.Με πέντε κλιμάκια η φορολογία εισοδήματος

Περιορισμό των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ που είναι σήμερα σε πέντε, με ανώτατο φορολογικό συντελεστή από 45% που είναι ο ισχύον σε 35%, για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, προβλέπει το σχέδιο στο οποίο φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. 

Η επιβάρυνση στις οικογένειες παραμένει, με δεδομένο ότι καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά, ενώ οι φοροελαφρύνσεις προκύπτουν για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι νέες κλίμακες στις οποίες κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών, θα ισχύσουν πιθανότατα για τα εισοδήματα του 2013.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες παραμένει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά.

Ειδικότερα, οι κλίμακες μειώνονται από 8 σε 5 και θα έχουν ως εξής:

• 5.000 ευρώ - 12.000 ευρώ 10%
• 12.000 ευρώ - 16.000 ευρώ 18%
• 16.000 ευρώ - 26.000 ευρώ 25%
• 26.000 ευρώ και άνω 35%

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί την ενιαία φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων -και ατομικών- με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ

.Φήμες για συγχώνευση Εθνικής-Eurobank


Ανακοινώσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναμένεται να εκδώσουν σε λίγη ώρα Εθνική Τράπεζα και Eurobank αναφορικά με δημοσιεύματα που τις φέρουν να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μετοχική συνεργασία.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο ιδρυμάτων στο χρηματιστηριο Αθηνών ανεστάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιτελεία των δύο τραπεζών φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.

Στελέχη από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, όπως και στελέχη της Eurobank.

.Στουρνάρας: Το πακέτο πρέπει να κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο


Δραματική ήταν η επικοινωνία χθες του υπουργού οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς το πακέτο των μέτρων παραμένει ανοιχτό και οι εταίροι διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας χωρίς έστω ένα σοβαρό προσχέδιο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbeast.grτο όλο θέμα συζητήθηκε και μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του πρωθυπουργού -ο οποίος έχει επίσης λάβει μηνύματα που τον καλούν να κλείσει το πακέτο-και κοινή ήταν η θέση ότι πρέπει «το πακέτο να κλείσει μέσα στο Σαββατικύριακο». 

Έτσι δεν αποκλείεται να οριστεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο «προκειμένου οι αρχηγοί να πάρουν την ευθύνη ή μιας συμφωνίας στο πακέτο των μέτρων ή μιας νέας παράτασης της εκκρεμότητας με ότι σημαίνει αυτό και για την καταβολή της επόμενης δόσης».

.Βενιζέλος για επίσκεψη Μέρκελ


Σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα. Σε δήλωση του υπογραμμίζει ότι έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη.

Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, 
όπως είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και προσθέτει «ότι πυρήνας του πλαισίου αυτού είναι η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και η πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης. 
Μόνον έτσι το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για την Ελλάδα. Είμαστε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων».

.Συστάσεις στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Ανάρμοστη συμπεριφορά καταλόγισε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, καλώντας τους να τηρούν τον κανονισμό της Βουλής και να σέβονται τον χώρο.

Αφορμή στάθηκε ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χρησιμοποίησε υποτιμητικά σχόλια για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΕΑ, Μιχάλη Κωσταράκο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

.ΑΕΚ: Νέος πρόεδρος ο Δημητρέλος, αποφαίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


Ο Ανδρέας Δημητρέλος ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν επίσης οι κ. Νοτιάς, Γρυσμπολάκης, Μπρουσιανός, Παπαδημητρίου, Γεώργας και Σίμος. 

Αποφασίστηκε επίσης αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 23.5 εκατ. ευρώ, με την τιμή κάθε νέας μετοχής να διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ, καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου και ελάχιστο ποσό συμμετοχής τα 50.000 ευρώ. 
Αυτό το τελευταίο σημείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρκετών μικρομετόχων, που τόνισαν ότι με τον όρο αυτό ουσιαστικά αποκλείονται από την αύξηση.

Ο Δημητρέλος επανέλαβε την αισοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τον Δημήτρη Βιντιάδη ώστε να συμμετάσχει στην αύξηση του Μ.Κ. και να μπει ως επενδυτής στην ΠΑΕ, 
παραδέχθηκε όμως ότι, αν αυτό δεν συμβεί ως τις 15 Νοεμβρίου, δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο.

.Κεδίκογλου: Βήμα για σημαντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις η επίσκεψη Μέρκελ


"Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Άγγελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσκεψη στην Αθήνα της κ. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη. 

"Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. 

Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις", ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

.FT: Το ΔΝΤ καθυστερεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως και οι ομόλογοί τους στην Αθήνα, αναφέρουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της - σχετικά με το πακέτο των μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος - οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ΔΝΤ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η Ελλάδα πάλι στο προσκήνιο», σημειώνει ότι το ΔΝΤ είναι πολύ απαισιόδοξο 
για το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε η προκάτοχός της, δηλαδή στην ταχεία και πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων 
για να επιστρέψει η χώρα στην οικονομική ανάπτυξη. 
Η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της τρόικας των διεθνών δανειστών, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι πιστωτές από την ΕΕ, σημειώνουν οι Financial Times, θεωρούν ότι η νέα ελληνική ομάδα, που περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει δείξει αξιόπιστη θέληση για να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα της χώρας. 

«Το ΔΝΤ δείχνει τον μεγαλύτερο σκεπτικισμό για την ικανότητα των Ελλήνων να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχους της ΕΕ, προσθέτοντας: 
«Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας θέλουν να κάνουν τα σωστά, αλλά υποφέρουν από μία τρομακτική κληρονομιά και ένα πολύ κακό παρόν».

.Πυροβολισμοί στον Ασπρόπυργο και κλοπή χρηματοκιβωτίου από ΙΚΑ Γλυφάδας



Καταδίωξη με πυροβολισμούς έγινε κατά τη διάρκεια διάρρηξης, τα ξημερώματα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, ενώ άλλοι διαρρήκτες άρπαξαν ανενόχλητοι το χρηματοκιβώτιο του ΙΚΑ Γλυφάδας.

Στις 3.30 τρεις άγνωστοι διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή. 

Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν σε βάρος του φύλακα, ο οποίος τους ακολούθησε, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν.

Εξάλλου, γύρω στις 6 το πρωί, άγνωστοι παραβίασαν πλαϊνή είσοδο του ΙΚΑ Γλυφάδας, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 45Α, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και έκλεψαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο από το ταμείο, το οποίο περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό.

.Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη


Δείγματα του ασυμβίβαστου σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές -ομογενείς και μη- για έκτη συνεχή χρονιά, μέσα στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης.
Μεταφέροντας ποικιλομορφία θεμάτων, διαφορετικές αισθησιακές προσεγγίσεις, χιούμορ και δράμα, 

αλλά συνάμα καταγράφοντας ιστορικές αναζητήσεις, ανθρώπινες ανάγκες και πτυχές της οικονομικής κρίσης, οι διοργανωτές επιχειρούν να δώσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ, πανεπιστημιακός Τζέιμς Ντι Μέτρο, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι σύνθημα της προσπάθειας αυτής είναι: "ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας την ελληνική δημιουργικότητα", σημειώνοντας ότι "παρά την κρίση, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν καινούριες σημαντικές παραγωγές".

Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι "το πολιτιστικό αυτό γεγονός αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από κινηματογραφόφιλους, αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ένα πολύτιμο κομμάτι της σημερινής πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας".

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο στο Μουσείο Κινηματογράφου στην Αστόρια και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου. Προβολές θα γίνουν επίσης σε δυο κινηματογραφικές αίθουσες στο Μανχάταν.

Φέτος, θα προβληθούν οι ταινίες: "Μια φορά και ένα μωρό", "Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι" (θα είναι και η επίσημη πρεμιέρα του έργου στην Αμερική), "

Το Τανγκό των Χριστουγέννων", "Χαμένα Νιάτα", "Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922" (ντοκιμαντέρ), "ALPS", "Το Γάλα", "Η πόλη των παιδιών", "Ο Δράκος", "Fred won't Move out" (Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη), "Μαγική ώρα", "'Αδικος κόσμος" και "100" (ντοκιμαντέρ).

Την ερχόμενη Δευτέρα, μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα δοθεί διάλεξη (στο New York Film Academy Screening Room) για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, σε συνεργασία με τα προγράμματα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) και του Πανεπιστημίου Κολούμπια, 

και με ομιλητή ένα από τους σημαντικότερους μελετητές του έργου του Αγγελόπουλου στις ΗΠΑ, τον 'Αντριου Χόρτον, καθηγητή Κινηματογράφου και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.