.Επιτρέπεται να ρωτάω;

*Να* ήταν ένας όλος κι όλος δεν θα είχα πολλές αξιώσεις. Ενδεχομένως και καμία. Διότι τι απ' όλα να προλάβει ένας άνθρωπος όταν έχει να συντάξει και να προβάλει το οικονομικό πρόγραμμα ενός μεγάλου κόμματος που ετοιμάζεται και να κυβερνήσει; Αλλά για τα οικονομικά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον τέσσερις - Δραγασάκης, Μηλιός, Σταθάκης, Τσακαλώτος.

 Και θα έπονται κι άλλοι. Δεκάδες ή κι εκατοντάδες, αν θυμάμαι καλά από κάτι νούμερα που έδινε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου για τους ασχολούμενους με το πρόγραμμα του κόμματος. *Τέσσερα* μεγαλοστελέχοι, λοιπόν, που το καθένα τους δίνει μ...περισσότερα »

.Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην απεργία της Πέμπτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μαζικά και μαχητικά μέρος στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για έξοδο από το μνημόνιο, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, προετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα».

Στην Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 44% του πληθυσμού (σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας) να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, με 1,3 εκατομμύρια ανέργους οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ζει με το άγχος για το αύριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- φιάσκο με την τρόικα σχεδιάζει:

- Να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με νέες μειώσεις στις συντάξεις που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική εξαθλίωση των συνταξιούχων.
- Να ισοπεδώσει τη δημόσια παιδεία και να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
- Να καταργήσει επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

- Να συνεχίσει ανενόχλητη τις απολύσεις στο Δημόσιο και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

.«Η ΕΚΤ δεν έχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αποφασίσει βιαστικά για την αύξηση της στήριξης που παρέχει και τα όποια μέτρα θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. 

«Πρέπει να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν αυτά που έχουμε ήδη αποφασίσει - δεν πρόκειται να σπεύσουμε να λάβουμε νέα απόφαση χωρίς τη γνώση αυτή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης που είναι υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές, εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τη...περισσότερα »

.Επτακόσιοι μετανάστες επιβαίνουν σε ακυβέρνητο πλοίο, νότια της Κρήτης

Περίπου 700 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων, επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «baris» με σημαία Καραμπάτι, που έχει μείνει ακυβέρνητο από τα ξημερώματα λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται ήδη παραπλέοντα πλοία και πλοίο του πολεμικού ναυτικού ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αρχών για το που θα πρέπει να οδηγηθεί το πλοίο με τους παράτυπους μετανάστες.

.Στα ύψη οι αιτήσεις

Ξεπερνούν τις 9.400 οι αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxis που τέθηκε σε ισχύ χθες βράδυ, σύμφωνα με τη Γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Για να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ο φορολογούμενος πρέπει να εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς στον λογαριασμό του στο Τaxis, μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr)

.Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Αρετή Τσοχατζοπούλου μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκανε δεκτό το αίτημα της για αναστολή εκτέλεσης της 12ετούς ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με πρωταγωνιστή τον πατέρα της Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό της κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν τις 30.000 ευρώ που η Αρετή Τσοχατζοπούλου πρέπει να καταβάλλει ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί. «Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της . Θα γίνει έρανος - όσ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.