.Προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό


Το σχέδιο διακήρυξης, οι πολιτικές θέσεις και η πρόταση για τις αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, είναι τα τρία κείμενα που έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους, ενόψει της πραγματοποίησης του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξεδόθη, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των συνέδρων. 

Βάσει των προτεινόμενων αλλαγών στο καταστατικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια, από τα μέλη και φίλους του Κινήματος, το Συνέδριο πραγματοποιείται επίσης ανά τέσσερα χρόνια, και εκλέγει την 120μελή κεντρική πολιτική επιτροπή. Αυτή, με τη σειρά της, εκλέγει τον Γραμματέα του κινήματος και το 15μελες πολιτικό συμβούλιο. 

Σημειώνεται ότι, οι αλλαγές στο καταστατικό και οι πολιτικές θέσεις τίθενται, από σήμερα και έως τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, προς διαβούλευση

.Παραβιάσεις του εναερίου χώρου


Επτά τουρκικά αεροσκάφη - ανάμεσα τους τρία ναυτικής συνεργασίας- εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε ισάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τον τουρκικό σχηματισμό αποτελούσαν τέσσερα αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου απ' όπου εξήλθαν, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας πέταξαν ανατολικά της Ρόδου.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Σημειώνεται ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

.Συνελήφθη 22χρονος στην κηδεία του Ντερτιλή


Ένας 22χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές στον αέρα με πιστόλια.

 Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Ο 22χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Κρατική Ασφάλεια, από την οποία διενεργείται έρευνα για τους πυροβολισμούς.

Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή ασκεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

«Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τονίζει: 

«Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».

Για μετατροπή της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικολάου Ντερτιλή «σε show της ακροδεξιάς, χουντικών σταγονιδίων και νεοναζιστικών στοιχείων, που στις ημέρες μας έχουν βρει καταφύγιο στην Χρυσή Αυγή», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «απαράδεκτο», το οποίο «όλος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει».

«Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ «για τα γεγονότα στην κηδεία του Ντερτιλή».

Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».

.Διαδήλωση των εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, μπροστά από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των δαπανών.

Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο, ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω των οδών Πατησίων και Σταδίου.

.Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας


Μηχανοκίνητη πορεία, με μοτοσικλέτες και βαρέα οχήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που πραγματοποιούν.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι από 9 έως 10 μήνες, ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την πραγματοποίηση της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που έχει εξαγγελθεί και από την οποία αναμένουν να δοθεί σταθερή και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων.

Η πορεία κινήθηκε κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Ελευσίνας και στις 12.30 μετά το μεσημέρι επέστρεψε στον χώρο των ναυπηγείων.

.Για "προμήνυμα νέας σκληρότητας από την πλευρά της κυβέρνησης" έκανε λόγο η Αλ. Παπαρήγα


«Το πολιτικό μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι, αφού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του υπουργού -διότι οι φωτογραφίες και οι εικόνες είναι εκ των υστέρων, κάποιος τις έκανε αυτές τις καταστροφές και οπωσδήποτε μετά τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών- που ήταν η κύρια κατηγορία, τούς πάνε στο αυτόφωρο, αν είναι δυνατόν, διότι κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την ησυχία του υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο» τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

 
«Συνήθως στο αυτόφωρο πάνε πολύ βαριά αδικήματα, επομένως η κυβέρνηση θέλει να δώσει το μήνυμα ότι και όταν πας στον υπουργό, πρέπει να πηγαίνει ένας-ένας --πώς το έλεγαν στις συνθήκες της δικτατορίας ?μέχρι τρεις θα πηγαίνετε στα ζαχαροπλαστεία?. 

Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με χούντα, απλώς θέλω να πω ότι στην επικοινωνία με τον υπουργό θα πηγαίνει ένας, δύο το πολύ, θα πίνουν το καφεδάκι και τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και σημείωσε: 

«αν τους δικάσουν για το ζήτημα της παρουσίας προέδρων ομοσπονδιών σε δημόσιο χώρο, για έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό που ήταν εκεί, σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν ακόμη και τα διαβήματα στους υπουργούς».

«Εμείς δεν θα πούμε ότι κανείς από τους 35 δεν φοβάται, αυτό είναι αυτονόητο. Θα πούμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ατσαλωθεί και να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, έρχονται και καινούργια σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα, επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό», προσέθεσε η γγ του ΚΚΕ.

  
Ερωτηθείσα αν θεωρεί υπερβολική τη στάση της αστυνομίας, χθες, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «όταν ένας υπουργός είναι στο υπουργείο και πηγαίνει μια αντιπροσωπεία 40 συνδικαλιστών, μπορούσε, αντί να κλειστεί στο γραφείο του και να καλέσει την αστυνομία να αδειάσει το υπουργείο του από τους συνδικαλιστές, αν δεν ήθελε ο ίδιος -γιατί φοβόταν ή ντρεπόταν να τους αντιμετωπίσει αφού είχε κάνει προκλητικές δηλώσεις- να ορίσει τον αναπληρωτή υπουργό ή τον υφυπουργό, εν πάση περιπτώσει και τον γραμματέα του να τους δει».

Και κατέληξε:
«Τώρα να κλειδώνεται ο υπουργός στο γραφείο γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει επώνυμους ανθρώπους -δεν ήταν κουκουλοφόροι, με ονόματα που τα ξέρει απέξω κι ανακατωτά-, είναι πρόβλημα του υπουργού. 

Θεωρούμε όμως ότι δεν είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα αυτό, είναι πολιτικό πρόβλημα. Είναι προμήνυμα νέας σκληρότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, η ψυχολογία του υπουργού δεν μας αφορά».

."Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν τα χρήματά τους"


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

"Κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα έχει αποτελέσματα. Η χώρα μεταμορφώνεται. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους" τόνισε και προσέθεσε:

"Οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κατάλαβαν ένα πράγμα: αυτή η φορά είναι η τελευταίαευκαιρία για την Ελλάδα".

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχτηκε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπαρκής κατά το παρελθόν. "Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος", είπε στη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. Σημείωσε, επίσης, ότι αν "η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο".

Ωστόσο η "εμπιστοσύνη ανακτάται", επισήμανε ο Γ. Προβόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αν 87 δισεκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, 15 δισεκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν εκ νέου τους τελευταίους επτά μήνες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.