.Ανοικτό το υπουργείο Οικονομικών σε αλλαγές στο φόρο ακινήτων

Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντησή τους σήμερα το βράδυ.
Στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 80 βουλευτές της ΝΔ ζητώντας αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.
 
Ο κ. Γ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.
 
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

.Συνεργασία της Energean Oil με την Ocean Rig για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Την απόφασή της να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (αναμένεται να προκηρυχθούν στα μέσα του 2014) σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία Ocean Rig ανακοίνωσε απόψε η Energean Oil & Gas, εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να συστήσουν σε ποσοστό 50%-50% μία κοινή διεθνή εταιρεία, την OceanEnergean η οποία θα διεκδικήσει περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αφρική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Ocean Rig έχει εμπειρία στις γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος και κατέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Έτσι το κοινό σχήμα μπορεί να υλοποιήσει έργα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα.

.ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα έρχονται

«Οι δήθεν παλικαρισμοί από το δίδυμο των κκ Σαμαρά- Βενιζέλου έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία κατηγορεί και πάλι τον πρωθυπουργό για «τυφλή υποταγή», η οποία ωστόσο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα πλην της απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντί του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νέα μέτρα που, εκτός των άλλων, «οδηγούν στη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, αφού υπερφορολογεί τα ακίνητα και τη γη, νομιμοποιεί το "χαράτσι", προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε τιμές αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». 

Και αυτό, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες, να ελέγξει τις off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες». 

.Να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών θα προτείνει η ΔΗΜΑΡ

Πρόταση νόμου θα καταθέσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο και την καθιέρωση ποσόστωσης στην εκλογή των γυναικών.

Την ανακοίνωση θα κάνει αύριο το μεσημέρι ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Στην πρόταση αυτή κατέληξε η ηγεσία του κόμματος, μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις με συνταγματολόγους και εκλογολόγους.

Η τελική συζήτηση ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πραγματοποιεί το απόγευμα επίσκεψη στην Καλαμάτα, όπου θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη.

 Ο κ. Κουβέλης πρόκειται επίσης να συναντηθεί με την διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε, ακόμη, να αναδείξει η ΔΗΜΑΡ την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης.

.Νέα συνάντηση, απόψε, των βουλευτών της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών

Περισσότεροι από δέκα βουλευτές της ΝΔ, εκ των 22 που χθες κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρναρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, προσήλθαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον υπουργό.

Η συνάντησή τους κράτησε περίπου 40 λεπτά και συμφώνησαν να γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή τους, απόψε στις 20:30, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε οτι στόχος είναι, ο κ.Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων για να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τζαμτζής δήλωσε ότι «σωστά εξαιρεί μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα τα οποία επιδοτούνται από το κράτος» αλλα επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

.Βενιζέλος: «Οι απολύσεις πρέπει να αποσυνδεθούν απο την κινητικότητα»

«Οι απολύσεις πρέπει να αποσυνδεθούν από την κινητικότητα» είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε, το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους τόνισε αναφορικά με το φόρο ακινήτων είπε ότι «βελτιώσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε λογικά πλαίσια, αρκεί να διευρυνθεί η φορολογική βάση». Η συνάντηση έγινε ενόψει των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Συζητήσαμε για όλο το φάσμα των θεμάτων, κυρίως για τα προ...περισσότερα »

.Σε... μόνιμη άδεια και παγκόσμια τουρνέ ο Γιώργος Παπανδρέου

Πλουσιότερος κατά 35.000 ευρώ έγινε τους τελευταίους μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού αυτό είναι το ποσό που εισέπραξε από το Λογιστήριο της Βουλής, της οποίας έχει πάψει από καιρό να αποτελεί ακόμα και... απλό επισκέπτη, πλην σπάνιων εξαιρέσεων.

Το ίδιο συμβαίνει και στην εκλογική του Περιφέρεια, την Αχαΐα, όπου είναι ζήτημα αν τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εμφανιστεί έστω και μία φορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εισπράττει χιλιάδες δολάρια από τις παρουσίες και ομιλίες του σε διεθνή συνέδρια, για τις οποίες έχει ζητήσει άδεια απουσίας εκτός ελληνικής επικράτειας τουλάχιστον… οκτώ φορές στο διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.