.Η Ελενα Παναρίτη κάνει την «ακτινογραφία» του Brussels Group και προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 0,6%

Αποκαλύψεις για τη σύνθεση του νέου Brussels Group, αλλά και προβλέψεις για το πιθανό πρωτογενές πλεόνασμα που θα έχει η χώρα έκανε η Ελενα Παναρίτη. Σε αναλυτική ενημέρωσή της προς τους δημοσιογράφος, η ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών. 

Η κα Παναρίτη κάνει λόγο για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ είναι οι «σκληροί, αμετακίνητοι και στρατιωτικοποιημένοι» καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν μέχρι να το πάρουν. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η Ελε... περισσότερα »

.Το ευρώ στα 1,0613 δολ.

Μικρή διόρθωση στην ανοδική πορεία του δολαρίου παρατηρείται σήμερα στην αγορά συναλλάγματος.
Το ευρώ διαπραγματευόταν πριν από λίγο στα 1,061 δολ. από το επίπεδο των 1,0532 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ανοδική κούρσα του δολαρίου ανακόπηκε μετά την υποχώρηση που εμφάνισαν τον Φεβρουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, για δεύτερο συνεχή μήνα. Παρά ταύτα ο δυναμισμός που εμφανίζει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να παρέχει ισχυρή στήριξη στο δολάριο.

Στο μεταξύ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το οποίο έχει φθάσει μέχρι στιγμής τα 60 δισ. ευρώ συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω την ισοτιμία του ευρώ.

.Αλ. Τσίπρας: Δεν μας υποχρεώνει κανείς για μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε

Σε ρήξη με χρόνιες παθογένεις της Ελλάδας στοχεύει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για την παροχή από τον ΟΟΣΑ της αναγκαίας τεχνικής συνδρομής, ώστε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας-ΟΟΣΑ. Σχέσεις ειλικρινούς συνεργασίας για την ανάπτυξη, με στόχο την ευημερία του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις που θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή. 

Οι μεταρρυθμίσεις, που θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, θα έχουν αποτέλεσμα την εμπέδωση της κοινωνικής αλλαγής, το χτύπημα μεγάλων συμφερόντων που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

«Ανοίξαμε σήμερα ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε».

.Κομισιόν: Θα συνεχιστούν οι τεχνικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές

«Οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των επαφών στην Αθήνα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στους εμπειρογνώμονες να συνεχίσουν τις συζητήσεις σε ήρεμη εργασιακή ατμόσφαιρα, μακριά από τη δημοσιογραφική και την πολιτική έκθεση. 
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες για την έκβαση των συζητήσεων και σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε ιδιαίτερα φειδωλός στις απαντήσεις του.

Αρκέστηκε, πάντως, να δηλώσει πως οι εμπειρογνώμονες θα εξειδικεύσουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έλαβαν από τις ελληνικές Αρχές και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αύριο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι θα γίνει ένας γενικότερος απολογισμός της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

.Η ΕΚΤ αύξησε μέσω ELA τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες

Kατά περίπου 600 εκατ. ευρώ αυξήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρευστότητα που μπορεί να διαθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του ELA (μηχανισμού άντλησης έκτακτης ρευστότητας).

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με τις διοικήσεις των υπολοίπων Κεντρικών Τραπεζών, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε η χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας μέσω του μηχανισμού έκτακτης βοήθειας. Το πρόσθετο ποσό που είχε αιτηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος ανέρχονταν σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΕΚΤ μέσω του ΕLA, έχει χορηγήσει ρευστότητα 68,8 δισ. ευρώ, επομένως μετά τη σημερινή αύξηση του πλαφόν το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα περίπου 69,4 δισ. ευρώ.

.ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,1% η ανεργία το τέταρτο τρίμηνο του 2014

Στο 26,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Μειώθηκε μεν από το 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2013, αλλά αυξήθηκε σε σχέση με το 25,5% του τρίτου τριμήνου 2014. Σε μέσα επίπεδα πέρυσι, η ανεργία ανήλθε σε 26,5%.

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.245.854 άτομα. 

Με δύο δομικά προβλήματα που συνεχίζουν να ζητούν λύσεις: Πρώτον, οι μακροχρόνια άνεργοι (αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα, εργασία για έναν χρόνο και πάνω) ανήλθαν σε περίπου 910.000 άτομα (το 73% του συνόλου των ανέργων). Το ποσοστό ανεργίας στους νέους έως 24 ετών ανέρχεται σε 51,5%, το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 56,9%. 

Αλλά, και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 είναι άνεργοι. Επίσης, χαρακτηριστικό της απόγνωσης είναι το γεγονός ότι 973.000 άνεργοι (το 78,1% του συνόλου) είναι διατεθειμένοι να εργαστούν ακόμη και με μερική απασχόληση.

.Βαρουφάκης: Είχαν κακομάθει πολλοί από τους εταίρους μας

Σήμερα θα έρθει στην Αθήνα ένα μέρος των τεχνικών κλιμακίων των εταίρων, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της έναρξης, χθες, στις Βρυξέλλες των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των τεσσάρων θεσμών. 

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων δεν θα έρχονται στη χώρα όλοι μαζί, αλλά η σύνθεσή τους θα είναι ανάλογα με το θέμα της διαπραγμάτευσης και των στοιχείων που χρειάζονται. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επισκέψεις στην Ελλ...περισσότερα »

.«Διαφημιστική απάτη οι «φιλολαϊκές» μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ»

«Μία μέρα μετά την επίσημη επανέναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα (Brussels Group), η κυβέρνηση προχωράει σε μια ακόμη διαφημιστική απάτη: Υπόσχεται «φιλολαϊκές» μεταρρυθμίσεις μέσω ΟΟΣΑ, του γνωστού οικονομικού οργανισμού που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων για τη στήριξη του κεφαλαίου. Και το χειρότερο απ' όλα ζητάει και τη στήριξη του λαού σ' αυτό το δρόμο».

Αυτά αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.