.Ποιος άραγε δεν καταλαβαίνει και τι, από όλα αυτά που συμβαίνουν;...

Πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου η κοινωνική ένταση αναμένεται να κορυφωθεί, η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανατροπή της κυβέρνησης όπως η ίδια λέει βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (δικαίωμα της βέβαια, όλοι κρίνονται) οι προθέσεις των δανειστών αναμένονται να εκδηλωθούν σε λίγες μέρες μετά τις Γερμανικές εκλογές, αλλά εκ πρώτης όψεως δεν δείχνουν και τόσο φιλικές και το πολυαναμενόμενο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης συνοδευμένο με κάποια μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης που είχαν ψιλοσυζητηθεί πριν το καλοκαίρι δεν φαίνονται στον ορ...περισσότερα »

.Το λάθος της ΝΔ, το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και το λάθος της Δημοκρατίας!

Η Νέα Δημοκρατία ανέπτυξε και στήριξε την πολιτική της αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην θεωρία των δύο άκρων. Η πολιτική αυτή δεν ήχησε ποτέ πειστικά στ ʼ αυτιά της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, γιατί δεν μπορεί ποτέ να παλαντζάρουν στη ζυγαριά, μια επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας εξαγγελόμενη οικονομική -και όχι μόνο- πολιτική ή η στήριξη παράνομων ενεργειών, όπως οι καταλήψεις και τα διάφορα "δεν πληρώνω", με τις δολοφονικές ενέργειες των μαχαιροβγαλτών του υποκόσμου. 

Το χειρότερο απʼ όλα όμως είναι ότι εξισώνοντας τα δύο άκρα, η ΝΔ δεν κράτησε και ίσες αποστάσεις απʼ αυτά. Αν... περισσότερα »

.Στην Εισαγγελία του Α.Π. ο φάκελος «Χρυσή Αυγή»

Το φάκελο Χρυσή Αυγή ανοίγει η κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη που πάγωσε τη χώρα. Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, το φάκελο της Κρατικής Ασφάλειας με 32 επεισόδια που αποδίδονται σε μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας στην επιστολή του ότι «συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης» και ζητώντας την ένταξη στον αντιτρομοκρατικό νόμο όλων των ποινικών περιστατικών.Όπως επισημαίνεται «επιβάλλεται η εγρήγορση της πολιτείας και η ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο ποινικός κώδικας».
Εν τω μεταξύ, αποκαλύψεις με στοιχεία και ονόματα από πρώην μέλος του σκληρού πυρήνα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, για τον τρόπο δράσης της.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος, μιλά για πρότυπα παραστρατιωτικής ομάδας, με σχέσεις ακόμη και με παρεμπόριο, ενώ σε μια ομολογία που σοκάρει λέει ότι για να αποδείξει κάποιος την πίστη του στην οργάνωση έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν επιθέσεις και χτυπήματα εναντίον μεταναστών, αλλά και αντιπάλων. Δηλώνει ακόμη ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.  
Την ίδια ώρα, «κλειδί» για τα γεγονότα της Αμφιάλης αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του δράστη. Περισσότερες από μία κλήσεις δέχθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγο πριν μεταβεί στον τόπο του εγκλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η αστυνομία έχει ήδη βρει τους αριθμούς των τηλεφώνων, αλλά και μηνύματα. 
Τα επεισόδια βίας στην Ελλάδα καταδικάζουν οι ΗΠΑ. 
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία αριστερού ακτιβιστή από οπαδό της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι είναι ενήμεροι για την πρόσφατη δολοφονία και για τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ απέστειλε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. 

.''ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ''...

Αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων δείχνει έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Βάσει των οικονομετρικών ...
αναλύσεων του ΚΕΠΕ, η πρόβλεψη για το 2013 είναι ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων θα ξεπεράσει το 23%.
Σύμφωνα με έρευνα άδειων πακέτων της AC Nielsen (που χρησιμοποίησε ως πηγή δεδομένων το ΚΕΠΕ) η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων (τσιγάρων για τα οποία δεν αποδίδονται φόροι στο κράτος) από 7,3% το 2010, ανήλθε στο 11,1% το 2011 και στο 14,5% το 2012.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων από επίσημους φορείς, όπως η ΕΛΣΤΑΤ και το υπουργείο Οικονομικών, η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων έφτασε το 12,6% το 2010 και το 15,9% το 2011, για να διαμορφωθεί στο 18,8% το 2012.

Ως αποτέλεσμα, η μείωση των εσόδων του κράτους από την φορολόγηση των τσιγάρων από τα 3,04 δισ. ευρώ το 2011 διαμορφώθηκε στα 2,71 δισ. ευρώ το 2012 (μείωση 11%), ενώ για το 2013 αναμένεται περαιτέρω πτώση εσόδων.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, που επικαλείται στην έρευνα το ΚΕΠΕ, οι απώλειες θέσεων εργασίας στο λιανεμπόριο φτάνουν έως και τις 2.000 για το έτος 2012. Ταυτόχρονα το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 4.000 αδήλωτες θέσεις εργασίας στο παραεμπόριο λαθραίων τσιγάρων.

Πολύ υψηλός είναι επίσης ο βαθμός λειτουργίας της χώρας ως διαμετακομιστικό κέντρο λαθραίων τσιγάρων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ΚΕΠΕ υπολογίζει ότι το 70% με 75% των λαθραίων τσιγάρων που εισέρχονται στην Ελλάδα προωθείται στο εξωτερικό.

Ως βασικά αίτια της αύξησης του λαθρεμπορίου χαρακτηρίζονται οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές (οι υψηλότεροι στην Ευρώπη, με αναλογία 87,5% επί της τελικής τιμής, έναντι 80% κατά μέσο όρο στην ΕΕ-25), το συρρικνούμενο εισόδημα των πολιτών και η μικρή διαφορά τιμής μεταξύ ακριβών και φτηνών τσιγάρων.

.Οριακό προβάδισμα για τον συνασπισμό της Μέρκελ

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και όλα μαζί τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης έρχονται στήθος με στήθος πριν από τις εκλογές της Κυριακής, έδειξε σήμερα μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η πιθανότητα να συγκροτηθεί μετεκλογικά ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-αριστεράς.

Η δημοσκόπηση του Forsa έδειξε πως οι συντηρητικοί της Μέρκελ βρίσκονται στο 40%, μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση του εν λόγω ινστιτούτου στις 17 Σεπτεμβρίου, και ο νυν εταίρος τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), παραμένουν στο 5%.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, βρίσκεται από την πλευρά του στο 26%, σημειώνοντας άνοδο κατά μία μονάδα, οι Πράσινοι σύμμαχοί του κέρδισαν κι αυτοί μια μονάδα φθάνοντας στο 10% και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς "Ντι Λίνκε" βρίσκεται στο 9%, καταγράφοντας πτώση μιας μονάδας.

.Κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής από Έλληνες ευρωβουλευτές

Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της ανόδου του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής, συγκροτήθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγων-Πρασίνων, ΛΑΟΣ και Δράση) που κατέθεσαν κοινή ερώτηση για το θέμα αυτό προς το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπογράφοντες βουλευτές είναι οι εξής: Μαριέττα Γιαννάκου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκη Τζαβέλα, Νίκος Χρυσόγελος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, 'Αννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης, Γεώργιος Παπανικολάου, Δημήτριος Δρούτσας, Κωνσταντίνος Πουπάκης, Μαρία-Ελένη Κοππά, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Νικόλαος Σαλαβράκος, Γεώργιος Σταυρακάκης, Ιωάννης Τσουκαλάς.

Στην ερώτησή τους οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι «η Χρυσή Αυγή γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο στο περιβάλλον της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας -έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας- έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι η εξάπλωση φιλοναζιστικών, ρατσιστικών φορέων και κινήσεων δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, καθώς έχει καταγραφεί ήδη σε προηγηθείσες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές σε πολλά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και καταγράφεται εντονότερα στις μετρήσεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη.

«Όσο τα προγράμματα λιτότητας συμπιέζουν το εισόδημα των πολιτών και περιθωριοποιούν, κοινωνικά και εργασιακά, μεγάλες ομάδες, κυρίως νέων ανθρώπων, τόσο βρίσκουν έδαφος εγκληματικές συμπεριφορές με άλλοθι τη φτώχεια και την παράνομη μετανάστευση», αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για πιθανή επιδείνωση τέτοιων φαινομένων, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο:

1) Συνειδητοποιούν ότι εξαντλούνται οι δημοκρατικές αντοχές των κοινωνιών, κυρίως σε κράτη - μέλη της ΕΕ με προγράμματα προσαρμογής και πλήττονται καίρια οι αρχές και αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η ΕΕ;

2) Θα συνυπολογίσουν τις κοινωνικές, πολιτικές παραμέτρους των προγραμμάτων προσαρμογής;

3) Στο βαθμό που τους αναλογεί, ποιές πολιτικές προτίθενται να ενεργοποιήσουν ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ύφεση και τη λιτότητα στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής, ν' αποφευχθεί η επιδείνωση φαινομένων βίας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, που τραυματίζουν βαρύτατα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, κλονίζουν συθέμελα την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναφέρουν στο προσκήνιο τη ναζιστική απειλή;

.το ξυπνητήρι χτύπησε

Ένα αυτοκίνητο πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Φρενάρει. Το μαχαίρι στοχεύει στην καρδιά. Τέλος. Πόσα «γιατί» να εξηγήσεις; Πόση απόσταση, πια, να πάρεις; Κι άλλη απόσταση; Οι φασίστες μπήκαν στο σπίτι μας. Μην κάνεις ότι δεν τους βλέπεις. Φοβίζουν, τρομοκρατούν, σκοτώνουν. Και μετά, φυσικά, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Γιατί αυτοί δεν ξέρουν τίποτα. Για τίποτα και για κανέναν. 

Κι όσο δε μιλάς, τόσο πιο κοντά σου θα έρχονται. Τόσο πιο βαθιά μέσα στην οικογένειά σου θα μπαίνουν. Δεν ωφελεί να γελάς άλλο με τους «γραφικούς» νεοφασίστες. Εσύ έχεις γίνει γραφικότερος. Δε βλέπεις, δεν ακού... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.