.12.000 απολύσεις στους δήμους «βλέπει» ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Mε βάση και τις μνημονιακές προβλέψεις το σύνολο των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε απόλυση θα φθάσει τις 15 χιλιάδες έως το 2014, με τους 4.000 εντός του έτους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ένα μέρος αυτών να προέλθει και από διαθέσιμους οι οποίοι δεν θα επαναπορροφηθούν σε άλλους φορείς.

Oπως αποκάλυψε ο Λ. Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στο MEGA, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των προς απόλυση υπαλλήλων των δήμων, που, στην πλειοψηφία τους είναι προσληφθέντες με πλαστά πιστοποιητικά ή με αναξιοκρατικά κριτήρια. 

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο αριθμός απολύσεων που ζητεί η τρόικα ανέρχεται στο 40% των διαθεσίμων. «Το 40% θα φύγει. 12.500 με 15.000 θα φύγει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. 

Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος. Ερωτηθείς δε, πόσοι μπορεί να είναι με πλαστά δικαιολο

γητικά δήλωσε ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.


Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτι προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 -2011. «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτι προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. 

Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμιμα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα». 

Σε ό,τι αφορά πάντως την διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


.ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ...

Ημερίδα με θέμα «Δολοφονία Λαμπράκη: Η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά», διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό...
και τη Δημοκρατία, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη», και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής από τις 9.30 π.μ. έως τις 7 μ.μ..  

Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Ευάγγελος - Βασίλειος Μεϊμαράκης.

Οι εισηγήσεις επικεντρώνονται στο γεγονός της δολοφονίας, τις πολιτικές δυνάμεις καθώς και το πολιτικό σύστημα των αρχών της δεκαετίας του ’60. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

.Την Τρίτη η τροπολογία αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επισυνάπτει το υπουργείο Εσωτερικών την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να επισπευσθεί η υπερψήφισή της.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η τροπολογία επρόκειτο να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση των υποδίκων, του οποίου ωστόσο η συζήτηση θα καθυστερήσει στον τρέχοντα προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα συζητηθεί μαζί με την προαναφερθείσα τροπολογία, στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τρίτη.

.Ένας στους τρεις Γερμανούς επιθυμεί νέα προσφυγή στις κάλπες

Ένας στους τρεις Γερμανούς προτιμά να διεξαχθούν νέες εκλογές παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία TNS Infratest για λογαριασμό της ιστοσελίδας Huffington Post, η οποία ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 66% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 33% εμφανίζεται ενοχλημένο από την δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και προτιμά νέες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων, όσοι ψήφισαν το Κόμμα της Αριστεράς σε ποσοστό 57% επιθυμούν νέες εκλογές, ενώ πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Από τους πρώτους μόνο το 27% βλέπει «με καλό μάτι» νέα προσφυγή στις κάλπες και από τους δεύτερους μόνο το 26%. 

Αντίστοιχα, το 83% των ψηφοφόρων των Πρασίνων δεν επιθυμεί νέες εκλογές.

Το 49% πάντως των ερωτηθέντων είπε ότι φοβάται πως ένας «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ CDU/CSU και SPD θα οδηγήσει σε αύξηση των φόρων.

.Συνάντηση ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο εξέφρασε ακόμη μια φορά το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση του υπουργείου να προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.

 «Ζητούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσουμε την τροπολογία και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο» δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.

 Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, 

οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, εκατό επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο, περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, απομένουν δε 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές  του υπουργείου Υγείας.

 Παράλληλα, λύθηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) μέσω του ΕΣΠΑ.

.Λάτρεις των θαλασσινών από τα προϊστορικά χρόνια οι Έλληνες

 Η θάλασσα έτρεφε τους Ελληνες από τα προϊστορικά χρόνια, με τους ροφούς, τις σκορπίνες και τους ζαργούς να είναι πρώτα στις προτιμήσεις τους, τα όστρακα να αποτελούν πρώτη ύλη για τη δημιουργία κοσμημάτων και η μεταποίηση να έχει προχωρήσει ακόμη και στη δημιουργία πάστας ψαριού!

Πολύτιμα στοιχεία για την αλιεία και τα αλιευτικά προϊόντα στο προϊστορικό Αιγαίο περιλαμβάνει η ομιλία της Δήμητρας Μυλωνά, από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας για την Ανατολική Κρήτη στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιχθυολόγων Δημοσίου.

Στην ιστορική επισκόπηση της κ.Μυλωνά αναφέρεται ότι η εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων χρονολογείται στην 11η χιλιετία πριν από σήμερα, στο τέλος μιας εποχής ραγδαίων περιβαλλοντικών αλλαγών και στην αρχή του Ολόκαινου.
Πολιτιστικά οι ακτές του Αιγαίου ήταν τότε ένας χώρος αραιοκατοικημένος από κοινότητες κυνηγών/τροφοσυλλεκτών και ψαράδων. 

Τρεις αρχαιολογικές θέσεις, δύο σπήλαια (Φράχθι Αργολίδας και Σπήλαιο Κύκλωπα στα Γιούρα) και ένας ανοιχτός οικισμός (Μαρουλάς Κύθνου) παρέχουν πληροφορίες σχετικές με την αλιεία. Κατά την ανασκαφή στα σπήλαια συλλέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες ψαροκόκαλα και λέπια, χιλιάδες όστρακα αλλά και οστά από θαλάσσια θηλαστικά και ψαροπούλια. 

Τα ψάρια που πιάνονταν ήταν κυρίως παράκτια, μεσαίου μεγέθους όπως ροφοί, σκορπίνες, χριστόψαρα, συναγρίδες, λυθρίνια και σαργοί. 

Η ανασκαφή στο σπήλαιο του Κύκλωπα αποκάλυψε επίσης ένα τμήμα της αλιευτικής τεχνολογίας που είχε υιοθετηθεί στην εποχή αυτή. Πρόκειται για αγκίστρια δύο τύπων, φτιαγμένα από οστό και ελαφοκέρατο

.«Η Κομισιόν δεν ζητά αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα»

Στόχος του εγγράφου εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη-μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι υπάρχει αίτημα της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης. 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αποσαφήνισε ότι, για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα Μνημόνια που έχουν συνάψει, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες οι συστάσεις για φορολογικά ζητήματα καθορίζονται στο πλαίσιο των εξειδικευμένων οικονομικών συστάσεων που υιοθετεί η Επιτροπή κάθε Άνοιξη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η έκθεση για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση είναι ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής και ένα από τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. 

Στόχος του εγγράφου είναι η οριζόντια καταγραφή και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα κράτη- μέλη στα φορολογικά τους συστήματα τον τελευταίο χρόνο και να εξετάσει τις συνολικές τάσεις εντός της ΕΕ, είπε η Έμερ Τρέινορ.

.Ανακάλυψη - ορόσημο ίσως ανοίξει τον δρόμο για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα χαρακτηρίζεται «ιατρικό ορόσημο» και «ιστορική καμπή» από πολλούς ειδικούς, καθώς μπορεί ν' ανοίξει για πρώτη φορά τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός χαπιού που θα θεραπεύει τη νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, σταματώντας την καταστροφή των κυττάρων (νευρώνων) του εγκεφάλου.

Πάντως η σχετική έρευνα, που έγινε με επιτυχία σε ποντίκια, βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία εωσότου υπάρξει κάποιο νέο φάρμακο - χωρίς κάτι τέτοιο να είναι καν εγγυημένο. 

Παρ' όλες όμως τις επιφυλάξεις των επιστημόνων, είναι η πρώτη φορά, όπως αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, που μια χημική ουσία λαμβάνεται από το στόμα, φθάνει στον εγκέφαλο και φαίνεται να σταματά πλήρως μια νευροεκφυλιστική πάθηση.

«Αν και η έρευνα έγινε σε ποντίκια, όχι σε ανθρώπους, ενώ αφορά τη νόσο των πριονίων και όχι το Αλτσχάιμερ, επειδή είναι παρόμοιος ο τρόπος που πεθαίνουν οι νευρώνες σε αυτές τις δύο ασθένειες, αυτό το εύρημα, υποπτεύομαι, θα κριθεί από την ιστορία ως ένα σημείο καμπής στην έρευνα για φάρμακα που θα σταματήσουν τη νόσο»  σχολίασε ο καθηγητής Χημείας Ρότζερ Μόρις του King' s College του Λονδίνου.

.Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θέλουν να αγοράσουν «πακέτο» ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, ROSCO

Η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» θεωρεί σκόπιμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο εάν συμπεριληφθούν σε αυτόν οι μετοχές της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO και του λιμένος της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και φερόμενος ως προσωπικός φίλος του Ρώσου Προέδρου.

«Το ζήτημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεργαζόμαστε. Προωθήσαμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε ότι εάν ληφθούν υπόψη, θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου» σημείωσε ο κ. Γιακούνιν.

.«Η ελληνική προεδρία θα συμπέσει με την αρχή της εξόδου από την κρίση»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο του ΕΚΕΜΕ/TEPSA, που οργανώνεται ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας, είπε: «Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο, όπου δοκιμάστηκε η αντοχή του ευρώ και του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και όπου επίσης δοκιμάζεται η αντοχή των δημοκρατικών θεσμών». 

Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αυτή θα συμπέσει «με την αρχή της εξόδου από την κρίση» έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης κι ενώ ήδη η Ελλάδα παρουσιάζει διαρθρωτικό πλεόνασμα. «Και η επιδίωξη να φανούν τα πρώτα δείγματα της αλλαγής... περισσότερα »

.Νέο άλμα της ανεργίας στο 27,6% τον Ιούλιο

Συνεχίζει ακάθεκτη της ανοδική της πορεία η ανεργία στην Ελλάδα, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 27,6% τον Ιούλιο, έναντι 27,5% τον Ιούνιο του 2013 και 25% τον Ιούλιο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι στην Ελλάδα ανήλθαν στα 1.374.054 τον Ιούλιο του 2013, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Στο 25% διαμορφώνεται η ανεργία στους άντρες, στο 31,1% στις γυναίκες τον Ιούλιο του 2013. Στο 55,1% η ανεργία στους νέους ηλικίας έως 24 ετών.

Πρωταθλητής στην ανεργία αναδεικνύεται η αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ανήλθε στο 30,5% τον Ιούλιο του 2013.

Στο 27,9% η ανεργία στην Αττική, στο 29,9% σε Μακεδονία-Θράκη. Το χαμηλότερο ποσοστό (22%) καταγράφεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.