.Βενιζέλος: Πάμπλουτοι χομπίστες διασκεδάζουν την ανία τους εις βάρος των αδυνάτων

Για το δικαίωμα της Ελλάδας να περάσει σε μια άλλη φάση, εκτός μνημονίων, μιλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας παράληλλα σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση αλλά και στους «πρόθυμους συνοδοιπόρους της σε διάφορους κύκλους» που «επιχαίρουν» με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Συγκεκριμένα, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με τίτλο «Ο εκτροχιασμός της δημόσιας συζήτησης» ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να εξέλθει από τα μνημόνια, λέγοντας πως: «Η Ελλάδα δικαιούται να περάσει σε μια νέα φάση. Σε μια φάση "... περισσότερα »

.Οι... κόκκινες γραμμές της τρόικας για την επιστροφή της

Να υπάρξει πρόοδος που να δικαιολογεί την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα ζητούν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ από την κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους για τους ρυθμούς της διαπραγμάτευσης. Χθες από κύκλους της ΕΕ διευκρινίσθηκε πως η τρόικα δεν ζητά γραπτές διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά για να επανέλθει στην Αθήνα, 

ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως το επιθυμητό θα ήταν να επιστρέψει όταν υπάρξει σημαντική πρόοδος σε ορισμένα θέματα, δηλαδή όταν καταρτιστούν τα νομοσχέδια για τα εκκρεμή ζητήματα. Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων των... περισσότερα »

.Μητσοτάκης κατά Μητρόπουλου για «φάμπρικα» παράνομων προσλήψεων

Αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Μητρόπουλου ξέσπασε σήμερα με αφορμή πόρισμα του ΑΣΕΠ που «δείχνει» το δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου να έχει προβεί σε παράνομες προσλήψεις, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με την ιδιότητα του εργατολόγου, γνωμοδότησε πως ουδείς πληροί τους όρους του ΠΔ, ενώ σήμερα βρίσκεται στην όχθη εκείνων που υποθάλπουν τους παράνομους διορισμούς. Το πόρισμα υπογράφεται από τον σύμβουλο του ΑΣΕΠ, πρώην αρεοπαγίτη κ. Λυμπερόπουλο κ... περισσότερα »

.Αύριο στον εισαγγελέα η δήμαρχος Ζωγράφου

Στην Εισαγγελία Εφετών παρουσιάζεται αύριο η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει σε βάρος 5 δημάρχων της χώρας για την άρνησή τους να παραδώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων, ύστερα από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων στους οποίους προΐστανται.

Σήμερα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος πήρε προθεσμία έως την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, διότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Επίσης, έχουν κληθεί ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

.Ζητείται λύση

Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Και πιστεύω ότι για όλα υπάρχει λύση αν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο όποιο πρόβλημα καθίσουν και το συζητήσουν σοβαρά και υπεύθυνα. Και υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αμετακίνητος στόχος και των δύο πλευρών είναι η επίλυση των γνωστών και ανεπίλυτων προβληματικών καταστάσεων του υπό συζήτηση θέματος.

Oπως συμβαίνει να είναι τις μέρες αυτές η ανάγκη ή μη επιβολής ελέγχου στα πανεπιστήμια. Ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι χρόνια τώρα έχουν διαμορφωθεί απαράδεκτες καταστάσεις που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται μ' άλλον τρόπο εκτός απ' αυτόν της στοιχειώδους αστυνόμευσης. Εκτός κι αν κάποιος αντιπροτείνει άλλη σοβαρή και αξιόπιστη λύση.

Πώς αλλιώς, αν όχι με αστυνόμευση, θα αποτραπεί η κατάληψη επί δεκαετίες πανεπιστημιακών χώρων από τον οιονδήποτε; Πώς θα παρεμποδιστεί η μετατροπή άλλων χώρων σε αποθήκες παράνομων εμπορευμάτων; Πώς θ' αποκλειστούν η είσοδος και η ανεξέλεγκτη δράση όσων διακινούν ναρκωτικά; 

Πώς θα προστατευτούν γραφεία και μηχανήματα από την καταστροφική δράση εξωπανεπιστημιακών στοιχείων; Ποια λύση θα δοθεί επιτέλους στις φοιτητικές εστίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η χρήση τους αποκλειστικά και μόνο από φοιτητές;

Υπάρχουν κι άλλα, πολλά άλλα, αλλά περιορίζομαι σ' αυτά. Και πολύ θα 'θελα να ακούσω ιδέες και προτάσεις -σοβαρές ιδέες και σοβαρές προτάσεις- για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβληματικών καταστάσεων, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι είμαι διατεθειμένος να αποδεχτώ οποιαδήποτε απ' αυτές θα συγκεντρώνει ένα μίνιμουμ ενδεχόμενης αποτελεσματικότητας.

Και για να γίνω ακριβέστερος, μια τέτοια συζήτηση θα 'θελα να την παρακολουθήσω να γίνεται στη Βουλή. Αλλά με τις προϋποθέσεις που προανέφερα και όχι με αοριστίες και υπεκφυγές, που όχι μόνο δεν επιλύουν προβλήματα, αλλά αντίθετα τα επιδεινώνουν. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτό γίνεται εδώ και χρόνια.

Από τη μια έχουμε άμεσα και πιεστικά προβλήματα που περιμένουν λύση κι από την άλλη μεγαλοστομίες και αοριστολογίες που όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις, αλλά παρατείνουν και επιδεινώνουν απαράδεκτες καταστάσεις, οι οποίες ευτελίζουν τα ελληνικά ΑΕΙ και τους προσδίδουν δικαιολογημένα χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο παρά κολακευτικοί είναι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.