.Οι λαϊκισμοί και τα μνημόνια

*Στη* μνημονιακή Ελλάδα κυριάρχησαν δύο πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα. Ο λαϊκισμός των μνημονιακών και ο λαϊκισμός των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Οι μεν ουδέποτε κατάλαβαν τα λάθη, τις αστοχίες και τους δογματισμούς των μνημονιακών πολιτικών. Οι δε, με ακραία δημαγωγία, απλώς έκαναν πολιτικό «ταμείο». 

Πολύ* φοβάμαι ότι και στη μεταμνημονιακή Ελλάδα οι δύο αντίπαλες παρατάξεις προετοιμάζονται για την επανάληψη του ίδιου «ματς». Κατ' αρχάς να εξηγούμαστε. Η εποχή των μνημονίων το 2015 τελειώνει. Αυτό μόνο τυφλοί το αρνούνται και διάφοροι «καβαφιστές» της πολιτικής που χωρίς «βαρ...περισσότερα »

.Σε λειτουργία οι «έξυπνες στάσεις»

Στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των πρώτων δέκα «έξυπνων στάσεων», παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Το σύστημα της τηλεματικής, το οποίο θα λειτουργήσει πλήρως στις αρχές του 2016, θα δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις και στα λεωφορεία, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται και η ενημέρωσή τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet τους, μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που αποκτούν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη βελτίωση των υπηρεσιών των Συγκοινωνιών Αθηνών. Πρόκειται για ένα έργο, που επί 10 χρόνια ήταν κι αυτό στα συρτάρια. Σήμερα, γίνεται πραγματικότητα. Κάθε μέρα πλέον θα προστίθενται "έξυπνες στάσεις" σε όλη την Αθήνα» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

Οι πρώτες «έξυπνες στάσεις» είναι «Ευαγγελισμός» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Ρηγίλλης» (άνοδος & κάθοδος Βασιλίσσης Σοφίας), «Πεδίον Άρεως», «Πανελλήνιος», «Πολυτεχνείο», «Πλ. Κάνιγγος», «Ακαδημίας», «Σύνταγμα». 

Το σύστημα της τηλεματικής περιλαμβάνει εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων στάσεων» για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων, Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος, Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.

.«Πόθεν έσχες» επί της εμπορικής τιμής του ακινήτου

Την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων -και όχι επί των αντικειμενικών τιμών, που προβλέπει το σημερινό καθεστώς- προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Με νομοθετική διάταξη, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το υπουργείο θα προβλέπει ότι το «πόθεν έσχες» θα εφαρμόζεται επί του τιμήματος της αγοραπωλησίας του ακινήτου που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης. 

Σήμερα, εφαρμόζεται επί των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που στις περισσότερες περιοχές είναι υψηλότερες των εμπορικών τιμών, λόγω της μεγάλης βουτιάς των τελευταίων από την έναρξη της κρίσης. 

Έτσι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αγοραστές ακινήτων καλούνται να δικαιολογήσουν στην εφορία ποσά τα οποία δεν κατέβαλαν, γεγονός που αποτελεί ακόμη έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την αγορά ακινήτων. Για αυτό εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην κτηματαγορά καθώς θα συμβάλει στην αύξηση των αγοραπωλησιών. 

.«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει»

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».

Τέλος, αναφέρει ότι «ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».

.Ένα έργο που δεν έχει απαντηθεί σε άλλο ταφικό μνημείο

«Είναι ένα εξαιρετικό έργο τέχνης, ένας μοναδικός πίνακας», τόνισε το πρωί της Δευτέρας η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στην αποκάλυψη του ψηφιδωτού στον τύμβο Καστά, το οποίο προκάλεσε παγκόσμιο δέος. Όπως ανέφερε ακόμη σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, πρόκειται μόνο για το μέρος της αναπαράστασης. 

Στα δεξιά και τα αριστερά του συνεχίζεται το έργο, αλλά στα σημεία αυτά υπάρχουν ακόμα οι κολώνες στήριξης των ανασκαφικών έργων. «Πρόκειται για μία αναπαράσταση 15 τμ. ωστόσο το ακριβές της μέγεθος δεν μπορεί να υπολογιστεί», διευκρίνισε και τόνισε ότ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.