, το περιβάλλον, τους κορμοράνους και ό,τι άλλο έχει… προοδευτικό πρόσημο και πουλάει στην κοινωνία.
Αυτά είναι τα ωραία κόλπα της κυβέρνησης κι εμείς τσιμπάμε. Αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα του χειρίστου είδους που όμως έχει αποτέλεσμα, διαρροές που πρέπει να δείχνουν ότι ο Αλέξης είναι προβληματισμένος ηγέτης. Αλλά τα μέτρα – μέτρα, ο εξευτελισμός από τους ξένους συνεχής, τα προαπαιτούμενα ασταμάτητα, η αξιολόγηση του φθινοπώρου δύσκολη, η χώρα σε διαρκή βύθιση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, αξιακή.

Η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει καλά μαθήματα από τα κόλπα των προηγούμενων. Έχει γίνει μάλιστα ο καλύτερος μαθητής αφού συνδυάζει την αριστερή καφρίλα με την αφασία και τον πολιτικό αυτισμό των προηγούμενων. Γι’ αυτό θα δυσκολευτούμε να τους ξεφορτωθούμε.

.Έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους…

Παρακολουθούσα μια συμπαθή τηλεοπτική εκπομπή προχθές, σχολιασμού της επικαιρότητας… Και πήρα κουράγιο πολύ, γιατί διαπίστωσα πως η αλήθεια έχει αρχίσει και να φαίνεται και να λέγεται… Έτσι απερίφραστα, χωρίς «φτιασίδια»… 

Έτυχε λοιπόν, να συζητούν τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την υπογραφή την επένδυση στο «Ελληνικό» (όπως και πριν λίγο διάστημα για τα περιφερειακά αεροδρόμια)… Οι παρευρισκόμενοι «στο πάνελ» είχαν την εντιμότητα να πουν, ότι και το «Ελληνικό», όπως και τα περιφερειακά αεροδρόμια, έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά! Τότε ξεμπλόκαραν όλες οι νομικές περιπλοκές που «σ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.