.Ολοι οι νέοι σταθμοί του μετρό... Ζωγράφου - Πλατεία Γαρδενια• Γουδί - Πλατεία Ελευθερίας

Τη δημοπράτηση της νέας Γραμμής 4 του μετρό με 14 σταθμούς αντί για 9, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. 

Εκτός από το τμήμα Ευαγγελισμός – Άλσος Βεΐκου, πρόκειται να κατασκευαστεί ταυτόχρονα και το τμήμα Ευαγγελισμού – Γουδή, το οποίο περιλαμβάνει σταθμούς στο Παγκράτι, την Καισαριανή, τα Ανω Ιλίσια και του Ζωγράφου. 

Εκτιμάται ότι η νέα Γραμμή του μετρό θα εξυπηρετεί 220.000 επιβάτες ημερησίως. Η σήραγγα θα είναι 11,9 χιλιόμετρα συν 800 μέτρα συνδετήρια σήραγγα με τις Γραμμές 2 και 3. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, ... περισσότερα »

.Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας στηρίζει τις ελληνικές θέσεις

 Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές θέσεις από το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διεθνής οργανισμός στηρίζει τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων, συμφωνήθηκε επίσης, ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας. 

Επαρκές θεωρήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας (Λοκ άουτ) εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Εκτιμήθηκε τέλος, ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

.Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει με λάθος τρόπο τις συντάξεις του Δημοσίου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστρατηγεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών του συνταξιοδοτούμενου τα τελευταία πέντε έτη, διατυπώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

'Οπως ειδικότερα αναφέρουν, η διάταξη αυτή καταστρατηγείται διότι το Γενικό Λογιστήριο κατά την απονομή των συντάξεων και για το τμήμα της σύνταξης από 1.1.2008, δεν λαμβάνει υπόψη του τον μέσο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας που προηγείται της ημερομηνίας αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, αλλά τις ασφαλιστέες αποδοχές που βασίζονται αποκλειστικά στον μισθό του υπαλλήλου που ελάμβανε κατά τον τελευταίο μήνα από την αποχώρησή του.

Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, ποιος έχει δώσει εντολή να ακολουθείται αυτή η πρακτική από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ποιες ενέργειες θα γίνουν για να αρθεί η συγκεκριμένη πρακτική που επιφέρει τεράστια οικονομικά βάρη στους συνταξιούχους του δημοσίου, με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη περικοπή μισθών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

.Στο 1,05 - 1,06 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κυμανθεί το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα επίπεδα του 1,05-1,06 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της φετινής περιόδου, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των διεθνών τιμών (οι οποίες ακολουθούν το τελευταίο διάστημα πτωτική πορεία) και με την εφαρμογή της μείωσης 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση. Ενώ για όσους δικαιούνται επίδομα, η τιμή πέφτει κάτω από τα 80 λεπτά το λίτρο.

Η πρόταση του ΣΕΕΠΕ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος κ. Γ. Ψυχογυιός, είναι να επανέλθει σε ισχύ η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης και να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε όλους τους καταναλωτές (μόνο για την πρώτη κατοικία, όχι για εξοχικά ή επαγγελματικές χρήσεις), χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς τους περιορισμούς στις ποσότητες που ισχύουν τώρα. 

Η πρόταση του ΣΕΕΠΕ είχε μελετηθεί παλαιότερα από το ΙΟΒΕ και οδηγεί σε μικρή αύξηση των εσόδων του Δημοσίου καθώς το κόστους του επιδόματος αντισταθμίζεται από την αύξηση της κατανάλωσης.

.Διαφωνεί με τον επανέλεγχο η ΚΕΔΕ

Την πλήρη διαφωνία της με τον επανέλεγχο και τον επανακαθορισμό των κριτηρίων στην μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων απο ορισμένου χρόνου σε αορίστου εξέφρασε η ΚΕΔΕ. 

Με απόφαση του το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά να παγώσει το όλο εγχείρημα του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης επισημαίνοντας οτι δεν μπορεί μετά απο 10 με 15 χρόνια να αλλάζουν οι νόμοι και να επιρρίπτονται ευθύνες στους εργαζόμενους για την μετατροπή των συμβάσεων τους. 
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ ζητά συνάντηση με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να βρεθεί λύση στο όλο πρόβλημα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.