.ΣΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ...

Στις 27 Αυγούστου αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή η τροπολογία που αφορά τη μεταφορά των μαθητών των δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες...

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η τροπολογία έχει ήδη υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και βρίσκεται από τις 14 Αυγούστου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την ειδική έκθεση.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί στις 27 Αυγούστου στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον «Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις».

.ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ...

Ανώτεροι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία θα συναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στη Χάγη προκειμένου να εξετάσουν λύσεις για την πιθανότητα λήξης του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...

Θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, μετά τις εκθέσεις για τη χρήση φονικών χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό.
Παρότι η συνάντηση είχε προγραμματισθεί πριν τις αναφορές για τα χημικά, εντούτοις δεν είχε προσδιοριστεί καμία ημερομηνία.

Την αμερικανική πλευρά θα εκπροσωπήσουν η υφυπουργός Εξωτερικών για τις Πολιτικές Υποθέσεις, Γουέντι Σέρμαν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, Ρόμπερτ Φόρντ, ενώ τη Μόσχα οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα την Κυριακή ο κ. Φόρντ θα συναντηθεί με ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας, ενώ η Ρωσία είναι παραδοσιακός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και προμηθευτής όπλων της Δαμασκού.

.Υπεγράφησαν τα τεχνικά δελτία για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης υπέγραψε σήμερα τα τεχνικά δελτία έργων και δράσεων που ως αντικείμενο έχουν την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποδοτική λειτουργία των δήμων.

Το υπουργείο αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο συνδράμει στην αύξηση της απορροφητικότητας του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ενώ παράλληλα βοηθάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονιστεί, να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να αυξήσει τα έσοδα.

Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση») και σε πρώτη φάση προϋπολογίζεται σε 6 εκ. ευρώ.

Μετά από πολύ καιρό το Υπουργείο Εσωτερικών και οι δήμοι θα έχουν στην διάθεση τους εργαλεία και πόρους να προωθήσουν τομές και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την λειτουργία και αποδοτικότητα τους και θα αυξήσουν την ποιότητα των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προωθούν συνέργειες που εκτείνονται και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Μετά από διαβούλευση του ΥΠΕΣ και της ΚΕΔΕ ιεραρχήθηκαν οι θεματικοί τομείς και οι κρίσιμες λειτουργικές περιοχές των Δήμων, οι οποίες απαιτούν εισαγωγή μεταρρυθμίσεων ή χρήζουν υποστήριξης της εφαρμογής αναδιοργανώσεων, ανασχεδιασμού και απλούστευσης διαδικασιών. Οι κυριότερες επιλογές, που εντάχθηκαν στα τεχνικά δελτία, αφορούν :

- στην απλούστευση και «ηλεκτρονικοποίηση» των οριζόντιων λειτουργιών των Δήμων που περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό, την οικονομική διαχείριση, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, την παραγωγή τεχνικών έργων κλπ.

- στη δημιουργία βάσεων δεδομένων και πλατφόρμας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Παρατηρητήριο τοπικής ανάπτυξης)

- στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων

- στην εισαγωγή διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου

- στη δημιουργία Κοινής Αρχής Αναθέσεων και Προμηθειών

- στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης των τοπικών δημοτικών εσόδων, καθώς και των εσόδων των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

- στην αναβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών

- στην υποστήριξη των μικρών νησιωτικών Δήμων, των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων και των Πολεοδομικών υπηρεσιών

- στην εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων και στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των δημοτικών δικτύων οδοφωτισμού και Ύδρευσης - Αποχέτευσης.

.Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

Η διαχείριση και επίλυση τρεχόντων πολιτικών ζητημάτων και η ολοκλήρωση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό, η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ, και το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συνέδριο του κόμματος για την 3η Σεπτέμβρη, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας του Κινήματος για το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των εθνικών στόχων είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και η εξάντληση της τετραετίας στη βάση συγκεκριμένων στόχων... περισσότερα »

.Aρσενικό περιείχε το δαχτυλίδι-φονικό όπλο του 14ου αιώνα

Αρσενικό περιείχε, πιθανότατα, το δαχτυλίδι-φονικό όπλο του 14ου αιώνα που ανακαλύφθηκε, για πρώτη φορά στη Βουλγαρία, στο ακρωτήρι Καλιάκρα από ομάδα αρχαιολόγων, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια και αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Μπόνι Πετρούνοβα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μελέτες της κ. Πετρούνοβα για τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια που χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή για τις δολοφονίες - κυρίως πολιτικής φύσης - επισημαίνεται στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Στάνταρτ».

«Αυτό το είδος δηλητηρίου (αρσενικό) έχει τη μορφή σκόνης και μπορεί πολύ εύκολα να τοποθετηθεί στην ειδική θήκη που έχει το δαχτυλίδι. Το αρσενικό ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα δηλητήρια στη Βενετία εκείνη την εποχή, που χρησιμοποιούνταν για τέτοιου είδους δολοφονίες» τονίζεται - μεταξύ άλλων - σε σχετική ανακοίνωση.

Το δαχτυλίδι έχει ένα μικρό στρογγυλό δοχείο κολλημένο πάνω σ' αυτό. Το δοχείο έχει μια μικροσκοπική οπή που επιτρέπει τη ροή υγρού ή σκόνης μέσα σ' αυτό. Το δοχείο μπορούσε να γεμίσει με δηλητήριο, το οποίο, στη συνέχεια, έριχναν κρυφά στο ποτήρι του θύματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα αλλά και την ανασκαφική δραστηριότητα για το 2013,θα ανακοινωθούν από την κ. Πετρούνοβα και τα μέλη της ομάδας των αρχαιολόγων τον Σεπτέμβριο.

.Τουλάχιστον 43 νεκροί από τις δύο εκρήξεις στον Λίβανο

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα σε τεμένη της Τρίπολης, στον βόρειο Λίβανο, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Νωρίτερα, η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου του Λιβάνου ανέφερε ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500.

Οι δύο επιθέσεις, οι πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί στην Τρίπολη μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο, σημειώθηκαν την ώρα που τελείωνε η προσευχή της Παρασκευής και οι πιστοί αναχωρούσαν για τα σπίτια τους. 

Λιβανέζοι αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν ψύχραιμοι και ζήτησαν να επικρατήσει ηρεμία καθώς η ένταση στην πόλη κορυφώνεται, ως αποτέλεσμα της διάχυσης της συριακής κρίσης στον γειτονικό Λίβανο. 

.Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία

 Στη σύγχρονη εποχή, με τους έντονους ρυθμούς ζωής, όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από την ψυχολογική πίεση που συχνά μας ταλαιπωρεί. Το περπάτημα, η βόλτα στο πάρκο, η γυμναστική, το ποδήλατο, και γενικότερα η συμμετοχή σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, μπορούν να ενισχύσουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.

 "Η άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχική υγεία και για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του ατόμου" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Βασίλειος Γεροδήμος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας "Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση".

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (περισσότερες πληροφορίες στο www. exerciseforhealth) απαντούν σε πέντε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την επίδραση της άσκησης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Μορφές άσκησης προς αποφυγή

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η πολύωρη, καθημερινή και έντονη άσκηση, τα ανταγωνιστικά αθλήματα, η άσκηση με αγωνιστικές επιβαρύνσεις, η συμμετοχή σε αγώνες με σκοπό τη νίκη, το κυνήγι των επιδόσεων, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες υψηλού ρίσκου (πχ. αναρρίχηση) δεν βοηθούν στη μείωση του στρες και του άγχους.

.Ένα εκατομμύριο τα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν γίνει πρόσφυγες στο εξωτερικό εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία έφθασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, ενώ άλλα δύο εκατομμύρια είναι εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
"Αυτό το εκατομμυριοστό παιδί πρόσφυγας δεν είναι ένας αριθμός όπως οι άλλοι, είναι ένα πραγματικό παιδί, ξερριζωμένο από την εστία του, ίσως ακόμη κι από την οικογένειά του, αντιμέτωπο με τη φρίκη", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού (UNICEF) Άντονι Λέικ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.
Τα παιδιά αποτελούν τουλάχιστον το ήμισυ του συνόλου των Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με τους αριθμούς του ΟΗΕ.

Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στο Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, όμως είναι ολοένα και περισσότερα αυτά που καταφεύγουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από δύο χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 7.000 παιδιά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.