.Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.

Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. 

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό.

.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ

Ενημερωτική τηλεφωνική επικοινωνία για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και για τη «λίστα Λαγκάρντ» είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συζήτηση που διεξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε στον πρωθυπουργό ότι «στη χώρα σας έχω γίνει διάσημη από τη "λίστα Λαγκάρντ"» και ο πρωθυπουργός απάντησε: «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η κυρία Λαγκάρντ επισήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης.

.Διαβιβάστηκε η απάντηση της κυβέρνησης για τους λόγους που δεν θα κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την κυβέρνηση έγγραφο για τους λόγους που δεν κρίνεται απαραίτητη η ψήφιση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Το έγγραφο υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και διαβιβάστηκε ως απάντηση σε ερώτηση που είχε απευθύνει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία διεθνής απαίτηση από τη χώρα μας για περαιτέρω διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας ούτε το ελληνικό δίκαιο την επιβάλλει. Ενημερώνει δε ότι υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 

.«Οι μάχες που δίνουμε αφορούν όλη την Ευρώπη»... «Οι μάχες που δίνουμε αφορούν όλη την Ευρώπη»

«Όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής τους και του μέλλοντός τους, όσο αδύναμοι κι αν είναι απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο και ο αγώνας τους, μπορούν να τα καταφέρουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Στην εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης... περισσότερα »

.Στα 100 πόδια ρυθμίστηκε να κατέβει ο αυτόματος πιλότος του Α320

Το σύστημα αυτόματου πιλότου του Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη την Τρίτη στις γαλλικές Άλπεις είχε ρυθμιστεί προκειμένου το επιβατικό αεροσκάφους να πραγματοποιήσει κάθοδο στα 100 πόδια, 

το χαμηλότερο δυνατό ύψους, πριν από τη μοιραία συντριβή του, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπηρεσία παρακολούθησης των αερομεταφορών FlightRadar24.

 Γάλλοι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς κλειδώθηκε στο πιλοτήριο του Airbus και ρύθμισε τον αυτόματο πιλότο του Airbus ώστε αυτό να αρχίσει καθ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.