.Εφεξής η ΔΗΜΑΡ…

Η ΠΡΟΘΕΣΗ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη να συγκροτήσει τον χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.
 Η απόφαση του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, μετά και την εκλογή της νέας Κεντρικής και της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της, γίνεται πράξη, καθώς οι επαφές, συζητήσεις και συνεργασίες με πρόσωπα και ομάδες του προοδευτικού χώρου εμφανίζουν ουσιαστικές συγκλίσεις σε ό,τι και όσα προϋποθέτει μια τελική συμφωνία. 
Η πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της να υπηρετήσουν ισοτίμως και με ελπιδοφόρα προοπτική (μαζί με άλλες δυνάμε... περισσότερα »

.«Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες»

 «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματά μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα σχετικά με του αγρότες.

Όπως τόνισε οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους» και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20 χιλ ευρώ συν 5χιλ ευρώ για κάθε παιδί.

Ανάλογο ήταν και το κλίμα στο μπλόκο της Νίκαιας σήμερα το απόγευμα, μεταξύ των αγροτών που βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις. 

Την ενημέρωση έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

.Η μηχανή Harley-Davidson του πάπα Φραγκίσκου πουλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ

Μια μηχανή Harley-Davidson που ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, δέκα φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία που έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή. 

Ο τελικός «νικητής» έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου. «Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του πάπα -το όνομα «Francesco»- στη δεξαμενή καυσίμου. Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο.

.Εξετάζεται από την ΕΕ η υπαγωγή της Κεφαλονιάς στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.

.Eurobank: Αισιόδοξες οι προοπτικές της οικονομίας

Σημαντικά είναι τα περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank, βάσει των εκτιμήσεών τους που δημοσιεύονται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.  

Η αισιοδοξία αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο χωρίς τα καύσιμα, σημείωσε ετήσια αύξηση 3% τον Νοέμβριο 2013, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010, εξαιτίας κυρίως των ενδιάμεσων εκπτώσεων τον Νοέμβριο την εφαρμογή του μέτρου για την λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή.

Ο δείκτης PMI κυμάνθηκε υψηλότερα των 50 μονάδων τον Ιανουάριο 2014, γεγονός που σηματοδοτεί επέκταση του μεταποιητικού τομέα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο 2009 εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής και των παραγγελιών στον κλάδο της μεταποίησης. 
Επίσης, οι καταθέσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα το Δεκέμβριο 2013 αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση, για 2ο συνεχή μήνα (κατά 1,4%), ύστερα από υποχώρηση 5 διαδοχικών μηνών.

.Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ γιαούρτι, κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές της Σχολής Κιλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Νίτα Φορούχι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι.

Η μείωση του κινδύνου αφορά όλα τα είδη του γιαουρτιού, καθώς και μερικά τυριά με χαμηλά λιπαρά. «Η έρευνά μας δείχνει ότι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Νίτα Φορούχι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.