.Συνταξιοδότηση στα 67 αντί απολύσεων


Διατεθειμένη να υπαναχωρήσει από τη θέση για νέες απολύσεις στο Δημόσιο εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά η εφεδρεία και υπάρξει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 χρόνια εμφανίζεται η τρόικα.

Οι επικεφαλής της τρόικας έδωσαν εντολές στα τεχνικά κλιμάκια να επανεξετάσουν τα μέτρα στα οποία είχαν εμφανιστεί αρνητικοί σε πρώτη φάση. Αυτό θα γίνει σε νέο γύρο συναντήσεών τους με τους επιμέρους υπουργούς, στων οποίων την αρμοδιότητα ανήκουν τα αμφισβητούμενα μέτρα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη θα κληθεί να πείσει την τρόικα για την αποτελεσματικότητα του μοντέλου που προτείνει για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. 

Εκτός από τον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, οι επιφυλάξεις της τρόικας αφορούν τα προτεινόμενα μέτρα στην Άμυνα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία, για τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν θα φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στον απαιτούμενο χρόνο.

Πάντως η τρόικα επιμένει στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 χρόνια, κάτι που προκαλεί σημαντικές αντιδράσεις ενδοκυβερνητικά καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν την προοπτική αυτή.

Έτσι, όλα δείχνουν πλέον ότι συνολικά οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο, ενώ αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μιλούν για εκταμίευση της δόσης εφόσον υπάρξει θετική έκθεση της τρόικας τον Νοέμβριο.

.«Η κατάσταση θα χειροτερέψει»


Τον φόβο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερέψει και άλλο εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και πρόσθεσε ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να συγκεντρώσει δυνάμεις ώστε να την αντιπαλέψει.

Ερωτηθείσα αν ορισμένες μορφές αγώνα «όπως κλείσιμο λιμανιών κλ.π.» έχουν απομακρύνει κόσμο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν αναγορεύουμε "στο Α και το Ω" ορισμένες μορφές πάλης, ωστόσο όσο οξύνονται τα προβλήματα, αντίστοιχες πρέπει να είναι και οι μορφές πάλης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «οι μορφές πάλης από μόνες τους δεν προσφέρουν τίποτα, και το ζήτημα είναι στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πάλης», 

ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, κάθε γειτονιά και κάθε χώρος δουλειάς, πρέπει να γίνει χώρος συγκέντρωσης δυνάμεων και ανταλλαγής απόψεων με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή».

Σχετικά με τις προτάσεις του Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι «και αυτή η πρόταση μορφή δανείου είναι, ενώ θα ωφεληθεί και η ΕΚΤ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τώρα την Αργεντινή, ώστε "αν σκάσει στα χέρια του" η έξοδος από το ευρώ να την "ντύσει" με αριστερό προφίλ», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

.Αποσύρθηκε η τροπολογία


Στην απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τον συμβιβασμό με τη Siemens λόγω της άρνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς να την υπερψηφίσει, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Η ΔΗΜΑΡ είχε διαφωνήσει με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε κυρωθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εξακολουθεί να διαφωνεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δική του πρωτοβουλία, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να αποσυρθεί η «περιττή» ρύθμιση για την κύρωση της συμφωνίας συμβιβασμού με τη Siemens.

Και αυτό, όπως αναφέρεται, «προκειμένου να μην αναπαράγονται η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης και προκειμένου να μην εμφανιστεί η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που δεν θα ήταν ενωμένη».

Η τροπολογία θα καθιστούσε εμπρόθεσμη την κύρωση της συμφωνίας, χωρίς να αλλάζει την ουσία της. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να τηρήσει τη συμφωνία. 
Ωστόσο η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρεία παραμένει σε ισχύ.

.Διαψεύδει το υπ. Άμυνας


«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν υπέβαλε αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα απέτρεπαν τη μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών», δήλωσε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠ.ΟΙΚ., που δέχτηκε χθες τους «συνδικαλιστές» στρατιωτικούς,  αντί του Υπουργού κ. Γ. Στουρνάρα, που ήταν απασχολημένος.

Επειδή η δήλωση αυτή περιείχε και αιχμές προς τον ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλο, κύκλοι προσκείμενοι στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ενημέρωσαν με non paper τους στρατιωτικούς συντάκτες, αναφέροντας ότι:
«
Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. 

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις  λειτουργικών εξόδων καθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. 

Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές.» 

.Στη Βουλή η δικογραφία για τον Κ. Μπαρμπαρούση


Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με την οποία καλείται το Κοινοβούλιο να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του, 

προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης της αρχής και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν. 

Επίσης, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ακόμη, καταλογίζει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος και, τέλος, εκφράζει την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία. 

.Μόντι: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ


«Είναι συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ενιαίου νομίσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

 «Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίον «η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ξεκινήσει».

 Ο Μάριο Μόντι εξήγησε, επίσης, ότι «συνήθως χρειάζεται μια γενιά για να ολοκληρωθεί η πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που, από την Ελλάδα, ζητάμε να κάνει πράξη μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. 

Υπό αυτή την έννοια δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφθούμε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως όλες τις δεσμεύσεις, αλλά είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, επώδυνο, αλλά αναγκαίο».

.Αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση


Αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσε η εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε το αίτημα στη Βουλή (μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης).

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να αποφασίσουν οι βουλευτές εάν θα χορηγήσουν ή όχι την απαιτούμενη άδεια (άρση ασυλίας) για να ασκηθεί σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρα αντιποίησης αρχής και ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Κ. Μπαρμπαρούση, έσπασαν στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου πάγκους μικροπωλητών και κατέστρεψαν τα εμπορεύματά τους.

.Συμφωνία Στουρνάρα - προέδρου ΕΤΕπ για παροχή ρευστότητας στην αγορά


Συμφωνία για την παροχή ρευστότητας στην αγορά, υπέγραψαν, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ (Werner Hoyer).

Όπως ανέφερε ο κ. Χόγιερ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό, με τη συμφωνία «σηματοδοτούμε στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό λαό ότι θα μείνουμε εδώ και θα αυξήσουμε τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ, με αυτό το πακέτο ρευστότητας, το οποίο δίνει ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο οποίος νωρίτερα είχε μεταβεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διότι βοηθά την πραγματική οικονομία. 

.Το 48% των Γερμανών εγκρίνει την απόφαση του Δικαστηρίου για το ευρώ


Το 48% των Γερμανών εγκρίνει την απόφαση του γερμανικου Συνταγματικού Δικαστηρίου να επιτρέψει την υιοθέτηση νέων μηχανισμών στήριξης της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό αυτών που δεν συμφωνούν με την απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε χθες και χαιρετίσθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες, ανέρχεται σε 39%, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που παραγγέλθηκε από το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ξέρει τι να απαντήσει.
Μόνον 27% των Γερμανών υποστηρίζουν ωστόσο πως αυτή η απόφαση λαμβάνει επαρκώς υπόψη τα συμφέροντα της Γερμανίας, ενώ 61% υποστηρίζουν το αντίθετο.

Οι Γερμανοί φαίνονται επίσης επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη: το 78% αμφιβάλλει πως η δημιουργία των νέων μηχανισμών στήριξης συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίλυση αυτής της κρίσης.

.Ο Ομπάμα "προειδοποιεί" τη Λιβύη


Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξνείου στη Βεγγάζη, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.
Νωρίτερα χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Λιβύης Μοχάμεντ Μαγκαρίεφ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες το βράδυ στη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε επίσης στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι με θέμα τις αντιαμερικανικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα του και δήλωσε ότι "η Αίγυπτος οφείλει να συνεργασθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την διασφάλιση των διπλωματικών εγκαταστάσεων και προσωπικού των ΗΠΑ"

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.