.Νέα δημοτική παράταξη από την Αν. Μπότου-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Διακήρυξη – ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Aναστασία Μπότου
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Παράταξης Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη
Οι συνθήκες διαβίωσης όλων μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν αλλάξει δραματικά. Η καθημερινή επιβίωση μας είναι δύσκολη. 


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη δημιουργήθηκε γιατί θέλουμε να φέρουμε την ανατροπή, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε ενέργειάς μας τον άνθρωπο. 
Είμαστε απλοί καθημερινοί πολίτες που νοιαζόμαστε για το Δήμο και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της ζωής μας, ξεκινώντας από την πόλη μας.

Η προσπάθεια μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να δημιουργήσουμε μια πόλη, που να μπορούμε και να αξίζει να κτίσουμε τη ζωή και τα όνειρά μας σε αυτή. Σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο καθένας από εσάς που συμμερίζεται τις ιδέες μας και θέλει να συμμετέχει όποιες και αν είναι οι πολιτικές του θέσεις.

Καθαριότητα και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση
Στοχεύουμε σε μια καθαρή πόλη, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές αποκομιδής των σκουπιδιών. Επίσης, με δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων θα προσπαθήσουμε να τους ενεργοποιήσουμε να συνεισφέρουν με τις καθημερινές τους πράξεις στην καθαριότητα της πόλης.

Σχεδιάζουμε μία ολοκληρωμένη παρέμβασης αναβάθμισης και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα εφαρμόσουμε σταδιακά, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στο σχεδιασμό αυτό θα δοθεί έμφαση στην ενοποίηση του περιαστικού πρασίνου των Πανεπιστημίων με τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου της πόλης. 

Η ιδέα είναι η ανάπτυξη πρασίνου έτσι ώστε να αποτελεί τη φυσική συνέχεια με το πράσινο του Υμηττού.  Γι’ αυτό το λόγο θα αναπτυχθεί πράσινο με ανάπλαση αδιαμόρφωτων χώρων, δημιουργία πεζοδρόμων, πράσινων δωμάτων, ενίσχυση της φύτευσης και με την αφαίρεση μπετόν όπου είναι δυνατόν. Επίσης, όπου υπάρχει δυνατότητα θα δημιουργηθούν παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής.
Π
αιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός
Θέλουμε οι μαθητές μας να έχουν τα απαραίτητα, και εξασφαλισμένες τις καταλληλότερες συνθήκες για την κάλυψη των διδακτικών τους αναγκών. Επίσης, θα υποστηρίζονται οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές τους δραστηριότητες. 



Η συντήρηση των σχολείων και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους μαθητές μας είναι βασική υποχρέωση για μας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα συντηρούνται ανελλιπώς, ώστε οι συνθήκες άθλησης να είναι αξιοπρεπείς και ασφαλείς.
Με συντονισμένες δραστηριότητες θα αναπτυχθεί η Δια Βίου Εκπαίδευση και θα συνδεθεί με τις πολιτιστικές δράσεις. 

Ο πολιτισμός θα γίνει έκφραση της κοινωνίας και θα εκδηλώνεται μέσα στην κοινωνία. Στόχος είναι οι δράσεις πολιτισμού και παιδείας να συνδέονται μεταξύ τους και να προωθούν μεθοδευμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Κοινωνικές Δομές και Δίκτυο Αλληλεγγύης


Η ανάγκη των ανέργων και των εργαζόμενων γυναικών για παιδικό σταθμό των παιδιών τους αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, φροντίζοντας παράλληλα όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο παροχών από τους παιδικούς σταθμούς.

Οι ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές πρόνοιας του Δήμου ΚΑΠΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ θα υποστηριχθούν και ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες που θα προκύψουν, λόγω της κρίσης, θα δημιουργηθούν και νέες, που θα ανακουφίζουν τις ευπαθείς ομάδες.

Έμφαση θα δοθεί στην ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας με την αναβάθμιση του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών. Γονείς και παιδιά έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη από κάθε άλλη περίοδο, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
 

Η  ζωή τους αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Είναι σημαντικό να υποστηριχθούν ψυχολογικά. Επίσης, θα υποστηριχθούν οι μαθητές που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και προβλήματα λόγου, που έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.

Βασική μας επίσης επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που  θα υποστηρίζει τους ανθρώπους με σεβασμό και με στόχο την κοινωνική και οικονομική τους επανένταξη.
Κέντρο Νεότητας


Για τους νέους μας, έχοντας επίγνωση της απογοήτευσης και του θυμού που αισθάνονται, θα δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας χώρους του Δήμου, ένα ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, που θα είναι το στέκι τους και που θα μπορούν να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες. 


Μια πρώτη ιδέα είναι η δημιουργία  ενός στούντιο ηχογράφησης για να πραγματώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες. Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρωτοβουλία και ιδέα των νέων.
Στήριξη για τους επαγγελματίες
Για τους επαγγελματίες του Δήμου σε συνεχή συνεργασία μαζί τους θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται δράσεις στήριξής τους.

 

Μπορούν να οργανώνονται με το συντονισμό και τη συνδρομή του Δήμου εβδομάδες προσφορών, τονώνοντας έτσι την εμπορική κίνηση των καταστημάτων με παράλληλη ωφέλεια και για τους καταναλωτές και για τους επαγγελματίες, προσελκύοντας κόσμο και από άλλες περιοχές. 

Κάθε δράση και πρόταση των επαγγελματιών είναι καλοδεχούμενη για εμάς αφού στόχος μας είναι να ζωντανέψει η τοπική αγορά των μαγαζιών του δήμου, δίνοντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας για τους Δημότες.

Οικονομική Διαχείριση του Δήμου
Η διαχείριση των οικονομικών θα γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Οι αποφάσεις μας θα στηρίζονται στην κοινή λογική με μόνη σκέψη το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων του.

Καλούμε να έρθουν κοντά μας, όλοι εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη του Ζωγράφου και τους κατοίκους της. Θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο Δήμο.

Η πόλη μας είναι μία ωραία πόλη που αξίζει την αγάπη μας και θα μας προσφέρει και αυτή ότι χρειαζόμαστε αρκεί να τις δώσουμε και εμείς αυτά που έχει ανάγκη.

.ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΓΚΥΡΕΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ...


Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, αποφάσισε -πριν από λίγο σε έκτακτη συνεδρίασή της- η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας... 
Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου, μειώνεται από 1ης Νοεμβρίου μέχρι και 31ης Μαρτίου η οργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνι αφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων.

Επίσης, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους, ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει ένα μεγάλο πλοίο με ένα μικρότερο, αυτό σημαίνει άμεσα και μείωση της δύναμης του αριθμού των ναυτικών πάνω σε αυτό.

Σημειώνεται ότι η στελέχωση ενός πλοίου είναι ανάλογη με τη δυναμικότητά του. Για τους μεν θαλαμηπόλους είναι ανάλογη με τον αριθμό των κρεβατιών, για τους μηχανικούς με την ιπποδύναμη της μηχανής και για όλους τους υπολοίπους, συμπεριλαμβανομένων και των μαγείρων, με την ολική χωρητικότητα του πλοίου.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» δόθηκε ήδη στα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

.Ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης


Ένας Έλληνας, ο Τζον Κατσιματίδης, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 Ο δισεκατομμυριούχος Κατσιματίδης ήταν παλαιότερα υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος και ενίσχυε οικονομικά υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ και το Κογκρέσο, όπως τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον.
 Τα τελευταία χρόνια ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και προσδοκεί να είναι ο υποψήφιός του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 Ο κ. Κατσιματίδης επιδιώκει να διαδεχτεί στο ανώτατο αξίωμα της αμερικανικής μεγαλούπολης τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ (Ρεπουμπλικανό-ανεξάρτητο), ο οποίος το 2008 κατάφερε να αλλάξει τη νομοθεσία και από δυο συνεχόμενες θητείες που δικαιούταν, να επανεκλεγεί το 2009 για μια τρίτη τετραετή θητεία.

 Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes. 

.Γ. Προβόπουλος: Τα χειρότερα τελείωσαν


Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία των Financial Times κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χειρότερα τελείωσαν». 

Στην εκτίμηση αυτή, όπως είπε, συνηγορεί το γεγονός ότι έχουν ψηφισθεί όλοι οι νόμοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τον βηματισμό της για την εφαρμογή όλων των επιμέρους τμημάτων του προγράμματος. 

.Συνελήφθη καθηγήτρια για παιδική πορνογραφία


Συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών, η οποία κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς φέρεται να είναι μέλος πολλών οργανώσεων παιδόφιλων ανά τον κόσμο, με σοβαρή δράση για την προώθηση της παιδοφιλίας στην Ελλάδα.

 Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία γυναίκας δημοσιογράφου σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ολλανδία.

.Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας


Την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, πρότεινε ο εισαγγελέας τής έδρας Βασίλης Χαλντούπης.
Πρόκειται για τους Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη, για τους οποίους ο εισαγγελικός λειτουργούς σημείωσε ότι «είχαν περιορισμένες αρμοδιότητες και δεν είχαν καν γνώσεις λογιστικής». 

«Διατηρώ πολλές αμφιβολίες για τον Αθανάσαρο και τον Ζορπίδη και ορισμένες για τον Γερογιάννη», παρατήρησε.

Επιπλέον, πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορούμενων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών, πλην των δύο πρώην διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. Για αυτούς τους δύο εισηγείται να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση και επιπλέον για τον έναν για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, και αλλά και του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, του μόνου που παραδέχεται την υπεξαίρεση.

Επομένως, από το σύνολο των 18 κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση των 51,4 εκ. ευρώ, ο εισαγγελικός λειτουργούς πρότεινε την ενοχή των 13 εξ αυτών.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

.Ανοικτή η ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, "αλλά όχι με τη σημερινή πολιτική του"


Ανοιχτοί δρόμοι δεν υπάρχουν, αλλά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας το κόμμα για να κάνει συμμαχίες πολιτικές. Πολύ περισσότερο, εδώ κάνει συμμαχίες και με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά και θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η ΝΔ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ «θα μπορούσε να συμπράξει με ένα κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια βάση απολύτως ρεαλιστική και πολιτική. Αν θα μπορούσε να υπάρξει; Με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμπέσει».

Σημείωσε δε ότι «εμείς, η ΔΗΜΑΡ, που αναζητά τη νέα θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη η οποία θα αισθάνεται ισχυρή, ενιαία, ομοσπονδιακή και προσπαθεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να συμπράξει με ένα κόμμα, το οποίο λέει ότι αν έρθει στην εξουσία θα καταγγείλει τη σύμβαση και το Μνημόνιο και θα μπει σε ένα νέο κύκλο περιπετειών η Ελλάδα. Είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε με μια τέτοια πολιτική; Αποκλείεται. 

Αλλά αυτό δεν αποκλείει θεωρητικά την ανάγκη να υπάρξει μια επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς και να διαμορφώσουμε ενδεχομένως νέες πολιτικές. Το ερώτημα δεν είναι αν θα μπορούσε να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ποια πολιτική θα μπορούσε να συμπράξει».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.