.Η απόδοση των τριετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε στο 12,74%

Πτώση τιμών και άνοδο αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων καταγράφει σήμερα το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αποδίδει την εξέλιξη στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο και τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει τα σενάρια περί Grexit.

Η απόδοση των τριετών ομολόγων αυξήθηκε 55 μονάδες βάσης στο 12,74%, έχοντας φθάσει στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής έως το 14,07%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2012. 

Η τιμή στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων αυτών, τα οποία εκδόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με κουπόνι 3,375%, υποχώρησε στο 80,78% της ονομαστικής τους αξίας. Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε 18 μονάδες βάσης στο 9,43%.

Τα γερμανικά ομόλογα σημείωσαν μικρές μεταβολές, με την απόδοση των δεκαετών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,51%, μόλις δύο μονάδες βάσης υψηλότερα από το χαμηλό ρεκόρ του 0,49% της περασμένης Παρασκευής.

.Π. Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κόμμα του Γ. Παπανδρέου

«Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για καμιά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά και με το Ποτάμι και με το κόμμα που έφτιαξε ο Γ. Παπανδρέου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και υποστηρίζει: «Και τα τρία αυτά κόμματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και βρίσκονται στην ίδια κοίτη. Αυτό που ζητάνε είναι να υπάρξει στη χώρα ένας δεύτερος γύρος μνημονιακής καταστροφής, χειρότερος από τον πρώτο».

Σε ερώτηση ειδικότερα για την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει: «Είναι θλιβερό να θέλει να ξανασώσει τη χώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Την έσωσε μία φορά, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Φτάνει πια η καταστροφή. Το ότι εξήγγειλε κόμμα μόνο ως ανέκδοτο και φαρσοκωμωδία μοιάζει. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα του γυρίσει συντριπτικά την πλάτη».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «αυτή την ώρα εναλλακτική λύση είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ριζοσπαστική Αριστερά που απευθύνεται σε όλο τον λαό, σε όλους τους πολίτες. Μπορεί να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα με αισιοδοξία, ελπίδα για ένα μέλλον ανόρθωσης και ανασυγκρότησης. 

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του διασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, για να γίνουν οριστικά παρελθόν η τρόικα και τα μνημόνια και να ανοίξει καινούργιος προοδευτικός δρόμος ανασυγκρότησης και ανόρθωσης για την Ελλάδα. Αυτή είναι η σιγουριά με την οποία βαδίζουμε σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει το δικό μας μήνυμα και θα το στηρίξει με αποφασιστικότητα και συντριπτική πλειοψηφία».

.Πτώση 5,63% στο χρηματιστήριο

 Με μεγάλη πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά υπό το βάρος των σεναρίων του διεθνούς τύπου για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και εν μέσω σημαντικής επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του τριετούς ομολόγου να υπερβαίνει το 13%.

Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων με μικρό τζίρο, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 2,9 δισ. ευρώ σε σχέση με την Παρασκευή.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 789,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,63%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,48 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,74%.

.«Οι Έλληνες με μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα θέλουν να επιστρέψουν στο κακό παρελθόν»

Συνεχίζεται και σήμερα ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις πρόωρες εκλογές εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας και καταγγείλει τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. 

Μερίδα πολιτικών επιχειρεί να μετριάσει το κλίμα πανικού και απειλών, ενώ οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν να μην υποβαθμίζονται οι κίνδυνοι σε περίπτωση Grexit. *«Δεν είμαστε εκβιάσιμοι»* Η Frankfurter Allgemeine Zeitung θέλοντας να βάλει τέρμα στα σενάρια περί κρίσης στους κόλπους της κυβέρνησης συνασπισμού με αφορμή την Ελλάδα, αναφέρ...περισσότερα »

.«Το Βερολίνο εκτιμά πολύ λίγο τις δημοκρατικές εκλογές»

«Θα ήθελε κανείς και πάλι τον Χέλμουτ Κολ», είναι ο τίτλος σχολίου της εφημερίδας «Tageszeitung», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «η γερμανική κυβέρνηση κάνει ελληνική εσωτερική πολιτική και δείχνει πόσο εκτιμά τις δημοκρατικές εκλογές: πολύ λίγο». 

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι στη Γερμανία θα γινόταν πολιτικός σεισμός, εάν λίγο πριν από τις εκλογές ο Μπαράκ Ομπάμα καλούσε δημοσίως τους Γερμανούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τους Σοσιαλδημοκράτες. «Ένα από τα λίγα εναπομείναντα ήθη στη διεθνή πολιτική είναι η μη παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική μιας φίλης χώρας κατά την προεκλογική... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.