..Δύο νεκροί και πέντε όμηροι σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών που ξέσπασε σήμερα σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι κρατούνται όμηροι, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα. 

Ο δράστης της επίθεσης αυτής φέρεται να είναι ο ίδιος που σκότωσε χθες Πέμπτη μια αστυνομικό στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και τραυμάτισε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ο άνδρας πιστεύεται ότι συνδέεται με τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί που ευθύνονται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη. Περίπου στις 13:00 (τοπ... περισσότερα »

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε», τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν 28,1% και τη ΝΔ 22,6% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 29,4% και 22%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία την 3η Ιανουαρίου 2015).

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,4% .

Άλλο κόμμα επέλεξαν 5% του δείγματος, ενώ 14,8% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,6%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησαν 1,5% των ερωτηθέντων.

.SZ: Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Αγγ. Μέρκελ, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ως τη «βαρύτερη πολιτική ήττα της θητείας τής Μέρκελ» περιγράφει η Sueddeutsche Zeitung ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ομολογήσει ότι η πολιτική της ήταν λανθασμένη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δισεκατομμυρίων για τους Γερμανούς φορολογούμενους. 

Ο αρθρογράφος είναι δε βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αλλά η καγκελάριος θα διαπραγματευτεί ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν γίνει πρωθυπουργός.

«Συχνά, η πολιτική σημαίνει ότι πρέπει κανείς να διαλέξει μεταξύ επιλογών οι οποίες είναι όλες εξίσου δυσάρεστες... Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, (η Άγγελα Μέρκελ) προσπαθεί, με ένα μείγμα καρότου και μαστιγίου, να φέρει τους Έλληνες στον δρόμο της Αρετής. 

Δανειακή βοήθεια έναντι οικονομικών μεταρρυθμίσεων, είναι η συνταγή ή, με τα δικά της λόγια, αλληλεγγύη έναντι σταθερότητας. Αυτό το σκεπτικό διακυβεύεται εάν ο αρχηγός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου», αναφέρει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει κατ' αρχήν την επιβολή λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

.Χειμερινές εκπτώσεις, από τη Δευτέρα

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

.Στη δημοσιότητα σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

 Στη δημοσιότητα θα δοθούν σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με κατάρτιση των ψηφοδελτίων ολοκλήρωσε το έργο της και παρέδωσε τις προτάσεις της στην ΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 News, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει την ευρωπαϊκή ηγεσία από τον λήθαργο», ενώ για την εσωτερική πολιτική δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σχέδιο, «για το πώς θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι της ανομίας».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.