.Έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους


Φάκελος με τα ονόματα 737 φορολογουμένων που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους είχε παραδοθεί στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, λίγο πριν αντικατασταθεί.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, δυο εβδομάδες μετά την κατάθεση του φακέλου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, εκκρεμούν σοβαρές φορολογικές υποθέσεις που αφορούν υπεράκτιες εταιρείας ακινήτων – μερικές δεκάδες ανήκουν σε δυο πρώην υπουργούς- τριγωνικές συναλλαγές φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, 

ιλιγγιώδεις καταθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, εισαγωγέων), υποθέσεις ΦΠΑ αγροτών και λίστα 3.000 φορολογουμένων που έχουν παίξει και κερδίσει από πιστοποιητικά αντιστάθμισης κινδύνου CDS.

.Ενδεικτική της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών η κίνηση του Σόιμπλε


Στενότερη αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα η συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης με την ελληνική καθώς αναμένεται να υπάρξει βοήθεια από τη Γερμανία σε πολλούς τομείς, όπως σε αυτόν της υγείας, της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όπως αναφέρει το Βήμα, ότι οι υπουργοί Οικονομικών των δύο αυτών χωρών Γιάννης Στουρνάρας και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμφώνησαν να έχουν στο εξής «ανοιχτή γραμμή» ώστε να συνεννοούνται για κάθε θέμα που ανακύπτει. 

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η κίνηση του Σόιμπλε να δώσει τον αριθμό του κινητού του στον Γιάννη Στουρνάρα συνοδευόμενη από τη φράση «Να τηλεφωνείς όποτε θέλεις».

.«Καυτό» φθινόπωρο για την κυβέρνηση


Στην κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου του προϋπολογισμού πριν τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς και η ψήφισή του πριν τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ως δείγμα γραφής, προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί το θετικό κλίμα από Βερολίνο και Παρίσι. 
Στόχοι του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, είναι η θετική αξιολόγηση της τρόικας που θα κρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αλλά και η διαμόρφωση συνθηκών για την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Θετικά εξάλλου κρίνουν, οι ίδιοι κύκλοι, τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά, με τους κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί, θεωρώντας ότι ανακτάται σταδιακά η αξιοπιστία της χώρας, επικαλούμενοι τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών, ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. 

Στο μεταξύ:
Μπαράζ αντικρουόμενων δηλώσεων γερμανών πολιτικών με επίκεντρο την ελληνική κρίση και φόντο της επερχόμενες εκλογές στη χώρα, το 2013.

Ηχηρό όχι για χρονική επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος από τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Der Tagesspiegel», υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης» 

Κακόβουλα σχόλια για εσωτερική κατανάλωση χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για  έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, ο Υπουργός Εξωτερικών  Γκίντο Βεστερβέλε

."Φρένο" Μέρκελ στις δηλώσεις κατά της Ελλάδας


 «Όλοι θα έπρεπε να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους» , δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μελών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.
  Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης τα οποία έχουν ήδη γίνει γνωστά, η καγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ αποφασιστική φάση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ.

.ΚΚΕ: "Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με γνώμονα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας"


«Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή τη στήριξη είχαν και ο Παπανδρέου και άλλοι πρωθυπουργοί» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπου προστίθεται 
ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ με γνώμονα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, 
η οποία έχει κάθε συμφέρον από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μνημόνια που φορτώνουν την κρίση στο λαό.»

«Το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι το ακριβώς αντίθετο: Να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων», καταλήγει στο σχόλιο του ΚΚΕ

.Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Συρία


Περίπου 370 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από τη βία στη Συρία, "εκ των οποίων τουλάχιστον 200" στην Νταράγια, στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η βία προκάλεσε "το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων στην Νταράγια", από τους οποίους οι 80 έχουν αναγνωριστεί, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της χθεσινής ημέρας στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 370.

Ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από τις αρχές της Δαμασκού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν "δεκάδες πτώματα πολιτών που δεν έχουν αναγνωριστεί" στην Νταράγια, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Δαμασκού.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.