.Πάει και η...Σακοράφα...!!!

Προδότη του αγώνα κατά του μνημονίου χαρακτηρίζει τον...Τσίπρα...!!
Του έμεινε η...Δούρου...!!
Φυλλορροούν οι...πρώην ...πασόκοι...!!

Πριν από τρία χρόνια η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής, τότε, του ΠΑΣΟΚ, είχε αρχίσει να διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές επιλογές που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και τελικά αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα, μαζί με άλλους συναδέλφους της.

Τρία χρόνια μετά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, κ. Σακοράφα, διατυπώνει την πλήρη διαφωνία της με τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για «ιδεολογικό κενό» στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Και απορρίπτει τον «Τσίπρα εξωτερικού», ασκώντας σκληρή κριτική σε όλα όσα έκανε ο επικεφαλής της Κ.Ο. σε όλες του τις επισκέψεις στο εξωτερικό.

Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής η κ. Σακοράφα διαφώνησε ριζικά με τον τρόπο που χειρίσθηκε ο κ. Τσίπρας τα ελληνικά θέματα σε όλες του τις συναντήσεις και χαρακτήρισε «αποτυχημένες» τις συναντήσεις του στο εξωτερικό. 
Η ίδια θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του μνημονίου.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεώρησαν ότι η σκληρή κριτική της κ. Σακοράφα, που αποτελεί την πρώτη ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του, ταυτόχρονα αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που διαταράσσει το εσωτερικό σκηνικό, 
το οποίο, μέχρι τώρα, είχε κάποια προβλήματα από τη δράση ορισμένων από τις ακραίες συνιστώσες, που, όμως, ελέχθηκαν με την απομόνωση των φορέων αυτών των απόψεων. ...!!!




.Guardian: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση


Με ένα άρθρο της δημοσιογράφου Άλεξ Πολιτάκη που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της, η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει μία ακόμα αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα, μιλώντας αυτή τη φορά για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα.
Στο άρθρο της, η δημοσιογράφος παραδέχεται ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες συνήθως θεωρούν ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις συμβαίνουν μόνο μετά από βαριές φυσικές καταστροφές, επιδημίες ή πολέμους και θεωρούν αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως η κρίση αυτή στην Ελλάδα είναι υπαρκτή, και παραμένει “κρυφή” για πολιτικούς λόγους.

“Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ θα παραδεχόντουσαν παράλληλα ότι η κατάσταση αυτή προήλθε από την υποτιθέμενη οικονομική διάσωση της Ελλάδας, κι έτσι οι αρχές προτίμησαν να παραμείνουν σιωπηλές”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πέρα από τα επίσημα στοιχεία για την φτώχεια και την ανεργία, τα οποία είναι γνωστά από τις έρευνες της Eurostat, η δημοσιογράφος αναφέρει τρεις ακόμα ενδείξεις ότι η Ελλάδα διανύει όντως μία ανθρωπιστική κρίση: 
Τον αριθμό των αστέγων, που έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα άνευ προηγουμένου, το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στις υπηρεσίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη επειδή δεν είναι ασφαλισμένοι, και την “εκρηκτική” αύξηση των συσσιτίων.
“Η χώρα έχει μετατραπεί σε πεδίο ανθρωπιστικής δράσης και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο”, υπογραμμίζει κλείνοντας η κ. Πολιτάκη, και επισημαίνει: “Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να κάνουν τα στραβά μάτια. Η διεθνής ανθρωπιστική κοινότητα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα”

.Έρχονται νέα μέτρα το 2014;


Την υιοθέτηση Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής έως το 2016, η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης μόνιμου χαρακτήρα που θα εξασφαλίζουν τα ανώτατα όρια του ελλείμματος για το 2013-16 και ότι ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ μπαίνει σε βιώσιμη πτωτική πορεία προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο, την επίσημη μετάφραση του οποίου δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. 

Στο κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου αναφέρεται πως, σε συνέχεια της απόφασης αναφορικά με τις τελικές λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων στην άμεση φορολογία εισοδήματος, οι αρχές θα επανεξετάσουν τις δημοσιονομικές προοπτικές για το 2014 και θα συμφωνήσουν με την Τρόικα για τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να κλείσει κάθε εναπομείναν έλλειμμα για το 2014, στα πλαίσια της επόμενης αναθεώρησης του προγράμματος.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως κατά την έκταση που το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά το 2015-2016 παραμένει, οι αρχές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές για να κλείσει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της περαιτέρω μείωσης των απαλλαγών και εκπτώσεων, την επέκταση των μέτρων που λήγουν και τις στοχευμένες περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες. 

Όπως σημειώνεται, οι αρχές θα καθορίσουν συγκεκριμένα σχέδια για το 2015, όχι αργότερα από τα τέλη Αυγούστου 2013, όταν θα διαμορφώσουν ένα λεπτομερές δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2014-2015, που θα οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% μέχρι το 2015.

.'' ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ''...


Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ΠΟΕ-ΔΟΥ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει της αιτίες και τους υπεύθυνους της κατάρρευσης των εσόδων και απευθύνεται στον υπουργό ...
Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
«Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, για τα έσοδα του Ιανουαρίου, καταγράφουν με τον πλέον σαφή τρόπο, μια σκληρή πραγματικότητα», τονίζεται αρχικά στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η οποία στη συνέχεια επισημαίνει τέσσερα σημεία:

«1. Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ! Οι ευθύνες είναι στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η Τρόϊκα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού κλπ, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κλπ.

2. Σε ποιά χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε …….απλές αστοχίες ;

3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά. Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. 

Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κλπ στο Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

4. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ για μια φορά ακόμη, επαναφέρει τις προτάσεις της (Δελτίο Τύπου 28.6.2012 και 31.1.2013) για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής. Αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ την απώλεια εσόδων».

.'' ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ''...


"Απαράδεκτη" χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την "πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας να ανοίξει συζήτηση για την  τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου".
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:.. 
"Η πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας να «ανοίξει συζήτηση» για την  τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου είναι απαράδεκτη.

Με την κρατική παρέμβαση δεν αντιμετωπίζονται υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα και διεκδικήσεις  των εργαζομένων.
Ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν στη συλλογική αυτονομία, στην οργάνωση και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων. 

Πολύ δε περισσότερο να δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες για ανταπεργία (λοκ άουτ)".
Θυμίζουμε ότι το πρωί, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ...υπενθύμισε στον Γιάννη Βρούτση ότι είναι υπουργός Εργασίας

.Εγιναν τρία μυστικά ραντεβού για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Νέο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους -που μπορεί να αγγίξει τις 20 μονάδες του ΑΕΠ- μετά τις γερμανικές εκλογές επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες, τη Χάγη και το Βερολίνο οι εταίροι και οι κοινοτικοί θεσμοί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, το ζήτημα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους από τα διμερή δάνεια του πρώτου μνημονίου ετέθη σε τρεις μυστικές συσκέψεις υψηλόβαθμων κοινοτικών παραγόντων, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην ευρωζώνη.

Οι τρεις συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2013 στις Βρυξέλλες στo περιθώριο του Euro Working Group, στο Βερολίνο, σε επίπεδο τεχνικών αξιωματούχων και στη Χάγη, που τελευταία λαμβάνει σημαίνοντα ρόλο στα κοινοτικά δρώμενα, αναφέρει στην «R» πηγή με άμεση γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup αλλά και ο επικεφαλής του EWG φέρονται όχι απλά να είναι ενήμεροι, αλλά να συζητούν λεπτομέρειες, κυρίως ως προς τον χρόνο και το «πολιτικό πρόσχημα» της παρέμβασης.

Κούρεμα και υποχρεώσεις
Πηγή προσκείμενη στη νέα ηγεσία της ευρωομάδας αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ όσο τηρεί τις υποχρεώσεις της». Εκτιμά ότι το ελληνικό ζήτημα δεν αναμένεται να τεθεί μέσα στο 2013 με την ίδια δραματική ένταση που ετέθη το 2012, όμως «εντός του καλοκαιριού οι εταίροι θα πρέπει να δουν πολύ σοβαρά το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος από τα μέσα του 2014».

Ως γνωστόν, η χρηματοδότηση που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση δεν καλύπτει σχεδόν το μισό 2014, ενώ φαίνεται απίθανο η χώρα να επιστρέψει στις αγορές πριν από τα τέλη του 2015. Το δε ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα αν δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα ή αν δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του για ένα δωδεκάμηνο μετά από κάθε δόση.

Η στάση του ΔΝΤ
«Οσο καλά και να πάει το ελληνικό πρόγραμμα ως προς την εκτέλεσή του, το ΔΝΤ θα θέσει επιτακτικά το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού μέσα στο καλοκαίρι του 2013, με αφορμή την αντίστοιχη δόση», ξεκαθαρίζει πηγή του Eurogroup. 
Σημειώνει όμως με νόημα πως «οι Ελληνες δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι και το νέο "κούρεμα" θα διευθετηθεί και η επιπλέον χρηματοδότηση θα βρεθεί για το διάστημα μετά το 2014, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα».

Προς το παρόν, το Συμβούλιο και το EWG αναζητούν δύο νούμερα: ένα για το «κούρεμα» και ένα για το χρηματοδοτικό κενό. Το δεύτερο νούμερο δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι, όμως όσον αφορά το κούρεμα οι ειδικοί που δούλεψαν πάνω σε προχωρημένα μοντέλα τον κρίσιμο Νοέμβριο του 2012 εκτιμούν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ανασάνει αν το χρέος της μειωνόταν κατά τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ με μόνιμο τρόπο. Υπάρχουν όμως και προτάσεις που φτάνουν τα 53 δισ. ευρώ

Αυστηρή προειδοποίηση
Κύκλοι της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ξεκαθαρίζουν ακόμη ότι «το ΔΝΤ παραδέχθηκε λάθος στον προσδιορισμό των πολλαπλασιαστών της επίδρασης των περικοπών των δημοσίων δαπανών στο ΑΕΠ, όμως αυτό ήταν γνωστό στις Βρυξέλλες από το 2010. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πίεσαν αφόρητα για μικρότερες προβλέψεις ύφεσης, διότι μεγαλύτερη ύφεση το 2010 και 2011 θα σήμαινε αυτόματα πρόσθετα μέτρα».

Οι Βρυξέλλες είναι σε αυτό το σημείο κατηγορηματικές:
«Η Ελλάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο και οι αγορές απειλούσαν το ευρώ και τη συνοχή του. Η μόνη λύση το 2010 ήταν ένας συνδυασμός ανάκτησης αξιοπιστίας των στατιστικών και ραγδαίας μείωσης του ελλείμματος από τον πρώτο χρόνο». Ως εκ τούτου, στα δημοσιονομικά η συνταγή έπρεπε να είναι οι ραγδαίες περικοπές, που στην πράξη άργησαν δύο χρόνια για να εφαρμοστούν. 

Εκεί τοποθετούν οι Βρυξέλλες ένα κομμάτι των ευθυνών για την παρατεταμένη ύφεση, όχι όμως για το απόλυτο μέγεθός της. Θυμίζουν μάλιστα ότι από το πρώτο έτος η Κομισιόν συνταγογραφούσε μειώσεις δαπανών και οι κυβερνήσεις αποφάσιζαν μέτρα από τα έσοδα, εξ ου και το πρόγραμμα απέτυχε δύο φορές σε δύο χρόνια.

.ΑΔΕΔΥ: Αιτία πολέμου η αλλαγή στα συνδικαλιστικά διακιώματα


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι "οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο του Ν.1264/1982, του πλέον προοδευτικού Νόμου της μεταπολίτευσης, που ρυθμίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει αιτία διαρκούς «πολέμου» με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους".
"Ο σχεδιαζόμενος περιορισμός της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας, ο οποίος μεθοδεύεται από τον Υπουργό Εργασίας, αν υλοποιηθεί,  θα αποτελέσει πρωτοφανές νομοθετικό «πραξικόπημα», ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Δικαίου και κυρίως κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας" αναφέρει. 

"Το «δόγμα της μηδενικής ανοχής», η συκοφάντηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων, οι επιστρατεύσεις των απεργών, οι συστηματικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη όπου κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες όλων των κλάδων και τώρα η απόπειρα κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιβάλλονται με μοναδικό στόχο να ολοκληρωθεί, χωρίς αντίσταση, η ισοπεδωτική πολιτική του μνημονίου" τονίζει.

"Αυτός ο κατήφορος της συγκυβέρνησης, που γυρίζει τη χώρα και τη Δημοκρατία στις πιο σκοτεινές μετεμφυλιακές περιόδους, θα βρει απέναντί του την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, των Συνδικάτων, αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας" 

. Κόκκινο πανί για την κυβέρνηση αγρότες-απεργίες


Η κοινωνική ένταση που αναμένεται να ενταθεί, οι ακραίες κινητοποιήσεις και απεργιακές δράσεις σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια και την υστέρηση εσόδων δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβερνητική και οικονομική σταθερότητα. 

Μπορεί η χώρα μετά τα προαπαιτούμενα που εφάρμοσε να πήρε τη δόση –μαμούθ αλλά τώρα που αρχίζει η εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών οι γνώριμες εδώ και δεκαετίες αντιστάσεις και αγκυλώσεις επανακάμπτουν και η δυναμική των μεταρρυθμίσεων αρχίζει να κάμπτεται. 

«Η ψυχολογία προηγείται και μετά δείχνουν τα νούμερα τι γίνεται» λέει κορυφαίος υπουργός που διαπιστώνει ότι «μετά τα Χριστούγεννα επί της ουσίας η τρικομματική κυβέρνηση ασχολείται μόνον με τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις και τις επιτάξεις και όχι με την πραγματική οικονομία που υποφέρει». 

Οι αγρότες θα αποτελούν καθημερινό σημείο έντασης ύστερα από την απόφαση που πήραν να κλείνουν συμβολικά τους δρόμους επί μία ώρα, οι πολίτες θα ταλαιπωρούνται, οι επιχειρηματίες δε θα μπορούν να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και η εικόνα που δίνεται θα είναι μια Ελλάδα με επεισόδια καθημερινώς όπου τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

«Θα επαναπροβάλεται η εικόνα μιας χώρας άναρχης, ανασφαλούς και απείθαρχης και όσοι θέλουν να υπονομεύουν την κυβέρνηση και την οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη δεν μπορούσαν να βρουν καλύτερο τρόπο» υπογραμμίζει στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου που εισηγείται στον κ Σαμαρά «αυστηρή στάση απέναντι στους αγρότες και πολιτική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που στηρίζουν αυτές τις μορφές κινητοποιήσεων».

Μόνο το κόστος από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα αν υπολογιστεί οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η υπόθεση λένε στην κυβέρνηση. 

Εντός των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ έχουν αρχίσει να διατυπώνονται απόψεις για πιο σκληρό νομοθετικό πλαίσιο για το δικαίωμα της απεργίας και την μορφή των κινητοποιήσεων. Η αρχή έγινε από τον κ. Μ. Βορίδη που είπε στη Βουλή με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το δικαίωμα της απεργίας αλλά και του Γ. Βρούτση που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος. 

Αυτό που εννοούν στη ΝΔ είναι να μπει σαφές θεσμικό πλαίσιο για τον τρόπο λήψης απόφασης, ποιοι μετέχουν στη διαδικασία λήψης της απόφασης, πότε υπάρχει απαρτία κλπ . Όμως, το ζήτημα είναι ευαίσθητο και λεπτό και δεν μπορεί να περάσει έτσι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που ήδη αντέδρασαν σχετικά έντονα. 

Πιθανόν τη ΝΔ του κ. Σαμαρά να την εξυπηρετεί η στροφή στην νομιμότητα, την πυγμή και την τάξη σε επικοινωνιακό επίπεδο και ταυτόχρονα τους δυο κυβερνητικούς εταίρους η αυτονομία και η διαφοροποίηση αλλά από την άλλη η «εκπαίδευση» της κοινωνίας σε τέτοιες πολιτικές μπορεί να μην συμβάλλει στη Δημοκρατική κατεύθυνση του πολιτικού συστήματος και να διευκολύνει ακροδεξιούς και λαϊκίστικους σχηματισμούς. 

.Μειώθηκαν οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού


Στα 392 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης τον Ιανουάριο του 2013, έναντι πλεονάσματος 865 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τον πρώτο μήνα του 2013, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 4.299 εκατ. ευρώ, από 5.077 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2012.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, μειώθηκαν σε 3.827 εκατ. ευρώ από 4.121 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2012.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.